Tineri
Speranța lui Israel


Speranța lui Israel

Președintele Russell M. Nelson: Cuvintele nu pot exprima recunoștința noastră față de acest cor al cursanților de la seminar. V-ați descurcat atât de bine! Vă mulţumim. Vă mulțumim foarte mult. Văzând acest Centru de conferințe plin cu sfinți din zilele din urmă frumoși, mă simt de parcă am, în sfârșit, familia mare la care speram. Sunteți 22.000 de persoane aici în această seară și multe alte mii care ni s-au alăturat prin intermediul acestei transmisiuni.

Sora Nelson și cu mine suntem foarte bucuroși să fim alături de voi în această seară. Ne place să fim alături de voi, tineri ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă – și de învățătorii și părinții voștri.

Ne dorim ca fiecare dintre voi să ne spuneți despre experiențele pe care le-ați avut când v-ați pregătit pentru adunarea noastră la nivel global, pe măsură ce ați citit zilnic din Cartea lui Mormon și v-ați rugat pentru a ști ceea ce Domnul este dornic să vă învețe.

Îmi exprim din nou mulțumirile pentru corul cursanților de la seminar care a intonat imnul de deschidere cu atât de mult entuziasm. Cuvintele imnului – „Mulțumim, Ție, Dumnezeul nostru” – ne fac să ne îndreptăm inima către profetul Joseph Smith. Cât de îndatorați îi suntem! El este profetul acestei ultime dispensații! Imaginați-vă! El avea vârsta voastră când, studiind scripturile într-o zi, el a fost fascinat de cuvintele apostolului Iacov: „Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu”1.

Aceste cuvinte l-au făcut pe tânărul Joseph să meargă într-o dumbravă din apropiere, unde și-a înălțat dorințele inimii sale către Dumnezeu.

Cerurile s-au deschis! Joseph l-a văzut pe Tatăl și pe Fiul și a aflat personal unde să meargă pentru a obține răspunsuri la întrebările sale.

Astăzi, vă implor pe fiecare dintre voi să faceți ce a făcut adolescentul Joseph. Adresați-vă întrebările în mod direct Tatălui vostru Ceresc în rugăciune. Rugați-L, în numele lui Isus Hristos, să vă îndrume. Puteți învăța voi înșivă – chiar acum, la vârsta voastră – cum să primiți revelație personală. Și nimic nu va aduce o mai mare schimbare în viața voastră decât acest lucru!

Vă promit vouă – nu persoanei care stă lângă voi, ci vouă – că, indiferent de locul în care vă aflați în lume, oriunde v-ați afla pe calea legămintelor – chiar dacă, în acest moment, nu sunteți concentrați asupra cărării – vă promit vouă că, dacă veți face cu sinceritate și perseverență munca spirituală necesară pentru a dezvolta abilitatea spirituală vitală de a învăța cum să ascultați șoaptele Duhului Sfânt, veți avea parte de toată îndrumarea de care veți avea nevoie în viața voastră. Veți primi răspunsuri la întrebările voastre, în felul Domnului și la timpul stabilit de El. Și nu uitați de sfaturile de la părinții voștri și de la conducătorii Bisericii. Ei caută, de asemenea, revelație pentru voi.

Indiferent de încercările sau dezamăgirile care pot apărea și cele care vor apărea, când știți că viața voastră este îndrumată de Dumnezeu, veți simți bucurie și pace.

Acum am dori să vă vorbim despre cea mai mare provocare, cea mai mare cauză și cea mai mare lucrare de pe pământ. Și am dori să vă invităm pe voi să participați!

Am rugat-o pe sora Wendy Nelson să ofere un context pentru acest mesaj important. Te rog, soră Nelson.

Sister Wendy W. Nelson : Dragii mei frați și dragile mele surori, pe care îi iubim și în care credem, doresc să încep prin a vă spune ce am văzut eu și soțul meu într-o zi, în timp ce am condus pe dealurile statului Utah într-un vehicul de teren.

Era o zi frumoasă de toamnă. Ne-a plăcut foarte mult să fim înconjurați de copaci aurii, superbi, înalți și drepți, toți îndreptați spre cer.

Imagine
dumbravă

Apoi, după o curbă, am văzut un copac care îmi amintea de mine și de cum mă simt, deseori, în multe situații.

Imagine
trunchi de copac strâmb

Cunoașteți acel sentiment? Te uiți în jur și toți ceilalți sunt înalți, drepți și îndreptați spre cer, metaforic vorbind.

Știu tot ce trebuie să facă. Poartă hainele perfecte, par că spun mereu lucrurile potrivite, nu au probleme, sunt perfect supuși – și par că n-au făcut niciodată o greșeală în viața lor.

Și, apoi, ei bine, sunteți voi și cu mine!

