2015
Чого мені потрібно було навчитися
Вересень 2015


Чого мені потрібно було навчитися

Майкл Хендрікс, шт. Вайомінг, США

По завершенні першого року навчання в університеті, я започаткував проект, щоб краще зрозуміти Біблію. Я вирішив дослідити вчення кількох релігійних груп, які, як я чув, не були християнами, і потім порівняти їх з вченнями з Біблії.

Коли почався наступний семестр, я розпочав дослідження Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Під час вивчення однієї з дисциплін вимагалась лабораторна робота з партнером і я молився, щоб знайти людину, з якою я міг би навчитися того, чого мені потрібно було навчитися.

Я вибрав для себе лабораторний стіл і невдовзі до мене підійшов один зі студентів і запитав, чи є у мене партнер. Він сказав, що його звуть Лінкольн. Я не міг пригадати, чи бачив його в університеті рік тому, і запитав, чи не перевівся він з іншого закладу.

“Насправді,—сказав він,—я щойно повернувся після служіння місіонером Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів”.

Я розповів Лінкольну, що щойно почав досліджувати його церкву і маю кілька запитань. Він з радістю погодився відповісти на них.

Протягом наступних трьох місяців я ставив запитання про Книгу Мормона, храми, сучасних пророків і одкровення в наші дні. Хоча протягом цього часу я багато-чого дізнався, я все ще вважав, що мормони не християни.

Якось на вихідні команда нашого університету програла у важливій грі. Деякі з викладачів у лабораторії жваво обговорювали програш, раз за разом згадуючи надаремно Господнє ім’я. Лінкольн підійшов до викладачів і ввічливо попросив їх не говорити так про Ісуса Христа.

З певними сумнівами вони запитали: “Це дійсно тебе турбує?”

“Так,—відповів Лінкольн. Ісус Христос мій найкращий друг”.

У той момент моє дослідження Церкви перестало бути інтелектуальною вправою і стало питанням віри. Якщо ця релігія робить людей такими, як він, тоді вона в усіх важливих аспектах є християнською.

Коли ми з Лінкольном пішли того вечора, я запитав, чи можу якось відвідати церкву разом із ним. Після відвідування церкви я запитав у нього, чи можу я отримати примірник Книги Мормона і чи можу зустрітися з місіонерами.

Протягом двох років я досліджував Церкву і проводив час з її членами. Я постійно бачив щирий приклад чоловіків і жінок, які старанно прагнули бути учнями Учителя. У багатьох випадках Святий Дух підтверджував мені, що Ісус Христос, якому я завжди намагався якнайкраще служити, дійсно відновив Свою Церкву в наші дні. Її скеровували пророки і апостоли, а очолював безпосередньо Він.

Я христився і вже понад дванадцять років насолоджуюся благословеннями відновленої євангелії і її вчень. Я дуже вдячний, що Небесний Батько відповів на мою молитву з проханням знайти партнера, який допоміг би мені навчитися того, чого мені потрібно було навчитися.