2021
Ваша цінність є великою
Лютий 2021


Для батьків

Ваша цінність є великою

Зображення
painting of Jesus Christ with a little girl

Прийди і подивись, художник Дел Парсон

Шановні батьки!

Бог любить і цінує нас набагато більше, ніж ми можемо уявити. Церковні журнали за цей місяць містять багато статей і вправ, які допоможуть вам навчати дітей про покаяння, хрищення, відновлення священства і про те, що їхні душі мають велику цінність як для вас, так і для їхнього Небесного Батька.

Обговорення євангелії

Слухати Його і зрозуміти цінність

Покажіть зображення і цитату слів Спасителя на с. 2. Усією сім’єю подумайте, які є приклади з Писань, де йдеться про те, що Спаситель бачив цінність однієї людської душі. На сторінках 32 і 36 ви можете знайти сучасні приклади того, що відчуває Господь до тих, кого суспільство вважає менш цінними. Розкажіть, як Спаситель допомагав вам зрозуміти власну цінність або цінність іншої людини.

Показувати іншим, що ви їх цінуєте

Один зі способів допомогти іншим людям відчути, що ви їх цінуєте,—це служити їм. Ознайомтеся зі статтею брата Джена Е. Ньюмена на с. 16, звертаючи увагу на те, до чого він вас закликає. З молитвою обговоріть усією сім’єю, кому ви відчуваєте натхнення послужити. Складіть плани того, як і коли ви з любов’ю допоможете тій людині.

Або, прочитавши на с. 32 про тих, хто перебуває в ув’язненні, обговоріть, як ви можете скористатися ідеями, наведеними у тій статті, щоб допомогти людям у в’язниці, або як ви можете підтримувати їхні сім’ї, з любов’ю, по-дружньому ставлячись до них.

Готувати дітей до хрищення.

Ви можете скористатися цим номером, щоб допомогти вашим дітям підготуватися до хрищення. У статті “Як допомагати дітям готуватися до хрищення” на с. 22 містяться ідеї для батьків. У рубриці “Основи євангелії” на с. 6 ви можете знайти відповіді на поширені запитання про хрищення. Більше ідей ви знайдете в журналі Друг за цей місяць.

За Мною йдіть, додаткові матеріали

На с. 26 ви знайдете додаткові матеріали для щотижневого навчання за програмою За Мною йдіть.

Зображення
facmily seated in a circle

Як зробити сімейне навчання радісним

Коло цінності

Учення і Завіти 10–19

Оліверу Каудері й Девіду Уітмеру було дано пораду пам’ятати про те, що “цінність душ є великою в очах Бога” (Учення і Завіти 18:10). Допомагаючи іншим зрозуміти їхню особисту цінність, ми наближаємо їх до Христа і самі наближаємося до Нього.

  1. Запросіть членів сім’ї сісти колом.

  2. Кожна особа по черзі ставатиме в центр кола.

  3. Кожен, хто сидить у колі, буде казати людині, яка стоїть посередині: “Ти для мене важливий/а тому, що ___________”, і назве конкретну причину того, чому ця особа є цінною для нього/неї.

  4. Потім людина в центрі кола вибере власне твердження про свою особисту цінність: “Я важливий/а для Бога і для себе тому, що ___________”.

Обговорення: Чому важливо пам’ятати про власну цінність, а також про цінність людей навколо нас? Якби в колі був Христос, що Він сказав би про нас? Прочитайте Учення і Завіти 18:10–13 і обговоріть, що перестраждав Христос, оскільки цінує нас так високо.