2012
Запитання і відповіді
Квітень 2012 р.


Запитання і відповіді

“Чому я маю ходити до семінарії, якщо я просто можу індивідуально вивчати Писання?”

Для самостійного вивчення Писань ви матимете решту свого життя. Отже, якщо у вас проводиться семінарія, скористайтеся зараз можливістю вивчати Писання на семінарії з чудовими вчителями та друзями.

Вивчення й дослідження Писань під керівництвом хорошого вчителя допоможе вам зрозуміти в Них щось нове, чого ви, можливо, повністю не зрозуміли. Вчитель також може поділитися вченнями пророків та інших церковних провідників, які нададуть вам краще розуміння Писань.

Крім того, часто набагато цікавіше навчатися разом з класом. Ви матимете нагоду обговорювати речі, які виявлятимете під час читання. Ваші однокласники можуть мати досвід, завдяки якому певні уривки з Писань стали їхніми улюбленими. Їх досвід може “оживити” Писання для вас. І завдяки тому, що ви вивчаєте євангелію з іншими, ви можете насолоджуватися цим обіцяним благословенням: “Де двоє чи троє зберуться разом в ім’я Моє,… там буду Я серед них” (УЗ 6:32).

У семінарії також складається план вашого навчання. Вас спонукають до регулярного читання Писань, що допомагає вам прочитати кожну книгу Писань. Ви маєте нагоду обговорювати уривки з Писань і вивчати напам’ять вірші для опанування. Навчаючись у семінарії, ви гарантовано отримаєте від Писань більше, ніж вивчаючи їх у будь-який інший спосіб у цей час вашого життя.

Нові друзі, нові ідеї

Навчаючись у семінарії, ви зустрінете нових друзів і станете ближче одне до одного, наче сім’я. Ви пізнаєте багато чого нового, чого не пізнали б самотужки. В семінарії весело і там рясно відчувається Дух. Вона допомагає у тому, щоб ваш день почався правильно. Якщо ви ще не навчаєтеся в семінарії, почніть зараз і вона змінить ваше життя.

Катаріна Б., 16 р., шт. Каліфорнія, США

Щастя

Мій день починається з семінарії. Завдяки їй я стаю щасливішою людиною і більше прагну ділитися євангелією з іншими людьми. Ми заглиблюємося у вивчення Писань і я краще їх розумію.

Меді С., 15 р., шт. Колорадо, США

Досконала комбінація

Семінарія дає надихаючий досвід. Інколи індивідуального навчання не достатньо. Самостійне навчання і навчання в семінарії—це чудова комбінація. Вчителі просто дивовижні і, якщо у вас виникають питання, ваші вчителі й однокласники можуть допомогти вам відповісти на них.

Доусон Д., 15 р., шт. Айдахо, США

Більше розуміння

Коли я вивчаю Святі Писання індивідуально, мені не так цікаво, як тоді, коли я навчаюся з іншими. До того ж, коли ми вивчаємо Писання разом, то можемо дізнатися цікаві думки інших. Навчаючись в семінарії, я почула багато цікавих історій і більше дізналась про походження Писань, що робить вивчення ще більш захоплюючим! Я рада, що вирішила вступити до семінарії.

Ребекка M., 16 р., Шлезвіг-Гольштейн, Німеччина

Міцніше свідчення

По-перше, Господь каже, що там, де двоє чи троє зберуться разом в Його ім’я, Він буде з ними (див. Матвій 18:20; УЗ 6:32). Вплив Його Духа може допомогти нам розмірковувати про те, що Він зробив для нас. По-друге, коли ми вивчаємо Писання з іншими, то можемо краще зрозуміти написане. Слухаючи одне одного, ми можемо почути щось таке, чого самі не помітили. Те саме може відбуватися і з іншими, коли ми ділимося своїм знанням. По-третє, коли я відвідую семінарію, моє свідчення зміцнюється. Навчання в семінарії надає можливість поділитися нашими свідченнями і почути свідчення інших людей. Семінарія допомагає нам залишатися на вірному шляху.

Дмитро Г., 16 р., Дніпропетровськ, Україна

Навчання від інших

Навчання в семінарії я вважаю своїм обов’язком. Знання й пояснення стосовно істин, що містяться в Писаннях, я отримую не лише від мого відданого вчителя, але й багато чого я пізнаю з обговорень у класі. Інші студенти діляться своїм досвідом щодо вивченого, допомагаючи мені краще пізнати євангелію, Спасителя і Його Викуплення. Мені не вистачає індивідуального навчання, бо деякі відповіді на свої проблеми я отримав під час обговорень у класі. Я свідчу, що семінарія відіграє важливу роль у підживленні мого свідчення про істинну Церкву Ісуса Христа.

Дензел Дж., 15 р., Західне Самоа

Світло та істина

Відвідуючи семінарію, я прагну світла й істини та вдягаю повну зброю Бога (див. УЗ 27:15–18). Ця зброя допомагає мені впізнавати Його голос в усі часи та в усіх місцях. Щоденне вивчення Писань зміцнює мою віру і свідчення та допомагає бути сильною під час випробувань. Відвідування семінарії—це один з найкращих шляхів, щоб здобути світло й істину та вивчати Писання й розмірковувати над ними.

Ноемі M., 17 р., Пуебла, Мексика

Три причини

Я відвідую семінарію, по-перше, тому, що хочу служити на місії. Місіонерам потрібно рано вставати і зранку вивчати євангелію. Відвідування семінарії допомагає мені розвинути добру звичку вставати рано. По-друге, зранку наш розум ясний і ми можемо зосередитися на вивченні й навчанні. Буде мудро використати найкращий час дня, щоб пізнавати Бога. По-третє, якщо я навчаюся самотужки, моє розуміння може не стати таким глибоким, як розуміння мого вчителя. За допомогою її скерування і навчання, я можу пізнати набагато більше, ніж навчаючись індивідуально.

Х. Чен Юан, 16 р., Тай-чунг, Тайвань