Vis videoer i kirkebygninger

For at sikre at teknologi ikke forstyrrer Ånden i din lektion, så download på forhånd videoer i stedet for at regne med en internetforbindelse i din kirkebygning.

Kirkebygninger har begrænset båndvidde, som bliver delt med en hel menighed af mulige, samtidige brugere. Dette kan skabe en pause eller få din video til at standse, hvilket giver en dårlig oplevelse.

Download video

Afspil video

Download video

Download til en bærbar computer

De fleste bærbare computere har allerede en tilstrækkelig stor skærm til, at dine elever kan se, og bærbare er den letteste måde at vise videoer i din klasse. Overvej i større klasser at tilføje nogle eksterne computerhøjtalere til at øge lydstyrken.

Gør følgende for at downloade en video til din computer:

1. Klik på video-linket på din bærbare.
  2. Når videoen overføres, vil du se et download-link. Klik på Download.
  3. Vælg den størrelse, som du ønsker at downloade. Større filer kan tage længere tid at downloade, men videokvaliteten er bedre. Hvis du planlægger at overføre videoen til en Android eller Apple smartphone, så undgå muligheden 1080p (hvis den findes), eftersom dette format måske ikke er kompatibelt med din smartphone.
  4. Du får måske mulighed for at omdøbe filen og vælge, hvor du vil gemme den. Omdøb i så fald filen til noget, der kan huskes, og gem den et godt sted. Klik derefter på Gem.

Hvis din computer ikke giver dig mulighed for at vælge, hvor filen skal gemmes, bliver den normalt downloadet til mappen Hentede filer. Du kan finde din mappe Hentede filer i Windows 7 ved at klikke på Startknappen og skrive Hentede filer. Klik i Windows XP på Start og gå til Mine dokumenter for at finde din mappe Hentede filer. Klik på en Mac på Finder og klik derpå på dit brugernavn for at se mappen Hentede filer.

Afspil videoen ved at dobbeltklikke på filen. Din computer indlæser en videoafspiller og begynder at afspille videoen.

Download til en tablet eller smartphone

Apple

Hvis du har en Apple iPad eller iPhone, kan du downloade videoerne til dit apparat og derpå vise dem i klassen – enten direkte fra apparatet eller ved at forbinde dit apparat til et tv gennem en adapter. Du har to muligheder for at downloade videoerne: Gennem Gospel Library app, eller ved at overføre videoerne fra din computer til dit mobilapparat via et USB-kabel.

Hvis du ikke har downloadet Gospel Library app, så søg først efter den og installer så applikationen fra dit apparats app-butik.

Gør følgende for at downloade videoer gennem Gospel Library:

1. Videofiler er meget store (20-30 MB hver), så du vil foretrække at downloade disse videoer på et trådløst netværk frem for et mobilt netværk. Tænd det trådløse netværk ved at trykke på Indstillinger, tilslut trådløs og forbind til et netværk.
  2. Tryk på applikationens ikon for at komme til Gospel Librarys forside.
  3. Gå til Manage Library > Videos og derpå til det afsnit, du ønsker at se.
  4. Tryk på den video, som du ønsker at downloade. Når videoen bliver downloadet, bliver den grønne pil til en rød cirkel.

Bemærk: For at afspille de videofiler, du har downloadet, skal du afspille videoer fra afsnittet Videos i biblioteket i henhold til nedennævnte trin.

1. Tryk på applikationens ikon til forsiden for at komme tilbage til Gospel Librarys forside.
  2. Gå til Videos og derpå til det afsnit, der indeholder den video, som du ønsker at se.
  3. Tryk på den video, som du ønsker at afspille.

