Funstuf

By Ann Woodbury Moore


Temple Firsts

Note: This would be a good activity to do with your family when you have a family home evening about temples.

Can you identify the correct temple “firsts”?

  1. 1.

    The first temple built after the Church was restored.

    1. a.

      Kirtland (Ohio) Temple

    2. b.

      Salt Lake (Utah) Temple

    3. c.

      Nauvoo (Illinois) Temple

  2. 2.

    The first temple built in Utah.

    1. a.

      Manti Temple

    2. b.

      St. George Temple

    3. c.

      Logan Temple

  3. 3.

    The first temple built in the 20th century.

    1. a.

      Hawaii Temple

    2. b.

      Idaho Falls (Idaho) Temple

    3. c.

      Arizona Temple

  4. 4.

    The first temple built in Europe.

    1. a.

      London (England) Temple

    2. b.

      Freiberg Germany Temple

    3. c.

      Swiss Temple

  5. 5.

    The first temple built in Asia.

    1. a.

      Tokyo (Japan) Temple

    2. b.

      Taipei Taiwan Temple

    3. c.

      Seoul Korea Temple

  6. 6.

    The first temple built in California.

    1. a.

      San Diego California Temple

    2. b.

      Los Angeles Temple

    3. c.

      Oakland Temple

  7. 7.

    The first temple built in South America.

    1. a.

      Buenos Aires Argentina Temple

    2. b.

      Santiago Chile Temple

    3. c.

      São Paulo (Brazil) Temple

  8. 8.

    The first temple built east of the Rocky Mountains and still used by the Church.

    1. a.

      Chicago Illinois Temple

    2. b.

      Washington (D.C.) Temple

    3. c.

      Atlanta Georgia Temple

  9. 9.

    The first temple built outside the United States of America and its territories.

    1. a.

      Alberta (Canada) Temple

    2. b.

      New Zealand Temple

    3. c.

      Johannesburg South Africa Temple

  10. 10.

    The first temple dedicated by President Ezra Taft Benson.

    1. a.

      Las Vegas Nevada Temple

    2. b.

      Denver Colorado Temple

    3. c.

      Frankfurt Germany Temple

Answers:

(1) a, (2) b, (3) a, (4) c, (5) a, (6) b, (7) c, (8) b, (9) a, (10) b.

Ever-Present Center of Gravity

Everything has a center of gravity, and once you’ve found that point, any object can be balanced. A ruler will balance across your finger at the six-inch mark. A table fork will balance on your finger somewhere near the narrowest part of the handle. A book will balance on your head, if placed properly. That point where something will rest without falling off is called its center of gravity.

Here is a balancing trick where seeing is believing!

  1. 1.

    Poke a 4″ (10 cm) nail into the small end of a large cork.

  2. 2.

    Directly opposite each other, and a trifle closer to the cork’s small end than to its larger end, stick two identical forks with their handles angling in the same direction as the nail’s head.

  3. 3.

    Moving the nail slowly along the rim of a jar or glass, you will discover a point where the forks balance!

The fork handles may not be parallel to the tabletop when you find the cork-fork-nail object’s balancing point, but its center of gravity is the place on the nail where it rests on the jar’s edge without falling off.

Words from around the World

Which adjective for a country or continent or its people correctly describes each object?

1. Eaten with a hamburger (French)

 

a. ______________ checkers

2. Where good dishes are kept (China)

 

b. ______________ closet

3. Entertainment where each person pays his own way (Dutch)

 

c. ______________ crawl

4. Kind of swimming stroke (Australian)

 

d. ______________ elm

5. Game played with marbles (Chinese)

 

e. ______________ fries

6. Musical instrument (French)

 

f. ______________ horn

7. Shade tree (Chinese)

 

g. ______________ shepherd

8. Dog often used in police work (German)

 

h. _____________ treat

9. Common flowering houseplant (African)

 

i. ______________ uncle

10. One who tells you plainly what you did wrong (Dutch)

 

j. ______________ violet

Answers:

(1) e, (2) b, (3) h, (4) c, (5) a, (6) f, (7) d, (8) g, (9) j, (10) i.

Articles of Faith Word Maze

Find a letter path through the maze by connecting the letters that spell out the fifth article of faith by reading forward, backward, down, up, and diagonally. Your path must never cross itself. Be careful—some of these are tricky! We have started you off with the first two words, We believe. (See A of F 1:5.)

   

O

M

T

E

R

S

V

A

B

H

N

D

Y

D

M

N

N

I

N

   

H

E

V

N

T

H

L

K

L

A

F

H

A

S

C

I

E

M

S

Start

W

L

B

E

G

M

A

B

I

X

L

G

P

D

O

R

B

T

A

   

J

E

S

I

Y

T

F

T

E

C

Q

E

K

H

G

I

R

D

X

   

P

O

L

P

H

B

A

S

U

E

A

Z

T

E

N

O

H

Y

I

   

P

I

R

Y

A

D

M

T

L

M

L

V

H

J

T

D

E

D

N

   

H

O

C

K

S

N

O

A

N

L

B

T

M

N

I

H

F

A

E

   

M

E

Y

R

D

O

G

E

O

D

E

S

H

C

A

G

E

T

N

   

L

T

R

B

N

D

F

F

A

R

I

N

R

E

H

S

O

C

R

   

H

O

X

T

O

H

E

H

O

E

A

P

N

T

Y

P

T

H

T

   

B

E

N

G

A

S

W

H

T

R

U

I

O

R

O

T

G

R

E

   

L

S

Y

O

N

N

O

S

N

Y

T

T

I

O

L

I

O

H

R

   

W

A

T

I

A

T

D

I

B

M

A

O

H

D

R

F

I

E

K

 

Finish

Answer: