2019
Нехай наша молодь йде вперед і служить
Серпень 2019


Послання президентства території

Нехай наша молодь йде вперед і служить

Цього місяця мені випав привілей написати декілька слів. Спочатку хочу висловити свою велику любов до всіх святих у Східній Європі. Час мого життя, який я провів тут, був винятковим. Я згадую багато сімей та окремих людей, яких зустрічав; кожен з них допоміг мені стати кращим. Тепер думками я лину до місцевої молоді Церкви. Я хочу, щоб ви знали, що церковні провідники розуміють, скільки труднощів є у вашому житті. З усіх боків ви відчуваєте тиск. Іноді важко дізнатися, що треба робити.

Я впевнений, Господь знав, що ви матимете подібні труднощі. На початку Свого служіння Він навчав: “Шукайте ж найперш Царства Божого й правди Його, а все це вам додасться” (Матвій 6:33). У цих словах міститься велика мудрість. Тепер, варто визнати, Господь хоче, аби ви були найкращими і найрозумнішими людьми у вашій країні. Він хоче, щоб ви розкрили свою найкращу сутність. Отже, це означає, що вам потрібно отримати гарну освіту, побудувати серйозну кар’єру та стати чудовими громадянами своєї країни. Але я попереджаю вас: дехто казатиме вам, що, через усе вищезгадане, немає часу для 18- або 24-місячного місіонерського служіння. Будь ласка, не дайте себе засліпити; у вас, молоді чоловіки, є обов’язок священства служити на місії, а у вас, молоді жінки, є чудова нагода і благословення робити те саме. Якщо ви встановите спадок віри і традицію служіння Господу, ви і покоління, що прийдуть після вас, будете благословенні.

Господь обіцяв, що “все це вам додасться”. Якщо у вас достатньо віри, щоб повірити, ви отримаєте благословення. Я був членом Церкви лише 18 місяців, коли подав документи для служіння на місії. Ніхто не “підштовхував” мене служити, але, коли я молився, Святий Дух сказав мені, що я маю це зробити. Мій дідусь та інші були розчаровані тим, що я перервав навчання в університеті, але я знав, як мені слід вчинити. Я можу свідчити, що, завдяки часу, проведеному мною у служінні, я зміг побудувати більш успішну кар’єру та отримати кращу освіту. Завдяки цьому служінню наші діти жили з думкою про те, що й вони поїдуть служити Господу, тобто вони вже мали спадок віри. Це те, чого потрібно досягнути кожному з нас.

Батьки молоді, будь ласка, заохочуйте і навчайте дітей, як важливо служити на місії. Минатимуть роки, і, якщо ви залишитеся вірними, ви безсумнівно побачите благословення від служіння на місії. Ось слова Президента Монсона, які він сказав лише кілька років тому: “Ми підтверджуємо, що місіонерська робота є відповідальністю священства, і ми закликаємо всіх молодих чоловіків, які є гідними і фізично та розумово здатними до служіння, відгукнутися на цей заклик служити. Багато молодих жінок також служать, але на них, на відміну від молодих чоловіків, цей обов’язок не поширюється. Однак ми запевняємо молодих сестер Церкви, що, як місіонери, вони роблять цінний внесок і ми високо цінуємо їхнє служіння” (Генеральна конференція, жовтень 2012).

Нехай Господь благословить кожного з вас, якщо ви “шука[тимете] … найперш Царства Божого”. Ви не втратите можливості побудувати кар’єру або набути освіту. Ви не будете відставати; насправді, ви отримаєте безмежні благословення. Просто ставте Його на перше місце. Вірте, що все вийде, тому що так і буде!