2010–2019
Яскравішає і яскравішає аж до дня досконалого
Квітень 2017 р.


Яскравішає і яскравішає аж до дня досконалого

Навіть в найтяжчі і найтемніші часи ми оточені світлом і добротою.

Павло поділився чудовим посланням про надію з коринтянами:

“У всьому нас тиснуть, та не потиснені ми; ми в важких обставинах, але не впадаємо в розпач.

Переслідують нас, але ми не полишені; ми повалені, та не погублені”1.

Що було джерелом Павлової надії? Прислухайтесь до його пояснення: “Бо Бог, що звелів був світлу засяяти з темряви, у серцях наших засяяв, щоб просвітити нам знання слави Божої---в Особі Христовій”2.

Навіть в найтяжчі і найтемніші часи ми оточені світлом і добротою. Минулого жовтня президент Дітер Ф. Ухтдорф нагадав нам: “Нас оточує таке дивовижне багатство світла та істини і тому цікаво, чи дійсно ми цінуємо те, що маємо”3.

Однак супротивник хоче, щоб ми натомість зосереджувалися на “імл[і] темряви …, як[а] сліпить очі, … робить закам’янілими серця … і веде … геть”4.

Незважаючи на це, з досконалим розумінням усіх випробувань сьогодення, Господь обіцяє: “Те, що від Бога, є світлом; і той, хто сприймає світло і залишається в Богові, сприймає більше світла; і те світло яскравішає і яскравішає аж до дня досконалого”5.

Ми---діти Бога. Сприймаючи світло, залишаючись в Богові і сприймаючи більше світла ми робимо те, для чого створені. Від самого початку ми йдемо за світлом, ми йдемо за нашим Небесним Батьком та слідуємо Його плану. Пошук світла знаходиться в нашому духовному ДНК.

Я почув як чудово навчали цій вічній істині в неочікуваному місці. Коли я працював у великому банку, мене запросили взяти участь у програмі для керівників в Університеті штату Мічиган. Під час цієї програми професор Кім Кемерон навчав принципу позитивного провідництва і його геліотропного ефекту. Він пояснив: “Це стосується спрямування всіх живих систем до позитивної енергії [світла] і подалі від негативної енергії [темряви]. Від одноклітинних організмів до складних систем людського тіла, все живе має вроджену схильність прямувати до позитивного і від негативного”6.

Завдяки багатьом дослідженням він також зосереджувався на трьох основних компонентах культури успішного робочого місця: співчутті, прощенні і вдячності7. Має сенс, що, коли люди звертаються до позитивного (світла), зʼявляються якості, які досконало проілюстровані Світлом для світу, Ісусом Христом!

Брати і сестри, будь ласка, втішайтеся тим, що нам доступне світло. Я хочу поділитися трьома місцями, де ми завжди знайдемо світло:

1. Світло Церкви

Церква є маяком світла в темніючому світі. Це чудовий час для того, щоб бути членом Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів! Церква ніколи не була міцнішою, ніж зараз8 і буквально стає міцнішою щодня, коли нові члени Церкви приєднуються до нас, формуються нові зібрання, покликаються нові місіонери і відкриваються нові території для проповідування євангелії. Ми бачимо, як, ті, хто відійшов від активності в Церкві на деякий час, повертаються, коли порятунок, що його передбачив Президент Томас С. Монсон, приносить щоденні чудеса.

Я недавно зустрівся з молоддю в Парагваї, Уругваї, Чилі та Аргентині під час конференцій “Заради зміцнення молоді”. Тисячі й тисячі молодих чоловіків і жінок провели тиждень, зміцнюючи свою любов до Спасителя, і потім повернулися додому до своїх сімей і друзів, випромінюючи світло і любов Христа.

Послухайте: завжди будуть люди, які критикуватимуть Церкву. Так було з самого початку і так буде до кінця. Але ми не можемо дозволити цій критиці ослабити нашу чутливість до світла, доступного для нас. Розпізнавання світла і його пошук зроблять нас гідними для отримання ще більшого світла.

У темніючому світі світло Церкви яскравішатиме і яскравішатиме аж до дня досконалого.

2. Світло євангелії

Світло євангелії---це шлях, який “світить все більше та більш аж до повного дня”9 і він світить яскравіше в наших сім’ях та в храмах по всьому світу.

