Sākumskolas rokasgrāmatas un Sanāksim kopā
Norādījumi „Sanāksim kopā’ nodarbībām un bērnu priekšnesumam Svētā Vakarēdiena sanāksmē


Norādījumi „Sanāksim kopā” nodarbībām un bērnu priekšnesumam Svētā Vakarēdiena sanāksmē

Dārgie Sākumskolas prezidiji un mūzikas skolotāji!

Šogad mums būs īpaša svētība un iespēja palīdzēt katram Sākumskolas bērnam saprast, ka viņš vai viņa ir Dieva bērns. Mēs ceram, ka bērni mācīsies šo svarīgo patiesību, katrs sajūtot mūsu Debesu Tēva mīlestību. Ar lūgšanas palīdzību mācot nodarbībās „Sanāksim kopā” iekļautās mācības, jūs palīdzēsiet bērniem izprast viņu dievišķo identitāti, mērķi un potenciālu. Jūs varat palīdzēt bērniem palielināt viņu ticību Jēzum Kristum un liecību par mūsu Debesu Tēva ieceri. Jūs arī varat viņiem sniegt nākotnes cerību un stiprināt viņu vēlēšanos palikt uz šī ceļa, kas ved atpakaļ pie mūsu Debesu Tēva.

Tiecieties pēc Svētā Gara atbalsta, kad jūs gatavojaties, mācāt un liecināt par šīm patiesībām. Pateicoties jūsu uzticamajiem centieniem, tiks svētītas ģimenes. Mēs mīlam jūs un izsakām savu pateicību par uzticīgo kalpošanu, ko jūs sniedzat, lai stiprinātu un aizsargātu mūsu dārgos bērnus.

Sākumskolas vispārējais prezidijs

Norādījumi „Sanāksim kopā” nodarbībām

Evaņģēlija mācības

Izmantojiet šo brošūru, kad gatavojaties mācīt 15 minūšu nodarbību katras nedēļas „Sanāksim kopā” nodarbību laikā. Jūs varat papildināt iknedēļas nodarbības ar citiem Baznīcas apstiprinātiem materiāliem, tādiem kā Friend un Liahona. Tālāk sniegtās vadlīnijas palīdzēs jums saplānot un pasniegt nodarbības.

Mīliet tos, kurus mācāt. Izrādiet bērniem savu mīlestību, iegaumējot viņu vārdus un uzzinot par viņu interesēm, talantiem un vajadzībām.

Māciet doktrīnu Svētā Gara vadībā. Gatavojot stundas, lūdziet pēc vadības un tiecieties stiprināt savu liecību par principiem, kurus jūs mācīsit. Tas jums palīdzēs mācīt Gara vadībā.

Aiciniet mācīties. Šī brošūra ir domāta, lai palīdzētu jums zināt ne tikai to, ko mācīt, bet arī mācīt un aicināt uzcītīgi mācīties. Jūs mācīsit doktrīnu daudz efektīvāk, ja katrā stundā iekļausit šādus trīs punktus:

  1. Dariet zināmu mācību. Skaidri paziņojiet, kādu mācību bērni apgūs. Apdomājiet veidus, kā to izdarīt gan verbāli, gan vizuāli. (Dažus piemērus skat. februāra ceturtajā nedēļā un jūlija trešajā nedēļā.)

  2. Veiciniet izpratni. Pārliecinieties, ka bērni iegūst dziļāku izpratni par mācību, jums pielietojot dažādas mācību metodes, kas tos iesaista mācībās, piemēram, dziesmu dziedāšanu, lomu spēles un Rakstu lasīšanu.

  3. Veiciniet pielietošanu. Dodiet bērniem iespējas pielietot mācību savā dzīvē. Apdomājiet, kā viņi var paust savas sajūtas vai izvirzīt mērķi saistībā ar apgūto mācību.

Dažām gada nedēļām šajā brošūrā ir sniegts pilns stundas saturs. Citām nedēļām ir sniegti tikai ierosinājumi. Papildiniet šos ierosinājumus ar savām idejām. Jūs varat iegūt idejas, lasot citas stundas šajā brošūrā. Mēneša piekto svētdienu izmantojiet, lai pārskatītu iepriekšējās stundas. Plānojot un gatavojot aktivitātes stundām, jūs varat vadīties no Gara iedvesmas.