Dragii mei frați și dragile mele surori, este timpul să nu ne mai comparăm cu alții. Este momentul să lăsăm deoparte acele concepții greșite despre noi înșine și despre alții. Adevărul este că nu avem atât de multe defecte fără speranța de a le îndrepta așa cum credem și alții nu sunt așa perfecți cum par – cu excepția, desigur, a Salvatorului nostru, Isus Hristos.

Singurul lucru cu adevărat important este că voi și cu mine facem exact ceea ce ne-am luat angajamentul – chiar am făcut legământ – în viața premuritoare cu Tatăl nostru Ceresc că vom face cât timp suntem aici pe pământ.

Așa că, permiteți-mi să vă adresez o întrebare: Ce v-ați născut să faceți?

Cât de mult îmi doresc să puteți viziona o prezentare video de 10 minute de pe YouTube cu viața voastră premuritoare!

Profetul Joseph Smith ne-a învățat că, dacă v-ați putea uita în cer timp de cinci minute, ați ști mai multe despre acest subiect decât dacă l-ați studia toată viața.2 Așa că, imaginați-vă că priviți timp de 10 minute viața voastră premuritoare!

Desigur că ne dăm seama că Domnul a așternut, din înțelepciune, un văl peste acele amintiri. Dar, imaginați-vă doar pentru un moment ce efect ar avea în viața voastră chiar acum faptul de a vă fi permis să priviți timp de 10 minute viața voastră premuritoare.

Cred că dacă v-ați putea vedea trăind alături de Tatăl vostru Ceresc și de Isus Hristos; dacă ați putea vedea ce ați făcut în viața premuritoare și care sunt angajamentele – chiar legămintele – pe care le-ați făcut cu alții, inclusiv mentorii și învățătorii voștri; dacă v-ați putea vedea răspunzând cu mult curaj la atacurile asupra adevărului și apărându-L pe Isus Hristos, cred că fiecare dintre voi ar avea o mai mare putere și dorință și o perspectivă eternă mai largă pentru a vă ajuta să biruiți toată confuzia și toate îndoielile, dificultățile și probleme voastre! Toate!

Cred că, dacă v-ați putea aminti de cei pe care ați spus că îi veți ajuta cât timp veți fi, aici, pe pământ sau ce experiențe pline de suferințe ați fost de acord să aveți, atunci indiferent prin ce situație grea v-ați afla acum – sau vă veți afla – ați spune: „O, acum îmi amintesc. Acum înțeleg. Această situație grea are sens acum. Cu ajutorul Domnului, pot să fac asta!”.

Acum, doresc să vă invit să vă mai gândiți la un alt lucru. Îmi place să îmi imaginez că fiecare dintre noi a venit pe pământ cu o listă anexată spiritului său, numită „Lucruri de făcut pe pământ”.

Haideți să vorbim despre ce ar putea fi pe acea listă. Să vorbim despre cinci lucruri care sunt scrise, cu siguranță, pe lista voastră potrivit Evangheliei lui Isus Hristos.

În primul rând, ați venit aici pentru a primi un trup muritor. Și acest lucru, prietenii mei, este un lucru important.

În al doilea rând, ați venit pentru a fi testați.

Apropo, ați observat că testările noastre implică, deseori, faptul de a învăța să controlăm poftele și pasiunile trupurilor noastre, care, uneori, pot ieși complet de sub control? Dacă vă confruntați acum cu diferite tipuri de efecte cauzate de orice tip de abuz sau de păcate grave de care nu v-ați pocăit, vă îndemn să vorbiți – astăzi –cu episcopul vostru pentru a vă elibera de aceste poveri. El deține chei ale preoției care vă pot ajuta.

Un al treilea lucru pe care să-l faceți pe pământ: alegeți să-L urmați pe Isus Hristos și să-L apărați, tot așa cum ați făcut în viața premuritoare.

În al patrulea rând, alegeți să vă pocăiți zilnic și să luați din împărtășanie în fiecare săptămână. Pe măsură ce faceți aceste lucruri, veți fi vindecați, întăriți și făcuți mai buni din punct de vedere spiritual și, în cele din urmă, sfințiți și exaltați prin ispășirea lui Isus Hristos.

Și un al cincilea item pe lista voastră este acela de a vă găsi și a vă îndeplini misiunea din viața muritoare. Dragii mei prieteni, în viața premuritoare, și voi, și eu, am primit misiuni minunate de îndeplinit cât suntem aici, pe pământ.

Noi avem ocazii de a ne îndeplini misiunile din viața muritoare, dar nu trebuie. Nimeni nu ne va obliga. Avem libertatea de a alege cum ne petrecem timpul și cum ne consumăm energia și ne folosim talentele și resursele. De fapt, ce alegem să facem face parte din testarea noastră.

