2017
Сара та МРТ
October 2017


Сара та МРТ

Автор живе в штаті Колорадо, США.

Можливо, Святий Дух допоможе Сарі не так боятися.

“Коли Христос тут був, то Він пообіцяв Святого Духа людям дать, щоб він їх утішав” (Збірник дитячих пісень, с. 56).

Зображення
Sarah and the MRI

“Здається, Сарі доведеться зробити МРТ спини”,—сказав доктор Френк. Він усміхнувся Сарі. “Я призначу її на завтра. Я повернусь через кілька хвилин”.

У Сари останнім часом боліла спина. Коли вона прокинулася того ранку, спина так боліла, що їй було важко стояти прямо і вона ледве могла ходити. Сара з мамою прийшли на прийом до доктора Френка, щоб дізнатися, в чому справа.

“Ще одна МРТ?”—спитала Сара, дивлячись на маму. Одного разу їй вже робили МРТ. Вона пам’ятала, як страшно їй було у великому апараті, який фотографував її тіло зсередини.

“Мені шкода, Сара,—сказала мама.— Але знімки допоможуть доктору Френку дізнатися, що не так з твоєю спиною. Я знаю, що ти можеш це пройти. І я буду поруч з тобою”. Мама стиснула Сарину долоню.

“Але ти не можеш бути зі мною всередині”,—сказала Сара. Вона опустила голову, і по її щоці потекла сльоза. Мама могла бути з нею в кімнаті, але коли Сара опиниться в тунелі машини, вона буде сама.

Мама обійняла Сару. “Це правда, але ти знаєш, Хто може бути там, щоб тебе втішити?”

Сара згадала ім’я, яким, як вона чула, називають Святого Духа: Утішитель. Можливо, Святий Дух допоможе їй не так боятися.

“Святий Дух?”— запитала Сара.

Мама кивнула головою. “Саме так. Ти можеш молитися, щоб Святий Дух допоміг тобі. Ми з татом також будемо молитися за тебе”.

Тут у Сари з’явилася прекрасна ідея. “А можна попросити тата про благословення?”

Мама усміхнулася. “Звичайно. Я знаю, він з радістю його дасть”.

Того вечора тато поклав руки на голову Сари і дав їй благословення священства. Коли він благословляв Сару, аби вона була втішена Святим Духом, її тіло сповнилося ніжною теплотою. Це почуття не полишало її весь вечір.

Наступного дня Сара лягла на лаву, яка мала завезти її у велику камеру машини МРТ. Вона повторювала в голові слова, які тато сказав, коли благословляв її: Святий Дух буде з тобою, аби тебе втішати. Сара міцно стиснула мамину руку. Потім медсестра завезла її в камеру.

Машина МРТ видавала дивні звуки, фотографуючи її спину. Сарі потрібно було лежати зовсім нерухомо, щоб знімки не вийшли розмитими. На хвилинку вона запанікувала, але потім знову відчула тепло. Це було схоже на мамині обійми. Або на м’яку ковдру. Вона знала, що все буде добре. Вона й не помітила, як МРТ вже було зроблено!

В офісі доктор Френк показав Сарі і мамі знімки Сариної спини. “Тобі гарно вдалося лежати нерухомо,—сказав Сарі доктор Френк, опускаючись навколішки біля неї. —Ці знімки твоєї спини показують, що тобі потрібна буде операція, аби допомогти краще ходити”.

У Сари перехопило подих.

“Ми б хотіли невдовзі зробити операцію”,—сказав доктор Френк, дивлячись на маму Сари. Потім він знову подивився на Сару. “Після цього може знадобитися кілька тижнів, аби ти одужала, але побачивши тебе сьогодні, я знаю, що ти з усім впораєшся”.

Сара намагалася думати про все, що вона зможе робити після того, як доктор Френк вилікує її спину. Я зможу бігати і плавати, і стрибати у велику купу листя. Вона скучала без усього цього. Але операція лякала навіть більше, ніж МРТ! Потім Сара згадала свої молитви і своє особливе благословення. Небесний Батько послав їй Утішителя. Він знову їй допоможе.

Вона подивилася на доктора Френка. “І тоді я зможу стрибати у великій купі листя?”,—спитала вона.

Він широко усміхнувся. “Тоді ти зможеш стрибати у великій купі листя!”