Gør følgende for at overføre videoer, som du har downloadet til din computer, til din iPad eller iPhone med et USB-kabel:

Bemærk: Disse instruktioner er for en iPhone 4s med iOS 6 ved at bruge iTunes 11. Trin kan variere ved forskellige apparater og versioner. Hvis du ikke har den seneste version af iTunes (som er nødvendig for at overføre filer til dit apparat), så gå til http://www. apple.com/itunes og download den. Du kan opdatere din iPhones operativsystem til iOS 6 ved at forbinde din iPhone til din computer med USB-kablet. På fanebladet iTunes Summary klik på Check for Update og installer opdateringen.

1. Kør iTunes.
  2. Vælg i øverste venstre hjørne af iTunes Movies fra rullemenuen.
  3. Klik på de mellemste faneblade på Home Videos.
  4. Træk de videoer, som du downloadede til din computer, hen til denne plads i iTunes.
  5. Forbind din iPhone eller iPad til din computer med dit USB-kabel. iTunes genkender dit apparat og viser et faneblad (iPhone eller iPad) i øverste højre hjørne.
  6. Klik på knappen iPhone eller iPad for at håndtere disse medier på dit apparat.
  7. Klik på fanebladet Movies.
  8. Vælg afkrydsningsboksen Sync Movies.
  9. Vælg afkrydsningsboksen ved siden af de film, som du ønsker at synkronisere. (Bemærk, at hvis du synkroniserer alle videoer, kan det tage rigtig meget plads på dit apparat).
  10. Klik på Sync.

I iOS 6 synkroniserer videoerne til applikationen Videos på din iPhone. Hvis du ikke kan finde denne app, så gå til din forside, bladr til højre og tast »videos« for at finde app’en.

Android

Hvis du har en Android tablet eller smartphone, kan du downloade videoerne til dit apparat og derpå vise dem i klassen – enten direkte fra apparatet eller ved at forbinde dit apparat til et tv gennem en adapter. Du har to muligheder for at downloade videoerne: Gennem Gospel Library app, eller ved at overføre videoerne fra din computer til dit mobilapparat via et USB-kabel.

Hvis du ikke har downloadet Gospel Library app, så søg først efter den og installer så applikationen fra dit apparats app-butik.

Gør følgende for at downloade videoer gennem Gospel Library:

1. Videofiler er meget store (20-30 MB hver), så du vil foretrække at downloade disse videoer på et trådløst netværk frem for et mobilt netværk. Tænd for trådløs på dit apparat.
  2. Tryk på applikationens ikon og gå til Gospel Librarys forside.
  3. Gå hen til det afsnit, der indeholder de videoer, som du ønsker at downloade.
  4. Tryk på linket til videoen.
  5. Tryk på Download.

Videoen bliver downloadet til dit apparat. Se en liste over downloadede videoer ved at trykke på menuknappen og trykke på Manage Media.

Gør følgende for at overføre videoer, som du har downloadet til din computer, til din tablet eller smartphone med et USB-kabel:

1. Download alle de videoer, du skal bruge, til en computer.
  2. Forbind din computer til dit apparat med dit micro USB-kabel.
  3. Klik på din computer på Start-knappen (nederste venstre hjørne) og klik derpå på Computer. Dit apparat bør kunne ses i afsnittet Enheder med flytbare medier.
  4. Dobbeltklip på dit apparat og gå hen til et sted, hvor du kan gemme.
  5. Opret en ny mappe, fx »Kirkevideoer«. (Opret en ny mappe ved at højreklikke og vælge New > Folder).
  6. Træk de videofiler, som du har downloadet, over i de mapper, du har oprettet, og vent på, at dit apparat synkroniserer. (Den udførte procentdel af synkroniseringen vises på dit mobilapparats skærm).
  7. Klik på dit apparats Forside-knap og kør app’en My Files eller Files.
  8. Gå ved hjælp af app’en My Files til den mappe, hvor du gemte videoerne. Tryk på en video for at afspille den.

Bemærk: Hvis du ikke ser app’en My Files (Kindle Fire-apparater har den ikke), så gå til dit apparats app-butik, søg efter og installer et program til at finde filerne. (Søg på det generelle navn »file explorer« for at se en liste med mulige app, download og installer derpå en).