Gatavojot stundas, sadarbojieties ar mūzikas skolotāju. Dziesmu dziedāšana palīdzēs nostiprināt mācības, kuras jūs mācāt. Laiku pa laikam jūs varat aicināt skolotājus un viņu klašu audzēkņus palīdzēt jums sagatavot atsevišķas daļas evaņģēlija nodarbībām.

Dažās stundās ir ieteikts uz Sākumskolu uzaicināt piedalīties viesus. Pirms kādu cilvēku aicināt piedalīties, jums ir jāsaņem atļauja no sava bīskapa vai draudzes prezidenta.

Stundām ir pievienoti vairāki metodiskie padomi, kas palīdzēs jums pilnveidot jūsu mācīšanas spējas. Stundās ietverti arī attēli, kas jums palīdzēs saprast, kāda ir attiecīgā aktivitāte. Kaut arī mācīšanas prasmju attīstīšana ir svarīga, tomēr jūsu garīgā sagatavotība un liecība ir tas, kas uzaicinās Garu, lai tas apstiprinātu jūsu mācības bērnu sirdīs.

Dziedāšanas laiks

Mūzikai Sākumskolā ir jārada godbijīga atmosfēra, jāmāca evaņģēlijs un jāpalīdz bērniem sajust Svētā Gara ietekme un prieks, kas rodams dziedot. Dziesmu dziedāšanai un mācīšanai ir jāvelta 20 minūtes no „Sanāksim kopā” nodarbības laika. Tas jums dos pietiekami daudz laika, lai iemācītu jaunas dziesmas un palīdzētu bērniem gūt prieku no dziedāšanas.

Šajā brošūrā ir iekļauta dziesma, ko bērni var mācīties šajā gadā (skat. 28. lpp.). Tajā ir ietverta arī sadaļa ar nosaukumu „Kā izmantot mūziku Sākumskolā” (skat. 26.–27. lpp.) un papildu ierosinājumi tam, kā bērniem mācīt dziesmas (skat. 3., 11. un 17. lpp.).

Vadlīnijas Svētā Vakarēdiena sanāksmes priekšnesumam

Bīskapa vai draudzes prezidenta vadībā bērnu priekšnesums Svētā Vakarēdiena sanāksmes laikā notiek gada ceturtā ceturkšņa laikā. Satiecieties ar padomnieku bīskapībā vai draudzes prezidijā, kurš pārrauga Sākumskolu, jau gada sākumā, lai pārrunātu savus iecerētos plānus. Kad paveikts iecerētais, saņemiet viņa atļauju.

Plānojiet, lai bērnu priekšnesuma programma pamatotos uz ikmēneša „Sanāksim kopā” nodarbību tēmām. Gada laikā veiciet pierakstus par bērnu uzstāšanos un personīgo pieredzi, lai to, iespējams, iekļautu priekšnesumā. Kad plānojat, lai bērni dalītos tajā, ko viņi ir apguvuši par šī gada tēmu, padomājiet par veidiem, kā jūs varat palīdzēt klātesošajiem pievērst uzmanību evaņģēlija principiem, ko māca bērni. Sanāksmi var pabeigt bīskapības loceklis ar īsām piezīmēm.

Gatavojoties priekšnesumam, atcerieties šādas vadlīnijas:

  • Priekšnesuma mēģinājumiem nevajadzētu lieki atņemt laiku nodarbībām vai ģimenēm.

  • Vizuālie līdzekļi, kostīmi un multivides prezentācijas nav piemērotas Svētā Vakarēdiena sanāksmei.

Attēls
Svētā Vakarēdiena sanāksmes priekšnesums

Šajā brošūrā lietotie materiāli

Šajā brošūrā ir lietoti šādi saīsinājumi:

BDzBaznīcas dziesmas pieaugušajiem un bērniem

EMDGEvaņģēlija mākslas darbu grāmata

Daudzās stundās tiek ieteikts izmantot attēlus. Attēlus jūs varat atrast Evaņģēlija mākslas darbu grāmatā, Sākumskolas rokasgrāmatu attēlu komplektos, Baznīcas žurnālos un internetā images.lds.org.

Mācību programma 2018. gadam

Vispārējā mācību programma

Šūpulītis: Skatieties uz saviem bērniņiem; Saulesstariņi: Sākumskola 1; Izvēlies pareizo 4–7: Sākumskola 2; Drošsirdīgie 8–11: Sākumskola 6

Pamatmācību programma

Saulesstariņi: Sākumskola 1; Izvēlies pareizo 4–7: Sākumskola 2; Drošsirdīgie 8–11: Sākumskola 5