2014
Служіть Господу з любов’ю
Лютий 2014


Послання Першого Президентства

Служіть Господу з любов’ю

Зображення
Президент Томас С. Монсон

Господь Ісус Христос навчав: “Бо хто хоче душу свою зберегти, той погубить її, а хто ради Мене згубить душу свою, той її збереже” (Лука 9:24).

“Я вважаю,—сказав Президент Томас С. Монсон,—що Спаситель каже нам, що якщо ми не губимо себе у служінні іншим, то наше життя має небагато сенсу. Ті, хто живуть лише для себе, зрештою зсихаються і, образно кажучи, втрачають своє життя, у той час як ті, хто втрачають себе у служінні іншим, ростуть і розквітають—і в результаті рятують своє життя”1.

У наступних цитатах, що описують служіння Президента Томаса С. Монсона, він нагадує святим останніх днів, що вони—руки Господа і що благословення вічності чекають на тих, хто вірно служить іншим.

Служіння у храмі

“Ми здійснюємо величне служіння, виконуючи вікарні обряди за тих, хто вже пішов за завісу. Найчастіше нам незнайомі ті люди, для яких ми виконуємо роботу. Ми не чекаємо слів подяки і навіть не певні, чи приймуть вони те, що ми пропонуємо. Однак ми служимо і в процесі цього отримуємо те, чого неможливо досягти ніяким іншим способом. Ми в буквальному розумінні стаємо спасителями на горі Сіон. Як наш Спаситель віддав Своє життя за нас, так і ми, тільки дуже незначною мірою, робимо те ж саме, виконуючи вікарну роботу заради тих, хто не має жодної можливості рухатися вперед, якщо для них не буде щось зроблено тими, хто живе на землі”2.

Ми—руки Господа

“Мої брати і сестри, нас оточують ті, хто потребують нашої уваги, заохочення, підтримки, утішення чи доброти—це можуть бути члени сім’ї, друзі, знайомі чи незнайомці. … Ми—руки Господа тут, на землі, і маємо доручення служити і надихати Його дітей. Він покладається на кожного з нас. …

Те служіння, на яке нас усіх покликано, це служіння Господа Ісуса Христа”3.

Служити в тіні Спасителя

“У Новому світі воскреслий Господь проголосив: “Ви знаєте те, що ви повинні робити в Моїй церкві; бо ті діяння, які ви бачили, коли Я робив, є тими, які ви теж будете робити; бо те, що ви бачили, як Я робив, саме те будете ви робити” [3 Нефій 27:21].

Ми благословляємо інших, коли служимо в тіні “Ісуса, що був з Назарета, як … ходив Він, добро чинячи” [Дії 10:38]. Нехай Бог благословляє нас здатністю знаходити радість у служінні нашому Батькові Небесному, коли ми служимо Його дітям на землі”4.

Необхідність служити

“Потрібно, щоб нам давали шанс послужити. Ми з молитвою можемо шукати можливості торкнутися сердець тих членів Церкви, які стали малоактивними або залишаються пасивними і не беруть на себе ніяких зобов’язань. Якщо ми запропонуємо їм можливість послужити в чомусь, це якраз і може стати для них потрібним поштовхом для повернення до повної активності. Однак ті провідники, які можуть допомогти в цьому, іноді неохоче це роблять. Нам потрібно пам’ятати, що люди можуть мінятися. Вони можуть позбавлятися поганих звичок. Вони можуть каятися в гріхах. Вони можуть бути гідними носіями священства. І вони можуть старанно служити Господу”5.

Чи робимо ми все, що маємо робити?

Брати, світ потребує нашої допомоги. Чи робимо ми все, що маємо робити? Чи пам’ятаємо ми слова Президента Джона Тейлора (1808–1887): “Якщо ви не звеличуєте своє покликання, Бог спитає з вас за тих, хто міг би спастися, якби ви виконували свій обов’язок?” [Учення Президентів Церкви: Джон Тейлор (2002), с. 164]. Є коліна, щоб зміцнювати, руки, щоб потискати, розум, щоб підбадьорювати, серця, щоб надихати і душі, щоб рятувати. На вас чекають благословення вічності. У вас є привілей бути не глядачами, а учасниками на сцені служіння”6

Посилання

  1. “Що я сьогодні зробив для когось?” Ліягона, лист. 2009 р., с. 85.

  2. “До нових зустрічей”, Ліягона, трав., 2009, сс. 113–114.

  3. “Що я сьогодні зробив для когось?” cc. 85–86, 87.

  4. “Спасителевий заклик служити”, Ліягона, серп. 2012, с. 5.

  5. “Бачити інших такими, якими вони можуть стати”, Ліягона, лист. 2012, с. 68.

  6. “Готові й гідні служити”, Ліягона, трав. 2012, с. 69.

  7. Навчати—немає покликання величнішого: Посібник для навчання євангелії (2000), с. 12.

Як навчати з цього послання

“Якщо ви маєте таку любов, яку має Христос, то будете краще підготовлені, щоб навчати євангелії. Ви матиме натхнення допомагати іншим пізнавати Спасителя і йти за Ним”7. Ви можете молитися про те, щоб збільшувалося ваше милосердя до тих, кого ви відвідуєте. Коли ви розвиваєте таку любов до них, яку має Христос, то розвинете здатність змістовніше служити як Господу, так і тим, кого навчаєте.