В посібнику Проповідуйте Мою євангелію сказано: “Завдяки євангельському світлу сім’ї можуть розв’язувати непорозуміння, уникати суперечок і долати життєві труднощі. Сім’ї, які розриває незгода, можуть бути зцілені через покаяння, прощення і віру в силу Спокути Ісуса Христа”10. Зараз, більше, ніж будь-коли раніше, наші сім’ї повинні стати джерелом великого світла для всіх оточуючих нас людей. Сім’ї випромінюють більше світла, коли зростають в любові і доброті. Коли ми засновуємо сім’ї “віри, … покаяння, прощення, поваги, любові [і] співчуття”11, ми відчуємо, як збільшується наша любов до Спасителя і одне до одного. Сім’я стане міцнішою і світло в кожному з нас стане яскравішим.

В Bible Dictionary у виданні Біблії СОД англійською мовою ми читаємо, що “лише домівку за своєю святістю можна порівняти з храмом”12. Зараз у нас 155 діючих храмів, а скоро буде більше. Все більше й більше сімей запечатуються на час і на всю вічність. Члени Церкви подають в храм все більше й більше імен предків для виконання їхніх спасительних обрядів. Ми дійсно відчуваємо велику радість і святкування з обох сторін завіси!

У темніючому світі світло євангелії яскравішатиме і яскравішатиме аж до дня досконалого.

3. Світло Христа

Ви не можете говорити про світло в світі, не говорячи про Світло для світу, Ісуса Христа. Проявом люблячого Небесного Батька є те, що кожний, хто приходить в це життя, благословенний Світлом Христа, яке допомагає їм повернутися додому. Президент Бойд К. Пекер навчав: “Дух Христа завжди поруч. … Світло Христа присутнє повсюди, як і сонячне світло. Там, де є людське життя, там є Дух Христа”13. Світло Христа “запрошує і принаджує творити добро постійно”14 і готує всіх, хто шукає доброти і істини, до отримання Святого Духа.

Спаситель навчає нас, що Він є світлом, яке “просвічує ваші очі”, “оживлює ваше розуміння” і “дає життя всьому”15. Світло Христа допоможе нам бачити інших очима Спасителя. Ми будемо більше любити і розуміти проблеми інших. Це допоможе нам бути більш терпеливими з тими, хто не розділяє наші вірування. Це допоможе нам повніше розуміти великий план щастя і бачити нашу роль в тому великому плані любові. Він дає нам життя, сенс і мету усьому, що ми робимо. Усе те щастя, яке ми отримуємо, коли намагаємося більше зрозуміти Світло Христа, не можна порівняти з радістю, яку ми відчуваємо, коли бачимо, як Світло Христа працює в інших: сім’ї, друзях і навіть абсолютних незнайомцях.

Зображення
Боротьба з пожежею в домі зборів

Я відчував таку радість, коли почув про намагання сміливої групи пожежників врятувати центр колу, що був у вогні, в Південній Каліфорнії в 2015 році. Коли вогонь вирував, командир батальйону подзвонив другу СОД, щоб запитати, де зберігаються священні реліквії і причасні склянки, аби їх можна було врятувати. Його друг запевнив його, що там не було ніяких священних реліквій і що причасні склянки можна дуже легко замінити. Проте командир відчував, що йому треба щось зробити, і відправив пожежників назад в палаючу будівлю, щоб зняти всі картини із зображенням Христа зі стін, аби зберегти їх. Вони навіть помістили одну в пожежну машину з надією, що пожежників будуть оберігати. Я був дуже зворушений лагідністю, добротою і чутливістю до світла, які проявив командир в небезпечні і складні часи.

Зображення
Порятунок картин із зображенням Спасителя від пожежі
Зображення
Пожежник з картиною із зображенням Спасителя

У темніючому світі Світло Христа яскравішатиме і яскравішатиме аж до дня досконалого!

Я знову повторю слова Павла: “Зодягнімось у зброю світла”16. Я свідчу про Христа. Він---Світло для світу. Нехай же ми зміцнимося світлом, доступним для нас, беручи активнішу участь в Церкві і краще застосовуючи євангельські принципи в наших сім’ях. Нехай же ми постійно бачимо Світло Христа в інших і допомагаємо їм бачити його в собі. Коли ми отримуємо світло, ми будемо благословенні більшим світлом, навіть до дня досконалого, коли ми знову побачимо “Отця світил”17, нашого Небесного Батька. Про це я свідчу в священне ім’я Світла для світу, саме Ісуса Христа, амінь.