Funstuf

By Jill Johnson Hymas


Picture Puzzle

We honor Joseph Smith on his birthday, December 23. To make a simple drawing of this great prophet, copy what is in the scrambled, smaller squares into the larger squares with the same numbers.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Picture puzzle(click to view larger)

Illustrated by Dwane Cude

Christmas Tree Maze

Find the pathway from the top arrow to the bottom arrow by going around the decorations without crossing any lines.

Maze

Christmas Quiz

Read Matthew 1:18–2:23 [Matt. 1:18–2:23] and Luke 2:1–20, then see if you can answer all the questions correctly. Be careful—some of them are tricky!

  1. 1.

    How many Wise Men followed the star?

    1. a.

      Three

    2. b.

      One named Melchior; the others are legendary.

    3. c.

      Unknown—the Bible doesn’t tell us.

  2. 2.

    Who sent the Wise Men to Bethlehem?

    1. a.

      An angel of the Lord.

    2. b.

      King Herod

    3. c.

      No one—they saw the star and followed it.

  3. 3.

    Where did the Wise Men find Jesus and Mary?

    1. a.

      In a house

    2. b.

      In a stable

    3. c.

      Neither of the above

  4. 4.

    How were the Wise Men warned that they should not go back to Herod after they saw the infant Jesus?

    1. a.

      In a dream

    2. b.

      By Joseph

    3. c.

      By the shepherds

  5. 5.

    Who was Emperor of Rome at the time when Jesus was born?

    1. a.

      King Herod

    2. b.

      Caesar Augustus

    3. c.

      Cyrenius

  6. 6.

    Where did the angel tell the shepherds they would find the Baby Jesus?

    1. a.

      In Bethlehem

    2. b.

      In a manger

    3. c.

      In a house

  7. 7.

    What is another name for the City of David?

    1. a.

      Nazareth

    2. b.

      Jerusalem

    3. c.

      Bethlehem

  8. 8.

    What does Immanuel mean?

    1. a.

      “King”

    2. b.

      “God (is) with us”

    3. c.

      “Prophet”

  9. 9.

    Who told Joseph to take his family to Egypt?

    1. a.

      The Wise Men

    2. b.

      King Herod

    3. c.

      An angel of the Lord

  10. 10.

    When they returned from Egypt, where did Joseph, Mary, and Jesus live?

    1. a.

      Jerusalem

    2. b.

      Bethlehem

    3. c.

      Nazareth

Answers:

(1) c, (2) b, (3) a, (4) a, (5) b, (6) b, (7) c, (8) b, (9) c, (10) c.