2020
Знайти надію в епіцентрі пандемії
COVID 19: Послання віри


Лише в цифровому форматі: Дорослій молоді

Знайти надію в епіцентрі пандемії

Коли в Італії спалахнула епідемія COVID-19, я знайшла причину триматися надії.

Зображення
Жінка дивиться у вікно

Автор живе в Катандзаро, Італія.

Я люблю втішаючі слова, сказані Ісусом Його учням після Його воскресіння: “Мир вам!” (Іван 20:19). Хіба це не чудово, що наш Спаситель завжди обіцяв Своїм послідовникам мир? Мій недавній досвід нагадав мені про цю істину.

Стривожена і в карантині

Одного вечора я дивилася телевізор, де ведучі новин розповідали про вплив COVID-19 на Італію, де я живу. Вони говорили про велику кількість людей, які померли від вірусу, і зростаючу кількість підтверджених випадків захворювання. Хоча це було й тривожно, я тоді не надто хвилювалася. Але через два тижні ситуація стала набагато гіршою і моя тривога значно зросла.

Посеред усього цього я відчувала смуток і паніку. Я так боялася захворіти. І вперше у своєму житті я боялася йти на роботу. Мені потрібно було носити рукавички і маску кожного разу, коли я виходила з дому. Через тиждень усі в моїй країні перейшли на стан самоізоляції і було запроваджено суворий карантин.

Упродовж цього часу нам не дозволялося виходити з дому, можна було вийти тільки раз на тиждень, щоб купити продукти. Постійно знаходитися у приміщенні важко. Усі церковні збори були тимчасово припинені, і хоча це й засмутило мене, найгіршим було те, що закрилися храми, оскільки я планувала відвідати запечатування сім’ї, яку навчала на своїй місії. Я відчувала розпач і безнадію через обставини у світі.

Зворушена музикою

Одного ранку, читаючи Писання і слухаючи пісню “Мир у Христі”, я помолилася і запитала у Небесного Батька: “Як я можу триматися надії в ці складні часи?”

І саме тоді я почала прислухатися до цих слів пісні:

“Надію дасть,

Коли ми в журбі.

Він укріпить,

Коли важко йти.

Він спокій наш

У штормах життя.

Немає миру в світі,

Мир є у Христі”1.

Я відчула, як Дух свідчить мені, що ці слова були істинними. Я подивилася на свою стару місіонерську табличку і почула в розумі такі слова: “Роміно, Я хочу, щоб ти мала такий же мир, який давала іншим людям на місії, коли ділилася посланням надії. Усе буде добре. Я тебе не залишу саму”.

Тому зараз я хочу поділитися цим посланням надії! Хоч я й відчувала страх і тривогу в цей складний час у світі, я дійсно знаю, що з Ісусом Христом надія є! Зверніться до Нього. Слухайте Його. Йдіть за Ним. Ми можемо знайти мир в Ньому. У вірі в Нього є сила, і якщо ви вірите, Він дасть вам силу, щоб триматися надії (див. Етер 12:4).

Не втрачайте надію

Говорячи про надію, старійшина Дітер Ф. Ухтдорф, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, навчав: “Надія на Бога, Його милість і Його силу надає нам сміливості в часи складних випробувань”2. Якими б страшними не були ці часи, ми можемо вибрати бути сміливими й довіритися Господнім обіцянням. Коли життя стає складним, нам не потрібно просити Небесного Батька змінити наші обставини, натомість ми можемо попросити Його змінити наше ставлення до них. Ми можемо навчатися й зростати в будь-якій ситуації.

Я знаю, що Бог поряд з нами і що Він любить Своїх дітей---навіть тих, хто знаходиться в епіцентрі пандемії. Я знаю, що завдяки Йому усе буде добре. І я знаю, що завжди можу зберігати в собі мир, який приходить від віри в Ісуса Христа. Завдяки Його безкінечній Спокуті, мені не доведеться справлятися з труднощами самій.

Посилання

  1. Нік Дей, “Мир у Христі: Тема пісні для спільних заходів 2018 р.”, Ліягона, січ. 2018, сс. 54--55; New Era, Jan. 2018, 24--25.

  2. Дітер Ф. Ухтдорф, “Безкінечна сила надії”, Ensign або Ліягона, лист. 2008, с. 23.