2010–2019
Друзям і зацікавленим Церквою
Квітень 2017 р.


Друзям і зацікавленим Церквою

Якщо ви заплатите ціну для отримання одкровення, впокорите себе, будете читати, молитися й покаєтеся, тоді небеса відкриються, і ви будете знати, що Ісус є Христос.

У п’ятницю, у другій половині дня, 16 вересня 1988 року, в домі зборів Вісент-Лопезького приходу у Буенос-Айресі, Аргентина, мене було охрищено, і я став членом Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Мене охристив того дня дуже добрий товариш, Алін Спаннаус, я відчував себе щасливим, вільним від тягарів і готовим навчатися більше.

Зображення
Хрищення старійшини Кости

Сьогодні я б хотів поділитися деякими уроками, яких я навчився на моєму шляху до хрищення---уроки, які я сподіваюся можуть допомогти тим з вас, хто ще не є членами Церкви. Я молюся, щоб Дух торкнувся ваших сердець, як це сталося з моїм.

Перше, зустріч з місіонерами

Чому людина без непереборних випробувань, потреб або питань була б зацікавлена зустрітися з місіонерами і послухати їхні уроки? Гаразд, у моєму випадку це була любов---любов до дівчини на ім’я Рені. Я закохався у неї і хотів одружитися з нею. Вона була іншою, у неї були норми, що відрізнялися від тих, які були у більшості молодих жінок, яких я знав. Отже, я закохався, запропонував їй одружитися, а вона відмовила!

Зображення
Старійшина та сестра Коста

Я був спантеличений. Я гадав, що я був чудовою партією! Я був вродливим, мені було 24 роки, я закінчив коледж, і у мене була чудова робота. Вона сказала мені про свої цілі---одружитися тільки з тим, хто міг би привести її у храм, аби мати вічну сім’ю---саме тому вона відхилила мою пропозицію. Я хотів продовження стосунків, тому погодився послухати місіонерів. Чи це гарна причина зустрічатися з місіонерами? Для мене це було так.

Коли я вперше зустрівся з місіонерами, я не зрозумів багато з того, що вони казали, і кажучи вам по правді, я, можливо, не звернув багато уваги на них. Моє серце було зачинено для нової релігії. Я хотів тільки довести, що вони помилялися і виграти час, аби переконати Рені одружитися зі мною, незважаючи ні на що.

На сьогоднішній день мої діти відслужили місію і служать зараз, і я розумію жертву, яку ці молоді чоловіки та жінки приносять, аби навчати євангелії Ісуса Христа. Зараз мені хотілося б, щоб я більше звертав уваги на те, чого мене навчали чудові місіонери---старійшина Річардсон, старійшина Фаррел та старійшина Гіланд.

Отже, з мого першого уроку Я кажу вам, друзі й зацікавлені Церквою: коли ви зустрічаєтеся з місіонерами, будь ласка, ставтеся до них серйозно, вони віддають важливі роки свого життя саме для вас.

Друге, прихід до Церкви

Перший раз, коли я відвідав церковні збори, я почув багато слів, які я не зрозумів. Хто такі члени Вуликів? Що таке Ааронове священство? Товариство допомоги?

Якщо ви відвідуєте церковні збори вперше і збентежені через те, що не розумієте чогось, не турбуйтеся! Я теж нічого не розумів. Але я ще й досі пам’ятаю враження, нові почуття миру й радості, які я відчув. Я тоді не знав цього, але Святий Дух шепотів у мої вуха і моє серце: “Це правильно”.

Отже дозвольте мені підсумувати цей урок одним реченням: якщо ви спантеличені, не турбуйтеся; пам’ятайте відчуття, які у вас були, вони прийшли від Бога.

Третє, читання Книги Мормона

Після декількох зустрічей з місіонерами, в мене не було значних успіхів. Я відчував, що я не отримав підтвердження істинності євангелії.

Одного разу Рені запитала мене: “Ти читаєш Книгу Мормона?”

Я відповів: “Ні”. Я слухав місіонерів, чи цього було недостатньо?

Зі сльозами на очах Рені запевнила мене, що вона знає, що Книга Мормона---істинна, і пояснила, що, якщо я хотів знати, чи вона істинна, тоді єдиний шлях дізнатися---вгадайте який---читати її! І потім питати!