Alegerea este a voastră și a mea. Vom alege să facem orice e necesar pentru a îndeplini misiunile minunate pentru care am fost trimiși pe pământ?

Cât timp meditați asupra acelei întrebări, să vorbim despre alt subiect, de ce sunteți aici pe pământ în această perioadă, care este unică în istoria lumii.

De ce sunteți aici pe pământ chiar acum?

Oare de ce nu v-ați născut în anii 1880? Sau peste 30 de ani?

Permiteți-mi să vă spun o experienţă care m-a ajutat să învăț despre zilele minunate în care trăim.

Noi vorbim deseori despre faptul de a trăi în zilele din urmă. Noi suntem, până la urmă, sfinți din zilele din urmă. Dar poate că aceste zile sunt mai „din urmă” decât ne-am imaginat.

Am primit o mărturie despre acest adevăr datorită lucrurilor pe care le-am trăit în timpul unei perioade de 24 de ore care a început în data de 15 iunie 2013. Soțul meu și cu mine eram în Moscova, Rusia.

În timp ce președintele Nelson s-a întâlnit cu câțiva dintre conducătorii preoției, am avut privilegiul de a mă întâlni cu aproximativ 100 dintre surorile noastre. Le iubesc pe surorile noastre din Rusia. Ele sunt remarcabile!

Când am mers la pupitru să vorbesc, m-am trezit spunând ceva ce nu mă așteptam niciodată să spun. Le-am spus femeilor: „Mi-ar plăcea să vă cunosc în funcție de seminție. Vă rog să vă ridicați când auziți numele seminției dumneavoastră din tribul lui Israel așa cum v-a fost comunicată în binecuvântarea dumneavoastră patriarhală.”

„Beniamin?” S-au ridicat câteva femei.

„Dan?” S-au mai ridicat câteva.

„Ruben?” S-au mai ridicat câteva.

„Neftali?” Mai multe s-au ridicat.

În timp ce rosteam numele celor doisprezece triburi ale lui Israel – de la Așer la Zabulon – și pe măsură ce femeile se ridicau, toate am fost uimite de lucrurile la care eram martore și de ce simțeam și învățam.

Câte dintre cele douăsprezece triburi ale lui Israel credeți că erau reprezentate în acea adunare mică la care erau prezente mai puțin de 100 de femei în acea sâmbătă în Moscova?

Unsprezece! Unsprezece dintre cele doisprezece triburi ale lui Israel erau reprezentate în acea încăpere. Singurul trib care lipsea era cel al lui Levi. Am fost uimită. Am avut o experiență spirituală deosebită.

Imediat după acele adunări, soțul meu și cu mine am mers direct în Erevan, Armenia. Primii oameni pe care i-am întâlnit când am coborât din avion au fost președintele de misiune și soția sa. Cumva, ea auzise despre această experiență pe care am avut-o în Moscova și, fiind încântată, a spus: „Eu sunt din tribul lui Levi!”.

Imaginați-vă doar cât de entuziasmați am fost când soțul meu și cu mine i-am întâlnit pe misionarii lor a doua zi, inclusiv un vârstnic din seminția lui Levi care, din întâmplare, era din Gilbert, Arizona!

Când eram fetiță și mergeam la Societatea Primară în Raymond, Alberta, Canada, am învățat că, în ultimele zile – înainte de a Doua Venire a Salvatorului – cele douăsprezece triburi ale lui Israel aveau să fie adunate. Acel adevăr mă entuziasma, dar, în același timp, îmi era destul de greu să-l înțeleg. Așa că imaginați-vă cum m-am simțit să fiu alături de membri ai tuturor celor doisprezece triburi ale lui Israel într-o perioadă de 24 de ore!

De atunci, am învățat că, cel mai probabil, nu ar fi trebuit să le rog pe acele surori să dezvăluie din ce seminție fac parte deoarece binecuvântările patriarhale sunt sacre și numele seminției dezvăluit în cadrul acestora este personală. Totuși, sunt atât de recunoscătoare pentru privilegiul pe care l-am avut de a dobândi o mărturie personală despre roadele adunării poporului lui Israel. În inima și în mintea mea, impactul acelei experiențe nu s-a diminuat.

Dragii mei frați și dragile mele surori, acestea sunt cu adevărat zilele din urmă! Nu a mai existat vreodată o perioadă ca aceasta în istoria acestei lumi. Niciodată! În lumea premuritoare, și voi, și eu ne-am luat angajamentul de a face o lucrare măreață cât timp suntem aici, pe pământ. Și, cu ajutorul Domnului, vom reuși! În numele lui Isus Hristos, amin.

Președintele Nelson: Mulțumesc, Wendy. Te iubesc! Nu-i așa că este minunată?

