2010–2019
Стати взірцевими святими останніх днів
Жовтень 2018 р.


Стати взірцевими святими останніх днів

Я залишаю вам свою любов і благословення, аби ви могли бенкетувати словом Господа і застосовувати Його вчення у своєму особистому житті.

Це була натхненна та історична конференція. Ми дивимося в майбутнє з ентузіазмом. Нас спонукали чинити краще і бути кращими. Чудові послання, виголошені з цієї кафедри нашими генеральними авторитетами і представниками вищого керівництва Церкви були вражаючими! Я закликаю вас вивчати ці послання, починаючи з цього тижня1. Вони доносять задуми й волю Господа Своєму народові сьогодні.

Новий, зосереджений на сім’ї та підтримуваний Церквою, об’єднаний навчальний план, має потенціал зміцнити силу сімей, коли кожна сім’я сумлінно й старанно працюватиме, щоб перетворити свою домівку на святилище віри. Я обіцяю, що коли ви старанно працюватимете, щоб переробити свою домівку в осередок вивчення євангелії, з часом ваші Суботні дні дійсно будуть приємністю. Ваші діти із захопленням вивчатимуть учення Спасителя і житимуть за ними, а вплив супротивника у вашому житті і у вашому домі зменшиться. Зміни у вашій сім’ї будуть значними і тривалими.

Під час цієї конференції ми зміцнилися у своїй рішучості робити все необхідне, щоб шанувати Господа Ісуса Христа щоразу, як ми згадуємо Його Церкву. Я обіцяю вам: якщо ми старанно й уважно використовуватимемо правильну назву Церкви Спасителя і її членів, віра членів Його Церкви зміцниться, а їхня духовна сила зросте.

А тепер давайте поговоримо про храми. Ми знаємо, що час, який ми проводимо в храмі, є важливим для спасіння і піднесення нас самих і наших сімей.

Коли ми отримуємо особисті храмові обряди і укладаємо священні завіти з Богом, кожен з нас потребує постійного духовного зміцнення і навчання, що можливе лише в домі Господа. І ми потрібні нашим предкам, щоб послужити їм в якості повірників.

Подумайте про велику милість і справедливість Бога, Який, до заснування світу, забезпечив шлях, щоб надати храмові благословення тим, хто помер без знання євангелії. Ці священні храмові обряди є давніми. Їхня давність захоплює мене, і є ще одним свідченням про їхню автентичність2.

Мої дорогі брати і сестри, атаки супротивника дедалі міцнішають за інтенсивністю і розмаїттям3. Необхідність регулярно відвідувати храм є нагальною, як ніколи. Я благаю вас з молитвою подивитися на те, як ви проводите свій час. Інвестуйте час у своє майбутнє і в майбутнє своєї сім’ї. Якщо храм знаходиться не дуже далеко від вас, я закликаю вас знайти спосіб регулярно зустрічатися з Господом—бути в Його святому домі—і з точністю й радістю дотримуватися цього плану. Я обіцяю вам, що Господь творитиме чудеса, які, як Він знає, потрібні вам, коли ви жертвуватимете, служачи і поклоняючись в Його храмах.

Зараз у нас є 159 освячених храмів. Належний догляд за цими храмами і утримання їх у гарному стані дуже важливі для нас. З часом храми неминуче підлягають оновленню і капітальному ремонту. Тому зараз розробляються плани щодо ремонту і оновлення Солт-Лейкського храму та інших храмів доби піонерів. Подробиці цих проектів будуть оголошуватися у міру їхньої готовності.

Сьогодні нам приємно оголосити плани щодо будівництва 12 нових храмів. Ці храми будуть побудовані в таких місцях: Мендоза, Аргентина; Сальвадор, Бразилія; Юба-Сіті, Каліфорнія; Пном-Пень, Камбоджа; Прая, Кабе-Верде; Їго, Гуам; Пуебла, Мексика; Окленд, Нова-Зеландія; Лагос, Нігерія; Давао, Філіппіни; Сан-Хуан, Пуерто-Ріко; і округа Вашингтон, Юта.

Будівництво й утримання храмів може й не змінить ваше життя, але час, проведений вами у храмі, неодмінно змінить його. Тих з вас, хто вже давно не був у храмі, я закликаю підготуватися і повернутися до нього якомога скоріше. І я запрошую вас поклонятися у храмі й молитися, щоб глибоко відчути безмежну любов Спасителя до вас, аби кожен з вас міг здобути власне свідчення про те, що Він скеровує цю священну й вічну роботу4.

Брати і сестри, я дякую вам за вашу віру і постійні зусилля. Я залишаю вам свою любов і благословення, аби ви могли бенкетувати словом Господа і застосовувати Його вчення у своєму особистому житті. Я запевняю вас, що одкровення в Церкві продовжують приходити, і продовжуватимуть приходити, доки “цілі Бога не буде досягнуто і Великий Єгова не скаже, що роботу виконано”5.

Я благословляю вас, щоб ви зміцнили свою віру в Нього і в Його святу роботу, віру і терпіння витерпіти свої особисті випробування у житті. Я благословляю вас стати взірцевими святими останніх днів. Я благословляю вас і свідчу, що Бог живий! Ісус є Христос! Це—Його Церква. Ми—його народ, в ім’я Ісуса Христа, амінь.

Посилання

  1. Див. послання генеральної конференції он-лайн на сайті: LDS.org і в додатку Євангельська бібліотека. Їх буде надруковано в журналах Ensign та Ліягона. Церковні журнали, включаючи видання New Era і Друг, які приходять поштою або які можна завантажити он-лайн, є важливою складовою вашого євангельського навчального плану, зосередженого на сім’ї.

  2. Див., наприклад: Вихід 28; 29; Левит 8.

  3. Див. Мосія 4:29.

  4. Див. Wilford Woodruff, “The Law of Adoption”, discourse delivered at the general conference of the Church, Apr. 8, 1894. Президент Вудрафф сказав: “Наші одкровення не скінчилися. Робота Бога для нас ще не скінчилася. … Ця робота не скінчиться, доки не стане досконалою” (Deseret Evening News, Apr. 14, 1894, 9).

  5. Учення Президентів Церкви: Джозеф Сміт (2007), с. 450.