Читайте, обмірковуйте у ваших серцях і “запита[йте] у Бога, Вічного Батька, в ім’я Христа, … з щирим серцем, із справжнім наміром, маючи віру в Христа” (Мороній 10:4), чи Книга Мормона---істинна, чи це---істинна Церква.

Отже, третій урок одним реченням: коли ви отримаєте її---Книгу Мормона---і вас закликано читати і запитати у Бога, чи вона істинна, будь ласка, просто зробіть це!

Останнє, покаяння

Наостанок, я б хотів поділитися досвідом про покаяння. Після того, як я пройшов всі місіонерські уроки, я все ще не був впевненим, що мені потрібно було щось поміняти у моєму житті. Старійшина Катлер, молодий впевнений місіонер з обмеженою іспанською мовою одного дня сказав: “Хоакіне, прочитаймо разом Алма 42 розділ, і ми будемо вставляти твоє ім’я, коли будемо читати його”.

Я подумав, що це було безглуздо, але я зробив, як попросив старійшина Катлер і прочитав 1-й вірш: “А тепер, сину мій [Хоакіне], я відчуваю, що є ще щось, що бентежить твій розум, чого ти не можеш зрозуміти”. О! Книга говорила до мене.

І ми прочитали у 2-му вірші: “Тож дивися, сину мій, [Хоакіне], я поясню це тобі”, і потім було описане падіння Адама.

І потім у 4-му вірші: “І таким чином, ми бачимо, що був час, даний [Хоакіну] для покаяння”.

Ми повільно продовжували читати вірш за віршем, доки ми дійшли до останніх трьох віршів. І тоді мене вразила потужна сила. Книга говорила прямо зі мною, і я почав плакати, коли я читав: “А тепер, [Хоакіне], сину мій, я бажаю, щоб це вже не бентежило тебе більше, і нехай тільки гріхи твої бентежать тебе, таким збентеженням, яке приведе тебе до покаяння” (вірш 29).

Зараз я розумію, що очікував отримати одкровення, не заплативши ціну. До того часу я ніколи насправді не говорив з Богом, оскільки ідея розмови з кимось, кого не було поруч, здавалась нісенітницею. Я мав впокоритися і робити те, що мене попросили робити, навіть якщо у моїй мирській свідомості це було нонсенсом.

У той день я відкрив моє серце Духові, бажаючи покаятися і бути охрищеним! До того моменту я думав про покаяння, як про щось негативне, що асоціювалося тільки з гріхом і неправильними діями, але раптом я побачив це в іншому світлі---як щось позитивне, що очистило шлях до росту і щастя.

Старійшина Катлер сьогодні тут, і я хочу подякувати йому за те, що він відкрив мої очі. Кожне рішення, яке я зробив у моєму житті з того часу, було під впливом того моменту, коли я впокорив себе і молився про прощення, і Спокута Ісуса Христа заради мене стала частиною мого життя.

Отже, останній урок однією фразою: пройдіть через покаяння, ніщо не наближає вас до Господа Ісуса Христа ближче, ніж бажання змінитися.

Мої любі зацікавлені, друзі Церкви, якщо ви слухаєте сьогодні, ви знаходитеся дуже близько до досягнення великої радості. Ви близько!

Дозвольте мені запросити вас з усією силою мого серця і з глибин моєї душі: прийдіть і охристіться! Це найкраще, що ви коли-небудь зробите. Це змінить не тільки ваше життя, але й життя ваших дітей і ваших онуків.

Зображення
Весілля старійшини і сестри Кости

Господь благословив мене сім’єю. Я одружився з Рені, і у нас є четверо чудових дітей. Завдяки моєму хрищенню я можу подібно до давнього пророка Легія запросити їх скуштувати плід дерева життя, який є любов’ю Бога (див.1 Нефій 8:15; 11:25). Я можу допомогти їм прийти до Христа.

Отже, будь ласка, обміркуйте мій досвід, і (1)  сприймайте місіонерів дуже серйозно, (2) приходьте до церкви і пам’ятайте про духовні відчуття, (3) читайте Книгу Мормона і запитайте у Господа, чи вона---істинна, та (4) пройдіть через покаяння і хрищення.

Я свідчу вам, що якщо ви заплатите ціну для отримання одкровення, впокорите себе, будете читати, молитися й покаєтеся, тоді небеса відкриються, і ви будете знати, як я знаю, що Ісус є Христос, що Він---мій Спаситель і Він---ваш Спаситель. В ім’я Ісуса Христа, амінь.