Dragii mei tineri frați și dragile mele tinere surori, cu siguranță acestea sunt zilele din urmă și Domnul grăbește lucrarea Sa de a aduna poporul lui Israel. Această adunare este cel mai important lucru care se petrece pe pământ astăzi. Nu există nimic care să se compare în amploare, în importanță, în măreție. Și, dacă alegeți, dacă doriți, puteți fi o parte importantă a acestei lucrări. Puteți fi o parte importantă din ceva important – ceva grandios – ceva măreț!

Când vorbim despre adunare, noi afirmăm, pur și simplu, acest adevăr fundamental: fiecare dintre copiii Tatălui nostru Ceresc, de ambele părți ale vălului, merită să asculte mesajul despre Evanghelia restaurată a lui Isus Hristos și să decidă pentru ei dacă doresc să știe mai multe. Ei vor decide pentru ei dacă doresc să știe mai multe.

Cei a căror descendență provine din diferitele triburi ale lui Israel sunt cei care, probabil, își vor îndreptat inima către Domnul. El a spus: „Oile Mele ascultă glasul Meu, și Eu le cunosc și ele vin după Mine”3. Cei care sunt din casa lui Israel îl vor recunoaște cel mai ușor pe Domnul Isus Hristos ca fiind Salvatorul lor și vor dori să fie adunați în turma Sa. Ei vor dori să devină membri ai Bisericii Sale, să facă legămintele cu El și Tatăl Ceresc și să-și primească rânduielile esențiale.

Domnul i-a spus profetului Joseph Smith că acum, adică zilele noastre, reprezintă a unsprezecea oră și ultima oară când El își va chema lucrătorii în via Sa cu scopul precis de a-i aduna pe cei aleși din toate cele patru colțuri ale pământului.4

Întrebarea mea din această seară, adresată fiecăruia dintre voi, cei cu vârstele între 12 și 18 ani, este aceasta: Ați dori să luați parte la cea mai mare provocare, cea mai mare cauză și cea mai mare lucrare de pe pământ astăzi?

Ați dori să ajutați la adunarea poporului lui Israel în aceste ultime zile prețioase? Ați fi dispuși voi, cei care sunteți aleși, să ajutați la găsirea celor aleși care încă nu au auzit mesajul Evangheliei restaurate? Ați dori să fiți printre „[soliile] iuți”, despre care a vorbit profetul Isaia?5

A lua parte la adunarea poporului lui Israel va necesita, probabil, ceva sacrificii din partea voastră. Poate că va fi nevoie și de câteva schimbări în viața voastră. Cu siguranță va necesita ceva din timpul, energia și talentele pe care Dumnezeu vi le-a oferit. Sunteți interesați?

Doar gândiți-vă la entuziasmul și urgența situației: fiecare profet, începând cu Adam, a văzut zilele noastre. Și fiecare profet a vorbit despre zilele noastre, când poporul lui Israel va fi adunat și lumea va fi pregătită pentru a doua venire a Salvatorului. Gândiți-vă la aceasta! Dintre toți oamenii care au trăit vreodată pe pământ, noi suntem cei care pot lua parte la această adunare finală și măreață. Cât de emoționant este acest lucru!

Tatăl nostru Ceresc a pus deoparte multe dintre cele mai nobile spirite ale Sale – poate, aș putea spune, cea mai bună echipă a Sa – pentru această etapă finală. Aceste spirite nobile – acești cei mai buni jucători, acești eroi – sunteți voi!

Depun mărturie că adunarea se întâmplă acum și că este adevărată. În anul în care m-am născut, numărul total de membri ai Bisericii era mai puțin de 600.000, neavând niciun membru în America de Sud. Astăzi, avem peste 16 milioane de membri în toată lumea, având aproape 3 milioane de membri în America de Sud.

Permiteți-mi să vă povestesc despre o experiență pe care am avut-o în anul 1979. Atunci slujeam în calitate de președinte general al Școlii de duminica. Am fost invitat să particip la o adunare a conducătorilor Bisericii în cadrul căruia a vorbit președintele Bisericii, președintele Spencer W. Kimball. Dânsul ne-a cerut să ne rugăm pentru ca ușile națiunilor să se deschidă pentru ca Evanghelia lui Isus Hristos să poată fi dusă tuturor oamenilor de pe pământ. Dânsul a menționat în mod specific China și ne-a rugat să ne rugăm pentru ca ușile Chinei să se deschidă. De asemenea, dânsul a mai spus: „Trebuie să slujim poporului chinez. Trebuie să învățăm limba lor. Trebuie să ne rugăm pentru ei și trebuie să-i ajutăm”.

