2016
Мир у цьому житті
December 2016


Послання Першого Президентства

Мир у цьому житті

Зображення
emblems of the sacrament

Всім нам, хто прийшов у смертне життя, Спаситель сказав: “Страждання зазнаєте в світі” (Іван 16:33). Однак під час смертного священнослужіння Він дав це чудове обіцяння Своїм учням: “Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! Я даю вам не так, як дає світ” (Іван 14:27). Яке втішення знати, що це обіцяння особистого миру поширюється на всіх Його учнів і сьогодні.

Дехто з нас живе в прекрасному й мирному оточенні, однак все ще відчуває душевне сум’яття. Інші ж відчувають мир і досконалий спокій серед великих особистих втрат, трагедії та постійних випробувань.

Можливо ви бачили чудо миру на обличчі учня Ісуса Христа або відчували його в словах цього учня. Я бачив це багато разів. Іноді це бувало в лікарняній палаті, коли навколо слуги Бога, який знаходився на порозі смерті, збиралася сім’я.

Я пам’ятаю, як відвідував у лікарні жінку за кілька днів до її смерті від раку. З собою я взяв двох моїх юних дочок, оскільки ця прекрасна сестра колись була їхньою вчителькою у Початковому товаристві.

Члени її сім’ї зібралися навколо її ліжка, бажаючи бути з нею під час її останніх моментів на землі. Мене здивувало те, що вона, підвівшись, сіла на ліжку. Вона вказала на моїх дочок і представила їх, одну за одною, кожному члену своєї сім’ї. Вона говорила про моїх дочок так, ніби вони були королівського роду, і їх представляли при дворі королеви. Їй вдалося сказати щось особливе про кожну особу в палаті, як про учня Спасителя. Я й досі пам’ятаю силу, ніжність і любов в її голосі. І я пригадую, як дивувався її радісній посмішці попри те, що вона знала, як недовго їй залишилося жити.

Вона отримала благословення священства на втішення, однак усім нам вона дала живе свідчення, що обіцяння миру Господа було істинним: “Це Я вам розповів, щоб мали ви мир у Мені. Страждання зазнаєте в світі,—але будьте відважні: Я світ переміг!” (Іван 16:33).

Вона прийняла Його запрошення, що можемо зробити і всі ми, якими б не були наші випробування і труднощі:

“Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені,—і Я вас заспокою!

Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм” (Maтвій 11:28–29).

Лише наслідуючи Спасителя, кожен з нас може знайти мир і спокій у випробуваннях, які прийдуть до кожного з нас.

Причасні молитви допомагають нам знати, як знайти той мир серед випробувань життя. Коли ми приймаємо причастя, то можемо вирішити бути вірними нашим завітам наслідувати Його.

Кожен з нас обіцяє пам’ятати Спасителя. Ви можете вирішити пам’ятати Його таким чином, що найбільше наближає ваше серце до Нього. Щодо мене, то наближатися до Нього,—це інколи бачити в уяві, як він схилив коліна в Гефсиманському саду, або побачити, як Він кличе Лазаря вийти з гробу. Роблячи це, я відчуваю себе ближче до Нього і відчуваю вдячність, яка приносить мир в моє серце.

Ви також обіцяєте виконувати Його заповіді. Ви обіцяєте взяти на себе Його ім’я і бути Його свідком. Він обіцяє, що коли ви дотримуватиметеся своїх завітів з Ним, Святий Дух буде з вами. (Див. УЗ 20:77, 79).

Це приносить мир принаймні у два способи. Святий Дух очищає нас від гріха завдяки Спокуті Ісуса Христа. І Святий Дух може дати нам мир, який приходить, коли ми отримуємо підтвердження від Бога і надію на вічне життя.

Апостол Павло говорив про це чудове благословення: “А плід Духа: любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра, лагідність, здержливість” (Галатам 5:22).

Коли небесні посланці сповістили про народження Спасителя, вони проголосили: “Слава Богу на висоті, і на землі мир” (Лука 2:14; курсив додано). Я свідчу, як свідок Ісуса Христа, що Батько і Його Улюблений Син можуть послати Духа, щоб ми знайшли мир у цьому житті, які б випробування не спіткали нас і тих, кого ми любимо.