Учення і Завіти 2021
Наша мета—навернення


“Наша мета—навернення”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. Учення і Завіти. 2021. (2020)

“Наша мета—навернення”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. 2021

Зображення
жінка вивчає писання

Наша мета—навернення

Мета усього вивчення і навчання євангелії—поглибити наше навернення до Ісуса Христа і допомогти нам стати більш схожими на Нього. З цією метою, коли ми вивчаємо євангелію, ми не лише шукаємо нову інформацію, ми хочемо стати “новими створіннями” (див. 2 Коринтянам 5:17). Це означає покладатися на Небесного Батька та Ісуса Христа, щоб допомогти нам змінити наші серця, наші погляди, наші дії і саме наше єство.

Але те євангельське вивчення, яке зміцнює нашу віру і веде до дива навернення, не відбувається миттєво. Воно простягається за межі класної кімнати, у серце та домівку особи. Воно вимагає постійних, щоденних зусиль зрозуміти євангелію і жити за нею. Та Небесний Батько не очікує, що ми досягнемо цього самі—Він пошле Святого Духа, щоб Той допоміг нам стати наверненими.

Святий Дух скеровує нас до істини і свідчить про цю істину (див. Іван 16:13). Він просвітлює наш розум, покращує наше розуміння і торкається наших сердець одкровенням від Бога, джерела всієї істини. Святий Дух очищує наші серця. Він надихає нас бажанням жити за істиною, і Він підказує, як нам це робити. Воістину, “Дух Святий … навчить [нас] усього” (Іван 14:26).

З цих причин, у нашому бажанні жити за євангелією, вивчати її і навчати їй, ми маємо спочатку й найперше прагнути супроводу Духа. Ця мета має скеровувати наш вибір і керувати нашими думками і вчинками. Нам слід прагнути всього, що запрошує вплив Духа, і відкидати усе, що проганяє той вплив—бо ми знаємо, що якщо ми можемо бути гідними присутності Святого Духа, ми також можемо бути гідними жити у присутності Небесного Батька та Його Сина, Ісуса Христа.