M-am întors acasă la soția mea, Dantzel (care a murit în urmă cu mai mult de 13 ani) și i-am spus: „Președintele Kimball ne-a rugat în aceea adunare să învățăm chineză! Și nu l-am auzit spunând: «Toată lumea, cu excepția fratelui Nelson!» Așadar, ai fi dispusă să studiezi chineza mandarină cu mine?„ Desigur, ea a acceptat și noi am făcut meditații la mandarină.

După șase săptămâni de la însărcinarea dată de președintele Kimball, participam la adunarea anuală a Asociației Americane de Chirurgie Toracică. A avut loc în Boston, Massachusetts. În aceea dimineață, m-am rugat în camera mea de hotel pentru oamenii din China, așa cum ne-a cerut președintele Kimball. Apoi, am mers la prima adunare din aceea zi și am stat unde stau mereu la astfel de adunări – în față. Totuși, pe parcursul adunării, mă simțeam tot mai incomod în scaunul meu. Când s-au stins luminile pentru a urmări o prezentare, m-am ridicat de pe scaun și am mers în liniște în spatele camerei – unde, de obicei, nu stau niciodată. Când s-au aprins luminile, am descoperit că stăteam lângă un doctor chinez. Dânsul s-a prezentat ca fiind profesorul Wu Ying-Kai din Beijing, China!

După ce am purtat o conversație plăcută cu dânsul, l-am invitat să viziteze orașul Salt Lake și să vorbească la Facultatea de medicină a Universității din Utah. Dânsul a acceptat cu plăcere și s-a descurcat excelent. Apoi, dânsul s-a întors în China.

Nu după mult timp, m-a invitat în calitate de profesor de chirurgie invitat la Universitatea de Medicină Shandong din Jinan, China. Acest lucru mi-a adus alte invitații de a fi profesor invitat la alte două universități din China.

Aceste experiențe profesionale minunate – care s-au întâmplat înaintea chemării mele în Cvorumul celor Doisprezece – au atins punctul culminant când am fost rugat de chirurgii chinezi să fac o operație pe cord deschis pentru a salva viața celei mai celebre vedete de operă din țara lor. Am acceptat și, din fericire, operația a fost un succes. Operația a fost, întâmplător, ultima din cariera mea.

Timp de aproape 40 de ani, m-am rugat pentru oamenii din China. Mă bucur de asocierea mea cu doctori și alți prieteni dragi din China. Ce bucurie este pentru mine să fiu oficial numit ca fiind „un vechi prieten al Chinei”.

Este mărturia mea că, atunci când facem orice ne cere profetul lui Dumnezeu, o calea se va deschide și vieți vor fi schimbate.

Sper că vă întrebați acum: „Ce pot face eu, ca adolescent, pentru a ajuta la adunarea poporului lui Israel?” Sora Nelson și cu mine am adresat chiar această întrebare, și altele, unui grup de tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, mulți dintre ei aflându-se aici în această seară.

Mai întâi, am întrebat: „Ce este adunarea poporului lui Israel? Și ce înseamnă pentru voi?” Răspunsul lor a variat, dar majoritatea a spus că nu erau foarte siguri ceea ce înseamnă. În această seară, am dori să știți că adunarea poporului lui Israel înseamnă, în cele din urmă, oferirea Evangheliei lui Isus Hristos copiilor lui Dumnezeu de ambele părți ale vălului care nu au făcut nici legămintele vitale cu Dumnezeu și nici nu au primit rânduielile lor esențiale.

Fiecare copil al Tatălui nostru Ceresc merită ocazia de a alege să-l urmeze pe Isus Hristos, să accepte și să primească Evanghelia Sa cu toate binecuvântările acesteia – da, toate binecuvântările pe care Dumnezeu le-a promis descendenței lui Avraam, Isaac și Iacov, care, după cum știți, sunt cunoscuți și cu numele de Israel.

Dragii mei tineri extraordinari – ați fost trimiși pe pământ în acest moment precis, cel mai important moment din istoria lumii, pentru a ajuta la adunarea poporului lui Israel! Nu se întâmplă nimic pe pământ acum care să fie mai important decât acest lucru. Nu există nimic care să aibă o importanță mai măreață. Absolut nimic.

Această adunare trebuie să însemne totul pentru voi. Aceasta este misiunea pentru care voi ați fost trimiși pe pământ.

Așadar, vă întreb: „Sunteți dispuși să vă înrolați în batalionul tinerilor Domnului pentru a ajuta la adunarea poporului lui Israel?” Vă rog să vă gândiți la acest lucru. Nu răspundeți chiar acum.

Haideți să ne întoarcem la întrebările pe care sora Nelson și cu mine le-am adresat tinerilor noștri prieteni. Noi am întrebat: „Dacă profetul ar invita fiecare persoană cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani din Biserică să se înroleze pentru a ajuta la adunarea poporului lui Israel, ce ați fi dispuși să faceți?”

