2017
Повернутися і отримати
May 2017


Повернутися і отримати

Повернутися до Божої присутності та отримати вічні благословення, які приходять завдяки укладанню і дотриманню завітів, і є найважливішими цілями, які ми можемо поставити.

Мої брати та сестри, зараз моє завдання виступати перед вами, а ваше завдання—слухати. Моя мета—завершити моє завдання до того, як ви завершите своє. Я зроблю все, що від мене залежить.

Протягом років я помічав, що ті, хто досяг найбільшого у цьому світі—це ті, хто бачить перспективу свого життя, має цілі, які допомагають їм зосереджуватися на ній, і тактичні плани, як досягти цих цілей. Коли знаєш, куди йдеш, і розраховуєш, як туди дістатися, то це надає сенс вашому життю, ставить ціль та визначає його досягнення.

У деяких виникають труднощі з тим, щоб розрізняти мету і план, доки вони не зрозуміють, що мета—це пункт призначення або кінець, у той час як план—це маршрут, за яким ви туди потрапите. Наприклад, у нас може бути мета поїхати у певне незнайоме місце і, як деякі з вас, дорогі сестри, знають, ми, чоловіки, часто думаємо, що знаємо, як туди потрапити, тож часто кажемо: “Я знаю, це має бути просто тут, за рогом”. Моя дружина, певно, посміхається. Мета була чіткою, але не було хорошого плану, як дістатися пункту призначення.

Постановку цілей вкрай необхідно починати з думкою про кінцевий результат. Планування—це розробка шляху, щоб дістатися в кінцевий пункт. Ключ до щастя—це розуміти, які пункти призначення дійсно важливі, і тоді витрачати свій час, зусилля та увагу на те, що допоможе надійно дістатися туди.

Бог, наш Небесний Батько, дав нам досконалий приклад постановки цілей і планування. Його мета—“здійснювати безсмертя і вічне життя людини”1, і Його засіб досягти цього—це план спасіння.

План нашого улюбленого Небесного Батька містить у собі надання нам фізичного смертного життя, можливості зростати, тягнутися вище, вчитися і завдяки всьому цьому стати подібними Йому. Те, що ми вдягаємо наші вічні духи у фізичні тіла, живемо за вченнями та заповідями Його Сина, Господа Ісуса Христа й створюємо вічні сім’ї, дозволяє нам, завдяки спокуті Спасителя, досягти Божої цілі, а саме безсмертя та вічного життя Його дітей з Ним в Його целестіальному царстві.

Для мудрої постановки цілей має бути розуміння, що короткострокові цілі ефективні тільки тоді, коли вони ведуть до ясно зрозумілих довгострокових цілей. Я вірю, що один важливий ключ до щастя—це навчитися, як ставити наші власні цілі та встановлювати наші власні плани у рамках вічного плану нашого Небесного Батька. Якщо ми зосередимося на цій вічній стежці, ми неминуче отримаємо право повернутися у Його присутність.

Мати цілі і плани для кар’єри, освіти, навіть для гри в гольф—це добре. Також важливо мати цілі для шлюбу, сімей, для наших церковних рад та покликань; це особливо актуально для місіонерів. Але наші найбільші і найголовніші цілі мають бути узгодженими з вічним планом Небесного Батька. Ісус казав, “Але шукайте найперше всього царства Бога і Його праведності, і все це додасться вам”2.

Експерти з постановки цілей кажуть нам: чим простіша і прямолінійніша ціль, тим більшої сили вона набуде. Коли ми можемо зменшити ціль до одного ясного образу або одного чи двох сильних та символічних слів, така ціль тоді стає частиною нас і направляє буквально в усьому, про що ми думаємо і робимо. Я вважаю, що є два слова, які, у цьому контексті, символізують Божі цілі для нас і наші найважливіші цілі для себе. Ці слова—повернутися і отримати.

