2010–2019
Важливі істини---нам потрібно діяти
Жовтень 2017 р.


Важливі істини---нам потрібно діяти

Завдяки Першому видінню та пророку Джозефу Сміту були явлені знання та істини, які є необхідними для нашого щастя в цьому житті та для нашого піднесення.

У віці приблизно семи років, я запитав у своєї матері: “Коли ми з тобою помремо і потрапимо на небеса, ти все ще будеш моєю матір’ю?” Вона не очікувала такого запитання. Але, виходячи з того, що їй було відомо, вона відповіла: “Ні, на небесах ми будемо братами і сестрами. Я не буду твоєю матір’ю”. Я не сподівався почути таку відповідь.

Через деякий час після тієї короткої розмови два молоді чоловіки з’явилися біля воріт нашого дому. Якимось дивом мій батько дозволив їм увійти. Вони сказали, що є місіонерами Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

Ці старійшини, як ми навчилися їх називати, почали навчати нашу сім’ю. Я дуже чітко пам’ятаю, як ми почувалися щасливими і були в захваті кожного разу, коли вони приходили до нас додому. Вони розповіли нам про юнака, який пішов у гай, щоб запитати у Бога, яка церква була істинною, і що він бачив Бога та Ісуса Христа1. Старійшини показали нам зображення того видіння, і коли я побачив його, то пізнав, що Джозеф Сміт дійсно бачив Бога Батька та Ісуса Христа. Місіонери сказали, що завдяки цьому видінню істинна Церква Ісуса Христа знову знаходиться на землі2.

Зображення
Перше видіння

Місіонери також навчали нас Божого плану щастя і відповіли на запитання нашої сім’ї стосовно релігії. Вони навчали нас, що сім’ї дійсно можуть бути разом після цього життя, як батько, мати та сини й доньки.

Наша сім’я охристилася. Дорога до зміни старих звичок, відмови від традицій і активного членства в Церкві часом була вибоїстою. Але завдяки милості та любові Бога і з допомогою багатьох провідників та членів Церкви, ми пережили перші складні роки.

Мільйони людей, які вже приєдналися до Церкви, разом з багатьма тими, хто навертається і христиться кожного тижня, отримали свідчення про Перше видіння. Святий Дух може часто повторювати це свідчення кожному з нас, якщо ми намагаємося жити за простими істинами євангелії Ісуса Христа.

Завдяки Першому видінню та пророку Джозефу Сміту були явлені додаткові знання та істини, які є необхідними для нашого щастя в цьому житті та нашого піднесення в присутність Бога. Я розповім про три істини з тих, які ми отримали завдяки тому, що один юнак став на коліна і щиро помолився, і згідно з якими ми повинні діяти.

Бог покликає пророків вести і направляти нас

Важливою істиною, яку ми дізнаємося завдяки Першому видінню і пророку Джозефу Сміту, є те, що Бог покликає пророків3, провидців і одкровителів, щоб навчати, направляти, застерігати і вести нас4. Ці чоловіки---промовці Бога на землі5, наділені повноваженням говорити і діяти в ім’я Господа6. Чітко дотримуючись їхніх порад, ми будемо захищені і отримаємо обрані благословення в нашій подорожі на цій землі.

Навчаючись в Університеті Бригама Янга, я---молодий, неодружений колишній місіонер, відвідав сесію священства генеральної конференції в Скинії на Храмовій площі. Президент Езра Тефт Бенсон, який тоді був Президентом Церкви, закликав кожного колишнього місіонера серйозно поставитися до шлюбу і зробити його головним пріоритетом у своєму житті7. Після тієї сесії я знав, що мене закликано покаятися і що мені необхідно діяти згідно з порадою пророка.

Саме тому я вирішив повернутися в свою рідну країну, Бразилію, щоб знайти дружину. Перед тим як поїхати до Бразилії на двомісячне стажування, я зателефонував своїй мамі і декому з друзів та склав список з іменами приблизно 10 молодих жінок. Кожна з них---потенційна дружина.

Знаходячись у Бразилії, після багатьох роздумів і молитов, я зустрівся з однією з молодих жінок зі списку, ходив з нею на побачення, заручився з нею і призначив дату нашого одруження. Це не побило рекорди студентів в Прово, штат Юта, по швидкості з якою ми перейшли від побачень до заручин, але це було швидко за бразильськими нормами.

Кілька місяців потому ми з Елейн одружилися. Вона---кохання мого життя і найкраще благословення.

Я не пропоную всім складати подібний список, але я рекомендую---можливо навіть дуже рекомендую---щоб ми, почувши слова сучасних пророків, завжди діяли.

Зображення
Портрет Президента Томаса С. Монсона

Божим пророком в наш час є Президент Томас С. Монсон, і ми будемо благословенні, дотримуючись його порад з точністю.

Знання про істинну природу Бога

Ще одна істина, яка стала відома завдяки Першому видінню і пророку Джозефу Сміту,---це істинна природа Бога. Просто уявіть, наскільки ми благословенні тим, що знаємо, що Бог---Особа, Яка має тіло з плоті й кісток так само відчутне на дотик, як і наше8, що ми можемо поклонятися справжньому Богу, Якого ми можемо розуміти і Який явив Себе та Свого Сина Своїм пророкам---як пророкам давнини, так і пророкам у ці останні дні9. Він---Бог, Який чує наші молитви і відповідає на них10; Бог, Який дивиться на нас з небес11 і Який постійно турбується про наше духовне і фізичне благополуччя; Бог, Який дає нам свободу волі, щоб ми могли самостійно зробити вибір наслідувати Його і без примусу виконувати Його заповіді12; Бог, Який дає нам благословення і дозволяє нам стикатися з випробуваннями, щоб ми могли зростати і ставати подібними до Нього.

Він---люблячий Бог, Який надав план, за допомогою якого ми можемо насолоджуватися щастям в цьому житті та у вічності.

Ісус Христос---наш Спаситель

Завдяки Першому видінню і пророку Джозефу Сміту ми отримали знання про реальність і священну місію Господа Ісуса Христа, який є наріжним каменем нашої релігії.

Оскільки смерть увійшла у світ, то настільки ж вірно, як ми живемо зараз, колись ми усі помремо. Одним з наслідків смерті буде безповоротна втрата нашого фізичного тіла; ми не зможемо зробити нічого, щоб отримати його знову. Крім того, оскільки ми всі грішимо під час нашої подорожі тут, на землі, ми ніколи не зможемо повернутися до присутності нашого Небесного Батька.

Чи можете ви собі уявити наслідки того, щоб бути позбавленими можливості знаходитися в присутності Бога і більше ніколи не мати тіла?

Щоб звільнити нас від смерті і гріха був потрібен Спаситель і Викупитель. Під керівництвом Небесного Батька Ісус Христос прийшов на землю, зазнав страждань, помер на хресті та воскрес, щоб ми також могли воскреснути і, за умови щирого покаяння та укладання і дотримання священних завітів, знову бути в присутності Бога.

Яків пояснював: “О яка велика благодать нашого Бога, Який готує шлях для нашого порятунку від влади цієї жахливої потвори; так, тієї потвори, смерті і пекла, яким я називаю смерть тіла, а також смерть духа”13.

Зображення
Ісус і Марія біля гробниці

Ісус---це обіцяний Месія, Законодавець, Святий Ізраїлевий, наш Господь, наш Спаситель, наш Викупитель, наш Цар, наше Все.

Хай же ми всі продовжимо діяти згідно з цими важливими істинами і знанням, виявляючи наш послух Богу і Його Улюбленому Сину. В ім’я Ісуса Христа, амінь.