Tinerii au dat răspunsuri inspirate și care inspiră precum: „Dacă profetul ne-ar invita să ne înrolăm să ajutăm la adunarea poporului lui Israel, eu aș participa cu siguranță”. Altul a spus: „Aș lăsa tot ce aș face și aș ajuta!” Altul: „Aș merge și aș face orice mi-ar cere, deoarece profetul este un predicator de la Dumnezeu”.

De asemenea, ei au mai spus: „Aș fi dispus să fac mai multă muncă de întocmire a istoriei familiei. Aș fi dispus să fiu mai deschis și să depun un efort mai mare pentru a vorbi despre Evanghelie. Aș fi un exemplu bun dând dovadă de atribute asemănătoare cu cele ale lui Hristos. Aș face mai multe botezuri pentru și în folosul celor morți, aș schimba anumite lucruri privind modul în care îmi trăiesc viața și alegerile pe care le fac, aș călători oriunde dânsul dorește ca eu să merg, aș învăța o limbă nouă, m-aș întâlni cu oameni noi, aș împrumuta exemplarul meu al Cărții lui Mormon celor care nu au citit-o niciodată. Și aș fi cea mai bună persoană care pot fi”.

De asemenea, i-am întrebat pe acești tineri ce ar fi dispuși să sacrifice pentru a putea ajuta la adunarea poporului lui Israel. Din nou, tinerii ne-au încântat. Ei au răspuns: „Aș petrece mai puțin timp făcând sport pentru a fi alături de o persoană sau o familie care are nevoie de adevăr. Aș sacrifica din timpul petrecut cu prietenii mei și, în schimb, i-aș invita să meargă la templu. Cu siguranță aș reduce timpul petrecut folosind telefonul. Aș renunța la o parte din timpul petrecut uitându-mă la un ecran. Și fi dispus să sacrific chiar și somnul de duminica după amiază!”

Noi am întrebat: „Dacă ați dori să vă înrolați pentru a ajuta la adunarea poporului lui Israel, ce ați dori să începeți să faceți sau să vă opriți din a face?” Ei au răspuns astfel: „Aș studia scripturile mai mult și cu o intenție mai mare, pentru a putea răspunde la întrebări pe care oamenii mi le-ar putea adresa. Aș petrece mai puțin timp pe rețelele de socializare; aș fi mai implicat în a face fapte simple privind munca misionară cu membrii, inclusiv fapte zilnice de slujire. Aș petrece mai puțin timp folosind telefonul și, când folosesc telefonul, aș posta versete din scripturi sau alte mesaje spirituale pe rețelele de socializare. Aș studia cuvântări de la conferințele generale deoarece sunt super importante. Aș mânca sănătos pentru a rămâne în formă. Aș înceta să cred că totul se învârte în jurul meu. Vă mulțumesc, dragi frați și surori, pentru răspunsurile voastre la întrebările noastre.

Gândiți-vă la acest lucru, dragii mei tineri frați și dragile mele tinere surori, eu mă pregătesc pentru ziua în care voi fi nevoit să dau socoteală profetului Joseph Smith, președintelui Brigham Young și altora – și, în cele din urmă, Domnului – despre slujirea mea ca profet al lui Dumnezeu pe pământ astăzi. Nu vreau să fiu întrebat: „Frate Nelson, de ce nu ai fost mai clar cu tinerii despre partea lor în adunarea poporului lui Israel? De ce nu ai fost mai curajos în a-i înrola pentru a participa?”

Așadar, eu invit acum fiecare tânără fată și fiecare tânăr băiat cu vârstele între 12 și 18 ani din Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă să se înroleze în batalionul tinerilor Domnului pentru a ajuta la adunarea poporului lui Israel.

Ce vă va ajuta? Pe măsură ce continuați să citiți zilnic din Cartea lui Mormon, veți învăța doctrina adunării6, adevăruri despre Isus Hristos, ispășirea Sa și despre plenitudinea Evangheliei Sale care nu se găsește în Biblie. Cartea lui Mormon este un element central al adunării poporului lui Israel.7 De fapt, dacă nu ar fi Cartea lui Mormon, promisa adunare a poporului lui Israel nu ar avea loc.

Vă invit acum să vă pregătiți făcând cinci lucruri în plus – cinci lucruri care vă vor schimba și vă vor ajuta să schimbați lumea.

Mai întâi, deconectați-vă de la folosirea constantă a rețelelor de socializare pentru a scădea influența lumească a acestora asupra voastră.

