2015
Одна з моїх подруг хоче лише раз спробувати дещо погане, аби розуміти про що йдеться, коли люди говоритимуть про це. Як мені допомогти їй зрозуміти, що це нехороша ідея?
червень 2015


Запитання і відповіді

“Одна з моїх подруг хоче лише раз спробувати дещо погане, аби розуміти про що йдеться, коли люди говоритимуть про це. Як мені допомогти їй зрозуміти, що це нехороша ідея?”

Серед найкращого, що ви можете зробити—це допомогти подрузі пам’ятати, чому в нас є заповіді. Небесний Батько дає нам заповіді, тому що любить нас і знає, що вони зроблять нас щасливими та допоможуть стати такими, як Він.

У Новому Завіті Спаситель сказав: “Якщо Ви Мене любите, Мої заповіді зберігайте!” (Іван 14:15). Допоможіть подрузі зрозуміти, що, вибираючи правильно, ми виявляємо любов до Небесного Батька та Ісуса Христа і вдячність за Його Спокуту і євангелію.

Ви можете також нагадати їй, що погані вчинки призводять до поганих наслідків, навіть якщо робити їх лише раз. Ми не можемо грішити і уникнути наслідків гріха. Свідоме порушення заповідей можна порівняти з відходом від Небесного Батька. Ми ніби кажемо Йому, що Він не настільки важливий, як наші друзі або інші люди.

Небесний Батько любить нас, і Він благословить нас проводом Духа, якщо ми дотримуємося Його заповідей. Якщо ми послушні, Дух навчить нас більше, ніж ми можемо про щось дізнатися, вдаючись до гріха.

Нам не потрібно експериментувати

Я б сказав вашій подрузі, що “усе, що є добро, походить від Бога, а все, що є зло, походить від диявола” (Aлма 5:40). Я також пояснив би, що кожен вчинок має наслідки, і ми не повинні робити те, що може нам зашкодити. Нам не потрібно експериментувати зі злом. Уже й так багато зла навколо нас, і легко побачити, що багато людей живуть погано, бо не дотримуються заповідей Божих.

Вінісіус С., 17 років, Сан-Паулу, Бразилія

Розкажіть, як ви подолали спокусу

Розкажіть подрузі, що найважливіше для неї—залишатися біля Господа. Ми не повинні відмовлятися від вічного спасіння заради чогось тимчасового. Крім того, ви дуже допоможете подрузі, якщо розповісте, як самі подолали спокусу.

Емілі Г.,19 років, Пуерто-Ріко

У нас є божественний потенціал

Ви можете лагідно пояснити подрузі, що хоча один поганий вчинок може здаватися невинним, він може призвести до більш серйозних гріхів. Ви також можете поділитися таким уривком з Писань: “Я, Господь, не можу дивитися на гріх з найменшою мірою допущення” (УЗ 1:31). Нагадайте своїй подрузі, що навіть один гріховний вчинок може позбавити її чутливості до голосу Духа. А понад усе, дайте їй зрозуміти, що ви її любите і правильний вибір—це складова її божественного потенціалу дочки Бога.

Адріана Ф., 17 років, шт. Аризона, США

Лише один раз нашкодить

Усе погане, навіть якщо ви робите це лише раз, відштовхує Духа. Якщо Духа немає, то Сатані буде легше спокусити вас зробити ще щось погане. Крім того, вам треба буде покаятися в усіх гріхах, незалежно від того, скільки разів ви їх вчинили, а покаяння в серйозних гріхах може бути довгим і болісним процесом.

Емілі Л., 14 років, шт. Юта, США

Залишайтеся сильною

Запевніть її, що ви її любите і хочете допомогти вибирати правильно. Я знаю з особистого досвіду, що нам не потрібно робити той самий вибір, що й інша людина, аби відчути те саме, що відчуває вона. Якщо ми живемо за євангелією, Дух допоможе нам знати, як спілкуватися з людьми. Нагадайте подрузі, що їй треба залишатися сильною, аби допомагати іншим виконувати заповіді. Моліться, щоб ви могли допомагати і служити їй.

Ваніна П., 19 років, Буенос-Айрес, Аргентина

Можливо, ви не зможете зупинитися

Я б сказав своїй подрузі навіть не думати про це. Це погана ідея—зробити щось погане один раз, бо ви можете не зупинитися після того, як почнете. Небесний Батько дав нам заповіді, аби допомогти залишатися в безпеці й радості.

Дуглас Б., 13 років, шт. Каліфорнія, США

Все починається з малого

Старійшина Джеффрі Р. Холланд якось сказав, що “шлях у тисячу миль починається з одного кроку, тому дивіться куди прямуєте” (“Не впускати ворога душі моєї”, Ліягона, трав. 2010, с. 45). Я б допоміг подрузі зрозуміти, що Сатана вдається до маленьких спокус, аби звести нас на злочестивий шлях. Коли ви пробуєте щось погане хоча б раз, то даєте можливість Сатані та його прибічникам спокушати вас робити це знову і знову.

Сімілоні Ф., 18 років, шт. Юта, США