Заради зміцнення молоді
Я учень Ісуса Христа
Січень 2024


“Я учень Ісуса Христа”, Заради зміцнення молоді, січ. 2024.

Tема 2024 року для молоді

Я учень Ісуса Христа

Ви можете наслідувати Спасителя і поширювати Його слово.

Зображення
Логотип теми 2024 року для молоді

Чи запитували ви себе коли-небудь, чому після того, як Ісус зцілював людей, Він просив декого з них нікому про це не казати (див. Maрк 7:36)? Одна з причин може полягати у тому, яких послідовників Він собі шукав. Здавалося б, якби люди говорили про своє зцілення, то це допомогло би збільшити кількість послідовників Ісуса. Але Ісусу були потрібні не лише послідовники. Йому були потрібні учні.

Ісус сказав Петру та Андрію: “Ідіть за Мною” (Mатвій 4:19). У Перекладі Джозефа Сміта цих віршів сказано: “Я є Той, про Кого написано пророками; ідіть за Мною” (Переклад Джозефа Сміта, Матвій 4:18). Він не запрошував людей просто провести з Ним трохи часу. Він хотів, щоб вони завжди були Його учнями.

Він не просто хотів, щоб вони спостерігали за тим, як Він навчав людей, любив їх і здійснював чудеса. Він хотів, щоб вони робили те саме. Він хотів, щоб Його робота стала їхньою роботою. Для них вибрати Христа означало навчатися служити, як служив Він, і думати, як думав Він. Вони б жили так, як жив Він, і Він навчав би їх і допомагав би в усьому, щоб вони стали більше подібними до Нього.

Зображення
Ісус Христос

Грецькою мовою слово учень — мафитс. Воно означає щось більше, ніж послідовник чи студент. Часто воно перекладається як підмайстер. За часів Христа учні зазвичай вибирали майстра, у якого вони хотіли навчатися, щоб самим стати майстрами. Христос діяв зовсім інакше. Натомість, Він Сам шукав Собі учнів. Сьогодні Христос закликає нас прийти до Нього. Він закликає нас бути Його учнями і проголошувати Його слово серед Його людей, щоб у них могло бути вічне життя (див. 3 Нефій 5:13).

Одна молода жінка з Гаїті, країни, розташованої у Карибському басейні, виявила бажання бути ученицею Христа, запросивши свою подругу, яка не була членкинею Церкви, відвідати з нею конференцію ЗЗМ. Спочатку батько подруги не хотів давати свого дозволу дочці. Провідники Церкви пояснили, який позитивний досвід вона отримає і які чудові порадники з числа дорослої молоді наглядатимуть за нею. Батько дозволив дочці відвідати цей захід і, побачивши, наскільки позитивно це вплинуло на її життя, він також дав їй дозвіл відвідувати збори Церкви, а потім — через шість місяців — охриститися.

Один молодий чоловік з Аргентини, що у Південній Америці, виявив бажання бути учнем Христа, ділячись солодощами з другом в автобусі по дорозі до школи. Коли йому трапилася цукерка зі смаком кави, він пояснив другові, що не звик до цього смаку, оскільки ніхто в його сім’ї не вживав каву. Це підвело до розмови про Церкву, що привело до запрошення відвідати збори і зрештою до приєднання його друга до Церкви і служіння на місії в Чилі.

Не всі, з ким ви говорите про Церкву, або кого запрошуєте на церковні заходи, захочуть приєднатися. Але це нормально. Так само не всі, з ким говорив Христос під час Свого земного священнослужіння, приєдналися. Але коли ми вибираємо бути учнями Ісуса Христа і проголошувати Його слово, Він дає нам сміливість і божественну допомогу. Ми дізнаємося, як стати більше схожими на Нього. І саме це роблять учні.