Повернутися до Його присутності та отримати вічні благословення, які приходять завдяки укладанню і дотриманню завітів, і є найважливішими цілями, які ми можемо поставити.

Ми повертаємося і отримуємо, маючи “непохитн[у] вір[у] в [Господа Ісуса Христа], покладаючися повністю на” Його заслуги, просуваючись “вперед з непохитною вірою в Христа, маючи справжню яскравість надії, і любов до Бога і до всіх людей … , бенкетуючи словом Христа, і [терплячи] до кінця”3.

Люцифер не прийняв план нашого Батька, який дозволив нам повернутися у Його присутність і отримати Його благословення. Люцифер, фактично, повстав і намагався повністю змінити план нашого Батька, бажаючи взяти славу, честь і владу Бога собі. Як результат, він був вигнаний зі своїми прибічниками з присутності Бога та “став Сатаною, так, саме дияволом, батьком усієї брехні, щоб обманювати, і осліпляти людей, і вести їх у полон за його волею, саме всіх тих, хто не прислухається до [Господнього] голосу”4.

Завдяки тому, що він вибрав у доземному житті, Сатана не може ні повернутися, ні отримати. Єдине, що йому залишається—це виступати проти плану Батька, використовуючи кожну можливу оману та спокусу, щоб ми впали і стали такими ж нещасними, як і він5. План Сатани по досягненню своєї диявольської мети стосується кожної особистості, покоління, культури та суспільства. Він застосовує гучні голоси—голоси, які жадають заглушити тихий та спокійний голос Святого Духа, Хто може показати нам “усе”, що нам слід робити, аби повернутися і отримати6.

Ці голоси належать тим, хто зневажає євангельську істину і хто використовує інтернет, соціальні та друковані медіа, радіо, телебачення та фільми, щоб представити привабливими аморальність, насилля, жахливу мову, непристойність і низьку якість у такий спосіб, що відволікає нас від наших цілей і планів стосовно вічності.

Ці голоси також можуть належати доброзичливим людям, осліпленим світськими філософіями чоловіків та жінок, та які бажають знищити віру й відволікти від зосередження на вічному тих, хто просто намагається повернутися до присутності Бога і отримати “усе, що має [наш] Батько”7.

Я дізнався, що аби залишатися зосередженим на поверненні і отриманні обіцяних благословень, мені потрібно регулярно виділяти час на те, щоб запитувати себе: “Як у мене справи?”

Це схоже на особисте, приватне інтерв’ю з самим собою. І, якщо це звучить незвично, подумайте ось про що: хто у цьому світі знає вас краще, ніж ви знаєте себе? Ви знаєте свої думки, ваші дії наодинці з собою, ваші бажання, мрії, цілі і плани. І ви знаєте краще за інших, які успіхи ви робите у поверненні і отриманні.

В якості скерування під час цієї усамітненої особистої самооцінки, мені подобається читати і обдумувати слова з п’ятого розділу книги Алми, призначені для самоаналізу, де Алма запитує: “Хіба ви не народжені духовно від Бога? Хіба ви не отримали образ Його у виразі вашого обличчя? Хіба ви не відчули могутню зміну у ваших серцях?”8 Запитання Алми—нагадування того, що наші цілі і плани мають містити, щоб повернутися і отримати.

Пам’ятайте запрошення Спасителя “прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені,—і Я вас заспокою!

Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм”9.

Збільшуючи свою віру в силу Господа Ісуса Христа приносити спокій нашим душам через прощення гріхів, викуплення недосконалих стосунків, зцілення духовних ран, які заважають нашому зростанню, та зміцнювати нас і давати нам змогу розвивати якості Христа, ми будемо більш глибоко цінувати велич Спокути Господа Ісуса Христа10.

Протягом наступних тижнів знайдіть час провести оцінку цілей вашого життя і ваших планів, і пересвідчіться в тому, що вони узгоджуються з великим планом нашого Небесного Батька, призначеним для нашого щастя. Якщо вам потрібно покаятися і змінитися, тоді сплануйте зробити це зараз. Виділіть час, щоб з молитвою подумати, що вам потрібно змінити, аби це допомогло вам мати “око, єдиноспрямоване до слави Бога”11.