Permiteți-mi să vă povestesc despre un tânăr băiat de vârsta voastră, nepotul unui drag prieten. El este popular printre prietenii săi și un conducător la liceul său. Recent, părinții săi au găsit niște lucruri în telefonul său care erau necorespunzătoare pentru un ucenic al lui Isus Hristos. Ei au insistat să lase deoparte rețelele de socializare pentru o perioadă. I-au schimbat telefonul inteligent cu un telefon cu clapetă și el s-a panicat. Cum mai putea să stea conectat cu prietenii săi?

Inițial, a fost furios pe părinții săi, dar după câteva zile, el le-a mulțumit pentru că i-au luat telefonul inteligent. El a spus: „Mă simt liber pentru prima dată după mult timp”. Acum, el își sună prietenii de pe telefonul cu clapetă pentru a rămâne conectat cu ei. El chiar vorbește cu prietenii săi în loc să le dea tot timpul mesaje!

Ce alte schimbări au avut loc în viața acestui tânăr băiat? El spune că acum îi place să fie liber de aceea viață socială falsă pe care rețelele de socializare o creează. Este implicat în mod activ în viață în loc să stea cu ochii în telefon tot timpul. El participă la activități recreaționale exterioare în loc să joace jocuri video. Este mai pozitiv și mai de ajutor în căminul său. El caută ocazii de a sluji. El ascultă mai bine la Biserică, are o înfățișare mai luminoasă, este mult mai fericit și se pregătește în mod activ pentru misiunea sa! Toate aceste lucruri deoarece a luat o pauză de la influența negativă a rețelelor de socializare.

Așadar, prima mea invitație pentru voi astăzi este să vă deconectați de la folosirea constantă a rețelelor de socializare ținând un post de șapte zile de la rețelele de socializare. Recunosc că sunt și lucruri pozitive legate de rețelele de socializare. Dar dacă acordați mai multă atenție rețelelor de socializare decât șoaptelor Spiritului, atunci vă expuneți unui pericol din punct de vedere spiritual – dar și riscului de a trece printr-o singurătate intensă și depresie. Și eu și voi cunoaștem tineri care au fost influențați prin intermediul rețelelor de socializare să facă și să spună lucruri pe care altfel nu le-ar face sau spune niciodată personal. Un exemplu ar fi agresarea cuiva.

O altă parte proastă a rețelelor de socializare este că acestea creează o realitate falsă. Toată lumea postează cele mai amuzante, aventuroase și interesante fotografii, ceea ce creează o impresie eronată că toți în afară de tine au o viață amuzantă, aventuroasă și interesantă. O mare parte din ceea ce apare pe rețelele de socializare este distorsionat, dacă nu chiar fals. Așadar, oferiți-vă o pauză de șapte zile de la aceste lucruri false!

Alegeți șapte zile consecutive și încercați! Vedeți dacă observați orice diferență privind modul în care vă simțiți și ceea ce gândiți și chiar modul în care gândiți pe parcursul acestor șapte zile. După șapte zile, observați dacă sunt câteva lucruri pe care ați dori să nu le mai faceți și câteva lucruri pe care ați dori să începeți să le faceți.

Acest post privind rețelele de socializare poate să fie între voi și Domnul. Va fi semnul vostru către El că sunteți dispuși să vă îndepărtați de lume pentru a vă putea înrola în batalionul tinerilor Săi.

A doua mea invitație este să sacrificați, săptămânal, timp pentru Domnul, timp de trei săptămâni la rând, pentru a-i arăta că doriți să faceți parte din batalionul tinerilor Săi – mai mult decât orice altceva. Timp de trei săptămâni, renunțați la ceva ce vă place să faceți și folosiți acel timp pentru a ajuta la adunarea poporului lui Israel.

Oricând faceți orice care ajută pe oricine – de partea cealaltă a vălului – să facă un pas înainte către a face legăminte cu Dumnezeu și a-și primi rânduielile esențiale ale botezului și pe cele din templu, voi ajutați la adunarea poporului lui Israel. Este atât de simplu.

Pe măsură ce vă rugați cu privire la acest sacrificiu de timp, veți fi îndrumați să știți la ce să renunțați și ce puteți face în aceea săptămână pentru a ajuta la adunarea poporului lui Israel. De exemplu, un tânăr pasionat de golf poate să renunțe să joace golf și să petreacă timp în camera de botezuri a templului.

A treia mea invitație pentru voi este să faceți o riguroasă evaluare a vieții voastre împreună cu Domnul și, poate, împreună cu părinții voștri și episcopul vostru, pentru a vă asigura că legămintele voastre au rădăcini adânci în inima voastră. Dacă v-ați îndepărtat sau dacă există anumite lucruri la care trebuie să renunțați pentru ca mintea voastră și inima voastră să fie mai pure, astăzi este momentul perfect pentru a vă schimba.

