2018
Дар покаяння
January 2018


Послання Першого Президентства

ДарПОКАЯННЯ

Зображення
Painting of Christ

Фрагмент картини Біля тихих вод, художник Саймон Дьюї

“Наша відповідальність в тому, щоб підятися від посередності до компетентності, від провалу до успіху,—навчав Президент Томас С. Монсон.—Наше завдання—стати якомога кращими. Одним із найвеличніших дарів Бога для нас є радість повторних спроб, аби нічого не закінчувалося невдачею”1.

Ми часто пов’язуємо прихід нового року з прийняттям рішень і встановленням цілей. Ми хочемо покращуватися, змінюватися, спробувати ще раз. Можливо, найважливіший спосіб, який ми можемо спробувати ще раз застосувати—це вдатися, за словами Президента Монсона, до “дару покаяння”2.

У наступних уривках з його вчень, з якими він звертався з того часу, як став Президентом Церкви, Президент Монсон радить нам “приклад[ати] спокутуючу кров Христа, щоб ми могли отримати прощення наших гріхів, і наші серця могли бути очищеними.”3

Чудо прощення

“Усі ми робили неправильний вибір. Якщо ми ще не виправилися в такому виборі, я запевняю вас, що такий шлях існує. Цей процес називається покаянням. Я благаю вас виправити свої помилки. Наш Спаситель помер, щоб наділити вас і мене цим благословенним даром. І хоча ця дорога не легка, обіцяння є правдивим: “Коли ваші гріхи будуть як кармазин,—стануть білі, мов сніг” [Iсая 1:18]. “І Я, Господь, не пам’ятаю їх більше” [УЗ 58:42]. Не піддавайте ризику своє вічне життя. Якщо ви грішили, чим раніше ви почнете свій шлях назад, тим скоріше ви знайдете солодкий мир і радість, які приходять разом із чудом прощення”4.

Повернутися на шлях

“Хоча й вимагається, щоб ми обирали мудро, інколи ми робитимемо нерозумний вибір. Дар покаяння, наданий Спасителем, дозволяє нам регулювати наш курс, щоб ми могли повернутися на шлях, який приведе до целестіальної слави, якої ми прагнемо”5.

Дорога назад

“Якщо хтось із вас спіткнувся у своїй подорожі, я запевняю вас, що є шлях назад. Цей процес називається покаянням. Хоч цей шлях і важкий, ваше вічне спасіння залежить від нього. Що може бути більш гідним ваших зусиль? Я благаю вас прийняти рішення прямо тут і зараз, щоб зробити кроки, необхідні для повного покаяння. Чим швидше ви це зробите, тим швидше ви зможете відчути мир і спокій, і безпеку, про які казав Ісая [див. Iсая 1:18]”6.

Люди можуть змінюватися

“Нам потрібно пам’ятати, що люди можуть мінятися. Вони можуть позбавлятися поганих звичок. Вони можуть каятися в гріхах. Вони можуть бути гідними священства. І вони можуть старанно служити Господу”7.

Станьте знову чистими

“Якщо у вашому житті є щось негідне, існує шлях позбутися цього. Припиніть чинити будь-яку неправедність. Поговоріть зі своїм єпископом. Якою б не була проблема, її можна подолати шляхом належного покаяння. Ви знову можете стати чистими”8.

Важлива роль Спасителя

“Найважливішим у плані [спасіння] є наш Спаситель, Ісус Христос. Без Його спокутної жертви все було б загублено. Однак недостатньо лише вірити в Нього і Його місію. Нам потрібно працювати і навчатися, шукати і молитися, каятися й удосконалюватися. Нам потрібно знати Божі закони і жити за ними. Нам потрібно отримати Його спасительні обряди. Тільки якщо ми будемо це робити, то зможемо отримати істинне вічне щастя”9.

Посилання

  1. “The Will Within,” Ensign, May 1987, 68.

  2. “Вибір”, Ліягона, трав. 2016, с. 86.

  3. Moсія 4:2.

  4. Томас С. Томас С. Монсон, “Три принципи вибору”, Ліягона, лист. 2010, с. 69.

  5. “Вибір”, с. 86.

  6. “Виконуйте заповіді”, Ліягона, лист. 2015, с. 85.

  7. “Бачити інших такими, якими вони можуть стати”, Ліягона, лист. 2012, с. 68.

  8. “Сила священства”, Ліягона, трав. 2011, с. 67.

  9. “Досконалий шлях до щастя”, Ліягона, лист. 2016, сс. 80–81.