Ми маємо тримати вчення та євангелію Ісуса Христа у центрі наших цілей і планів. Без Нього жодна вічна ціль неможлива, і наші плани досягти наших вічних цілей певно потерплять невдачу.

Зображення
Документ “Живий Христос”

Ще одна допомога—це “Живий Христос: Свідчення Апостолів”12, яке було представлено Церкві 1 січня 2000р. Розмістіть примірник послання там, де ви зможете його бачити, і виділіть час на огляд кожного висловлювання, яке знайдете у цьому натхненному свідченні про Христа Його особливими свідками, що підписали його.

Зображення
“Живий Христос” і Проголошення про сім’ю

Я закликаю вас вивчати його разом з “Сім’я: Проголошення світові”. Ми часто говоримо про Проголошення про сім’ю, але, будь ласка, не забувайте читати його у світлі рятувальної сили живого Христа. Без живого Христа наші найзаповітніші сподівання будуть не здійсненими. Як стверджує Проголошення про сім’ю: “Божественний план щастя надає можливість продовження сімейних стосунків після смерті. Священні обряди і завіти, які можна отримати у святих храмах, дають можливість людям повернутися в присутність Бога, а сім’ям—об’єднатися навічно”13.

Це можливо виключно завдяки тому, що живий Христос—Спокутар: Спаситель і Викупитель світу.

Стосовно цього ви також могли би досліджувати писання, щоб розширити своє розуміння конкретних істин, які знаходяться у проголошенні “Живий Христос”.

Читати проголошення “Живий Христос” з молитвою—це ніби-то читати свідчення Матвія, Марка, Луки, Івана і пророків Книги Мормона. Це збільшить вашу віру у Спасителя і допоможе вам залишатися зосередженим на Ньому, у той час, коли ви слідуєте вашим планам в досягненні вашої вічної мети.

Попри наші помилки, недоліки, обхідні шляхи і гріхи, завдяки Спокуті Ісуса Христа ми можемо покаятися, підготуватися повернутися і отримати незрівнянні, обіцяні Богом благословення: вічно жити з Батьком і Сином у найвищому ступені целестіального царства14.

Тепер, як ви всі знаєте, ніхто не уникне смерті, тому наші довгострокові ціль і план мають бути такими, щоб коли ми повернемося до нашого Небесного Батька, ми отримали все те, що Він підготував для кожного з нас15.

Я свідчу, що немає величнішої мети у смертному житті, ніж жити вічно з нашими Небесними Батьками і нашим улюбленим Спасителем, Господом Ісусом Христом. Але це більше ніж просто наша мета—це також Їхня мета. Вони люблять нас бездоганною любов’ю, сильнішою, ніж ми будь-коли зможемо осягти. Вони повністю, абсолютно, вічно націлені на нас. Ми—Їхня робота. Наша слава—це Їхня слава. Більш за все інше, Вони бажають, щоб ми прийшли додому: повернулися і отримали вічне щастя у Їхній присутності.

Мої дорогі брати та сестри, через тиждень ми святкуватимемо вербну неділю, що знаменує тріумфальне входження Христа у Єрусалим. Через два тижні ми святкуватимемо Великодню неділю, що знаменує тріумф Спасителя над смертю.

У той час, як ми зосереджуватимемо увагу на Спасителі протягом цих двох особливих неділь, давайте ж пам’ятати Його і поновлювати наше довічне зобовʼязання виконувати Його заповіді. Давайте подивимося глибоко всередину нашого життя, ставлячи наші особисті цілі і зосереджуючи наші плани на узгодженні їх з Божими так, щоб вони зрештою вели нас до нашого дорогоцінного привілея повернутися і отримати, про що я смиренно молюсь в ім’я Ісуса Христа, амінь.