Brænd en dvd

En anden mulighed er at overføre de downloadede videoer til en dvd og afspille filen på en dvd-afspiller.

Bemærk, at selv om de fleste computere har mulighed for at brænde filer til en dvd, så kan din kirkebygnings dvd-afspiller ikke automatisk afspille filerne, medmindre dvd’en har en menu, der tillader dig at navigere rundt og vælge filen. Du skal derfor ikke blot brænde filen på en dvd, du skal også skabe en menu til dvd’en. Du har brug for et program til at brænde dvd’er for at oprette denne menu.

Bemærk desuden, at du skal vælge den rette type dvd til dvd-afspilleren i din kirkebygning. Du skal bruge en video-dvd og ikke en data-dvd. Før du brænder en dvd, så find den korrekte dvd-afspiller og se i manualen, hvilken type dvd du skal brænde, der kan virke med din afspiller.

Kirken har ikke specifikke anbefalinger til dvd-programmer – mange programmer kan gøre dette.

Med en brændt dvd kan lærerne nu blot afspille dvd’en ved hjælp af kirkebygningens tv/dvd-afspiller og vise indholdet til deres klasse.

Afspil video

Forbind mobilapparater til et TV

Når du har downloadet videoerne til dit apparat, har du to muligheder for at afspille dem i dit klasseværelse:

• Afspil direkte fra det mobile apparatet. Hvis du har en mindre klasse, der kan se og høre video fra dit mobile apparat, er det fint. Saml dem omkring dig og se videoen på den måde.
  • Forbind dit apparat til et tv. I større klasser må du forbinde din tablet eller smartphone til et tv, så eleverne kan se og høre videoen. Du kan forbinde dit apparat enten med et HDMI-kabel eller et composite-kabel afhængig af, hvad du har til rådighed.

HDMI-kabelløsning

Hvis du skal forbinde dit apparat til et tv, så afgør først, om tv’et i din kirkebygning har en HDMI-port (det er almindeligt for et LCD fladskærms-tv). HDMI-porten er den letteste måde at afspille videoer fra dit apparat.

Hvis dit tv har en HDMI-port, har du brug for et HDMI-kabel og, hvis du bruger iOS, en adapter for at forbinde dit apparat til HDMI-porten.

Android-apparater har ofte indbyggede mini-HDMI-porte. Hvis det er tilfældet med dit apparat, har du bare brug for et HDMI-kabel (et HDMI-mini-stik i den ene ende og et almindeligt HDMI-stik i den anden) for at forbinde det med dit tv.

Apple-apparater kræver en adapter; eftersom de ikke har indbyggede mini-HDMI-porte. Adapteren til iPhone indsættes i åbningen til din oplader/synkroniseringsport. Du kan så indsætte et almindeligt HDMI-kabel (ingen behov for et mini-HDMI-kabel).

Find disse adaptere ved online at søge med vendinger som »Connect iPhone 4s to HDMI« eller »Connect Android device to HDMI«. Den præcise adapter, du skal bruge, afhænger af dit apparat.

Bemærk at Apple-adapteren ikke har et medfølgende HDMI-kabel. Hvis du skal bruge et HDMI-kabel, så koster det ekstra.

Composite Adapter-løsning

Hvis din kirkebygning har et CRT-tv (katodestrålerør) og ikke har HDMI-porte, så har du brug for en composite adapter – en, der forbinder til de røde, gule og hvide porte på et CRT-tv.

Adaptere til composite-porte findes til iOS-apparater og også til nogle Android-apparater. (Søg online med vendinger som fx »Connect iPhone 4s to CRT TV« eller for Android »Connect Micro USB to composite«).

Begge typer af disse adaptere koster i USA omkring 160 kr. Adapterer gengiver din smartphones eller tablets billede på tv-skærmen.

