2010
Величне Ааронове священство
Травень 2010


Величне Ааронове священство

Існує нагальна потреба, щоб ви виконали свій обов’язок перед Богом. Я впевнений, ви це зробите.

Зображення
David L. Beck

Цього вечора я маю честь звернутися до чудових молодих чоловіків цієї Церкви. Я був благословенний можливістю зустрічатися з багатьма вами по всьому світу. Ваш ентузіазм захоплює.

Ви долаєте виклики з надзвичайною стійкістю й мужністю. Я люблю вас і впевнений у вас.

Ви надихаєте людей, що навколо вас, більше, ніж можете собі уявити. Послухайте, що сказав один молодий чоловік, який не належить до нашої віри, намагаючись описати свого друга—носія Ааронового священства: “Я помітив, що Луїс чимось відрізняється від інших людей… Цей хлопець не схожий … на інших. У ньому є щось таке… я навіть не знаю що саме, але він відрізняється від усіх. Це щось таке, що можна відчути, а не … побачити очима. Ви просто відчуваєте це”.

Є дещо дуже важливе, завдяки чому Луїс та ви відрізняєтеся від інших молодих чоловіків. Ви отримали Ааронове священство. Це священний дар і багато хто не повністю розуміє його велич. Цього вечора я допоможу вам побачити, як ви можете відкрити для себе велич Ааронового священства.

I. Бог довіряє вам

Коли Бог довіряє вам Своє святе священство, Він виявляє велику впевненість у вас. Він знає, що може довірити Вам використання священства для служіння іншим так само, як Він довірив іншим молодим чоловікам виконувати певні види Його найважливішої роботи.

Наприклад, світ не мав би могутнього свідчення про Ісуса Христа у Книзі Мормона, якби не два молоді чоловіки, яким Бог довіряв. Мормону—пророку, який був укладачем цього святого літопису,—було лише 10 років, коли йому доручили спостерігати, а згодом записувати історію його народу. У віці 15 років, його “відвідав Господь і [він] відчув смак великодушності Ісуса і пізнав її” (Мормон 1:15).

Книгу Мормона було перекладено й опубліковано Джозефом Смітом, якого покликали на цю велику роботу у віці 14 років, коли його відвідали Небесний Батько та Ісус Христос.

Президент Томас С. Монсон сказав: “Від вас багато чого очікується… Слово Господа доходить до вас, мене і всіх носіїв священства наче проголошене сурмою: “Отже, нехай кожна людина вивчить свій обов’язок і діє у чині, на який її призначено, з усією старанністю” (УЗ 107:99)” (“Заклик бути мужніми”, Ліягона, трав. 2004, сс. 54, 57).

II. Нова програма “Обов’ язок перед Богом”

Щоб допомогти вам відгукнутися на цей нагальний поклик, Церква впроваджує нову програму “Обов’язок перед Богом”, про яку раніше сьогодні оголосив президент Генрі Б. Айрінг. Я в захопленні від цієї програми. Матеріали будуть надіслані вашим єпископам і президентам філій, починаючи з червня. Вам слід розпочати користуватися ними одразу, як тільки ви їх отримаєте.

Як диякон, учитель або священик, ви будете виконувати завдання, які допоможуть вам духовно зміцнюватися та пізнавати і виконувати свої обов’язки у священстві. Кожне завдання побудоване за простою схемою:

Спершу, ви дізнаєтеся про принцип євангелії або обов’язок священства. Ви пізнаєте, що Небесний Батько хоче, щоб ви робили, і прагнете здобути духовне свідчення про те, чому це важливо.

Потім ви складаєте план, щоб діяти відповідно до того, що пізнали. Вас закликають зосереджувати свої плани на власних потребах, обставинах та нагодах для служіння іншим. Це чудова можливість взяти на себе відповідальність за особистий розвиток і набути духовної самостійності.

Після цього ви ділитеся тим, що пізнали і відчули, з іншими. Роблячи так, ви зміцните своє свідчення і поглибите віру людей, які поруч з вами. Збільшиться ваша спроможність говорити про євангелію з іншими людьми.

Я вдячний молодому чоловікові, який поділився зі мною наступним досвідом. Йому та іншому носію Ааронового священства доручили благословити причастя для чоловіка, який не виходив з дому і був дуже хворий. Вони прийшли в його дім, не знаючи, що через нещодавно перенесене лікування він не міг їсти ніякої їжі—навіть шматочка причасного хліба. Благословивши хліб, один з юнаків підніс причастя хворому. Той взяв шматочок благословенного хліба, зачекав якусь мить, а потім потримав його біля своїх губ. Молодий чоловік сказав, що коли він побачив, як цей відданий брат висловлює своє благоговіння перед причастям, то відчув, немов би спостерігав, як той цілує ноги Спасителя. Він міг сказати, що той брат любить Його.

Того дня враження про значущість причастя навіки закарбувалося у душі юнака. Ви також отримаєте священний досвід, як і цей молодий чоловік.