Dacă nu știți cum să vă pocăiți, vorbiți cu episcopul vostru sau cu părinții voștri. Ei vă vor ajuta să înțelegeți ispășirea lui Isus Hristos. Ei vă vor ajuta să simțiți bucuria pe care adevărata pocăință o aduce mereu.

Vă rog să nu stați în afara căii legămintelor nici măcar un minut. Vă rog să vă întoarcețiprin intermediul pocăinței adevărate acum. Avem nevoie de voi să fiți cu noi în batalionul tinerilor Domnului. Nu ar fi la fel fără voi!

A patra invitație este de a vă ruga zilnic pentru ca toți copii lui Dumnezeu să primească binecuvântările Evangheliei lui Isus Hristos. Și eu și voi trăim să vedem și vom continua să vedem cum poporul lui Israel este adunat cu putere. Și voi puteți fi o parte a acestei puteri a adunării!

Cea de a cincea invitație este ca voi să fiți deosebiți; să fiți diferiți de lume. Și eu și voi știm că sunteți meniți să fiți lumina lumii. Drept urmare, Domnul are nevoie ca voi să arătați, să vă exprimați, să acționați și să vă îmbrăcați ca un ucenic adevărat al lui Isus Hristos. Într-adevăr, voi trăiți în lume, dar aveți standarde foarte diferite de lume pentru a vă ajuta să evitați întinarea lumii.

Avându-l pe Duhul Sfânt ca însoțitor, voi puteți vedea dincolo de cultura celebrităților care a doborât societatea noastră. Voi puteți fi mai inteligenți decât au fost vreodată generațiile anterioare. Și, dacă vouă vi se zice uneori că sunteți „ciudați”, purtați cu mândrie această etichetă și fiți fericiți că lumina voastră strălucește puternic în această lume tot mai întunecată!

Stabiliți un standard pentru restul lumii! Acceptați faptul de a fi diferiți! Broșura intitulată Pentru întărirea tineretului reprezintă standardul vostru. Domnul așteaptă ca toți tinerii săi să trăiască potrivit acestui standard. Acum, în calitate de slujitor umil al Său, vă implor să studiați această broșură din nou. Citiți-o, rugându-vă, ca și cum nu ați mai fi citit-o niciodată înainte. Faceți însemnări în ea. Vorbiţi despre aceasta. Discutați despre standarde cu prietenii voștri. Decideți cum puteți trăi potrivit acestor standarde, standardele voastre, cu și cu mai multă exactitate.

Aveți un exemplar al vostru. Așadar, diseară, la sfârșitul acestei adunări, dacă alegeți să vă înrolați, vă rog să luați un exemplar al broșurii Pentru întărirea tineretului și oferiți acest nou exemplar unui prieten care nu cunoaște standardele voastre sau care poate nu trăiește potrivit acestora.

Rugați-vă pentru a ști cine are nevoie de această broșură. Veți fi îndrumați. Și va fi interesant.

Acum, permiteți-mi să rezum trecând în revistă cele cinci invitații ale mele legate de faptul de a vă înrola în batalionul tinerilor Domnului pentru a ajuta la adunarea poporului lui Israel.

  1. Să țineți un post de șapte zile de la rețelele de socializare.

  2. Timp de trei săptămâni, faceți un sacrificiu de timp pentru Domnul.

  3. Rămâneți pe cărarea legămintelor. Dacă v-ați îndepărtat, pocăiți-vă și reveniți pe această cale.

  4. Rugați-vă zilnic pentru ca toți copiii lui Dumnezeu să poată primi binecuvântările Evangheliei lui Isus Hristos.

  5. Fiți deosebiți. Fiți diferiți. Fiți o lumină. Oferiți unui prieten un exemplar al broșurii Pentru întărirea tineretului.

Dragii mei frați și surori mai tineri, sunteți printre cei mai buni oameni pe care Domnul i-a trimis vreodată pe acest pământ. Aveți capacitatea de a fi mai inteligenți și mai înțelepți și de a avea un impact mai mare asupra lumii decât oricare altă generație anterioară!

În încheiere, vă invit să fiți alături de tinerii din toată lumea și să depuneți mărturie că sunteți dispuși să fiți un membru al batalionului tinerilor Domnului din armata Sionului cântând imnul de încheiere, „Speranța lui Israel” deoarece acest imn se referă doar la voi!

Din adâncul sufletului meu, vă depun mărturie că aceasta este lucrarea Dumnezeului cel Atotputernic. El trăiește! Isus este Hristosul. Aceasta este Biserica Sa, restaurată pentru a-și împlini destinul divin, inclusiv adunarea promisă a poporului lui Israel.

Voi sunteți speranța lui Israel, copii zilei promise!8 Depun mărturie astfel, în numele lui Isus Hristos, amin.