VGA Adapter-løsning

Hvis du forbinder en bærbar computer til et tv i kirkebygningen, får du også brug for en adapter. Hvis både din bærbare og kirkebygningens tv har en HDMI-port, så vælg denne løsning.

Hvis du kun har en VGA-port (den samme port, som du ville bruge til at forbinde din bærbare med en skærm), så har du brug for en VGA-adapter, der enten forbinder til en HDMI-port på kirkebygningens tv, eller en VGA-adapter, der forbinder til en composite-stik, eller, som i tilfældet med det forrige skærmbillede, VGA-porten på dit tv.

Afspil videoen

Når du har forbundet din adapter til din tv-skærm, skal du vælge input til dit tv. Søg efter en input-knap og tryk på den for at vælge den input-type, du bruger, fx HDMI.

Når tv’ets input er forbundet med dit apparat, vil skærmen vise den video, du afspiller på dit apparat. De fleste Android-apparater gengiver videobilledet direkte. På Apple-apparater vil du se et tv-forbundet skærmbillede.

Hvis du ikke ser dette tv-forbundet skærmbillede, er tv’ets input ikke forbundet med dit apparat. Træk din adapter ud, vent nogle sekunder og sæt den så ind igen. Sørg for, at kablerne sidder godt i. Hvis du stadig har problemer, så dobbelttjek tv’et for at sikre, at du har valgt det rette input.

Hvis du vellykket har forbundet til videoen, men så sætter videoen på pause i længere tid, kan videotilstanden på dit apparat udløbe. Hvis det sker, så tag adapteren ud og sæt den i igen for igen at gå til videotilstanden.

Andre metoder

Du er velkommen til at bruge andre metoder til at vise video i dit klasseværelse. Her er et par alternativer:

Tv med USB-porte, der kan afspille video

Hvis dit tv har et USB-drev, der kan afspille video, så kan du downloade videoer til et USB-drev og derpå indsætte USB-drevet direkte i tv’et.

Vær dog opmærksom på at næsten ingen tv i kirkebygninger har USB-porte til videoafspilning. De fleste USB-porte viser blot et lysbilledshow med billeder.

Men fremover vil tv med mulighed for at afspille video fra USB sikkert blive den anbefalede løsning i kirkebygninger. Udskiftningsperioden for tv i kirkebygninger er imidlertid omkring 15 år, så kirkebygningerne har nok alle mulige slags tv i nogen tid fremover.

Western Digitial TV Media Player

Nogle stave har et CRT-tv og køber Western Digital TV medieafspillere (WD TV), der accepterer input fra USB. WD TV-medieafspiller (der koster omkring 500 kr.) har både composite- og HDMI-output. Brugere kan navigere rundt i filerne på USB-drevet med fjernbetjeningen, der fungerer med afspilleren. Det er en måde, hvordan stave med CRT-tv kan gøre det let for lærere at vise video ved hjælp af USB-drev.

Stave, der vælger denne løsning, kan blot efterlade et USB-drev i apparatet, så lærerne ikke behøver at medbringe deres eget.

Western Digital TV er en anbefalet løsning fra holdet på Meetinghouse Technology. Se oplysninger om Western Digital TV, der ligger på hjemmesiden Clerk Support.

Roku 2 XS er et apparat, der kan sammenlignes med WD TV, men der er to store ulemper: En person skal anvende et kreditkort for at aktivere en Roku-konto, og med mellemrum kommer der reklamer frem på skærmen.

Hjælp

Hvis du har brug for hjælp med videoen, så gå til LDSTech Forum på https://tech.churchofjesuschrist.org/forum og læg dit spørgsmål i afsnittet Digital Presentation i dette forum.

LDSTech Forum består af mange frivillige og ansatte, der har erfaring og interesse i at videregive løsninger på at vise video i kirkebygninger.

Du kan også søge hjælp hos din stavs eller menigheds tekniske specialist.