Ваші батьки, провідники та члени кворуму відіграють важливу роль у програмі “Обов’язок перед Богом”. Недільні збори вашого кворуму стануть для вас регулярною нагодою, щоб дізнаватися, діяти і ділитися. Нова програма “Обов’язок перед Богом” скеровуватиме вас у подорожі до виконання вами свого обов’язку перед Богом і відкритті величі Ааронового священства.

III. Виконуйте свій обов’ язок перед Богом

Протягом минулого року я здійснював подорож, яка навіки змінила моє бачення щодо вас і Ааронового священства. Я в захопленні від того, що у вас буде можливість відкрити для себе те, що я вже відкрив. Ви пізнаєте, чому Ааронове священство є дуже важливим у вашому житті та надзвичайно важливим для Церкви. Ви зрозумієте, чому його називають однією з “великих глав” священства (див. УЗ 107:6). Ви краще усвідомите значення ключів священства, служіння ангелів та підготовчої євангелії (див. УЗ 13; 84:26).

Сатана спонукатиме вас думати, що ви надто юні або що вас дуже мало, щоб виконати важливі завдання Ааронового священства. Усе це неправда.

Слова Бога, сказані Мойсею, призначені сьогодні для вас: “Ось, ти є Мій син; … і Я маю роботу для тебе” (Мойсей 1:4, 6).

Він дав вам Свою силу, щоб робити великі справи. Виконуючи свій обов’язок перед Богом, ви зміцните і благословите свою сім’ю. Це ваш найвеличніший обов’язок у священстві. Послухайте слова однієї матері, яка описує вплив її сина на їхню сім’ю: “Лео є носієм священства у нашому домі, і це дуже велике благословення. Він є гарним прикладом для своїх братів і сестер; … він пересвідчується, що вони завжди моляться. Він розносить причастя у неділю. Його маленький братик бачить, як він це робить. Він допомагає … з сімейною молитвою. Я знаю, що підростаючи, він і далі буде для нас благословенням. Він зможе христити свого молодшого брата. Це втіха і дар для нас”.

Виконуючи свій обов’язок перед Богом, ви простягнете руку своїм друзям, які не належать до нашої віри, і допоможете їм підготуватися до того, щоб приєднатися до Церкви. Подібно до справжнього брата, ви будете наглядати за ними і зміцнювати їх. Ви вирушите рятувати інших молодих чоловіків, які загубили свій шлях.

Виконуючи свій обов’язок перед Богом, ви станете силою, яка чинить добро повсякчасно і за будь-яких обставин. Ваш праведний приклад і віддане служіння у священстві стануть могутнім способом запросити всіх, з ким ви знайомі, прийти до Христа.

У надзвичайно небезпечний для нефійців час вони звернулися до молодого чоловіка на ім’я Мормон за проводом і натхненням (див. Мормон 2:1–2). Сьогодні ми очікуємо від вас, що ви значно зміцните Церкву і станете силою, яка чинить добро на землі. Саме цього очікує Господь.

IV. Станьте відданим носієм священства

Я свідчу, що ви відчуєте, як ваше серце змінюється, коли ви ставатимете відданим носієм священства. Ви будете прагнути набути цілковитої чистоти і гідно брати участь в обряді причастя. Ви будете ставитися до кожної молодої жінки з добротою і повагою. Ви шануватимете своїх батьків. Ви будете прагнути не ображати Духа своїми думками, словами чи вчинками. Ви пізнаєте Господа, Якому служите, і завжди намагатиметеся бути подібними до Нього.

Я свідчу, що ваше віддане служіння в Аароновому священстві змінить життя людей, яким ви служите. Є люди, які потребують вашого служіння у священстві. Ви потрібні своїй сім’ї. Ви потрібні своєму кворуму. Ви потрібні Церкві. Ви потрібні світові.

Існує нагальна потреба, щоб ви виконали свій обов’язок перед Богом. Я впевнений, ви це зробите.

Одного холодного ранку кілька тижнів тому, я біг вздовж берега річки Тежу в Лісабоні, Португалія. Я підбіг до монумента португальським мандрівникам-мореплавцям минулих століть. Я зупинився, коли сонце піднялося і осяяло своїм теплим світлом цей величний монумент і мене. Відчувши натхнення, я подивився на рішучі обличчя мандрівників, що вдивлялися в далечінь над водою. Ці чоловіки прагнули робити те, чого мало хто робив. Вони залишили знайомий і зручний світ та мужньо вирушили в невідомий океан і відкрили нові землі. Вони змінили світ.

Вдивляючись у цей монумент, присвячений мужнім мандрівникам, я бачу вас. Я бачу, як ви вирушаєте в особисту мандрівку, зважитися на яку можуть лише небагато людей у сьогоднішньому світі. Я бачу, як ви виконуєте свій обов’язок перед Богом.

Я молюся, щоб усі ми могли розуміти велич Ааронового священства і довіряти, як це робить Бог, його носіям. В ім’я Ісуса Христа, амінь.