2010–2019
О, як осягнути Ісусові милості!
Жовтень 2015


О, як осягнути Ісусові милості!

Моє свідчення про Ісуса Христа основується на багатьох особливих переживаннях, завдяки яким я прийшов до пізнання Його великої любові до кожного з нас.

Мої дорогі брати і сестри по всьому світу, я дуже вдячний за те, що Перше Президентство запросило мене поділитися своїм скромним свідченням цього Суботнього дня. Слова улюбленого гімну святих останніх днів описують мої теперішні почуття:

О, як осягнути Ісусові милості,

І муки, які довелось Йому винести! …

Зійшов Він до мене з престолу небесного

Я знаю, що в Ньому умру і воскресну я,

Душі бунтівної Він ніжно торкається,

І в прощенні Божім життя повертається. …

Як осягнуть мені цю святу любов?1

Кілька днів тому у мене був великий привілей зустрітися з Першим Президентством і отримати покликання від любого пророка, Президента Томаса С. Монсона. Я хочу свідчити всім вам про силу і любов Президента Монсона, коли він сказав мені: “Це покликання дає Господь Ісус Христос”.

Я приголомшений і трепет пронизує все моє тіло, коли я думаю про важливість і значення тих слів, так ніжно сказаних нашим люблячим пророком. Президенте Монсон, президенте Айрінг, президенте Ухтдорф, я люблю вас і буду служити Господу та вам усім серцем, могуттю, розумом і силою.

О як я любив президента Бойда К. Пекера, і старійшин Л. Тома Перрі та Річарда Г. Скотта. Я щиро за ними сумую. Я мав благословення навчатися від цих дорогих братів і отримувати від них настанови. Я жодною мірою не здатен робити те, що робили вони, однак я удостоєний честі зайняти їхнє місце і продовжувати служіння Господу.

Коли я думаю про тих, хто допоміг мені стати тим, ким я зараз є, то, в першу чергу, думаю про мою дорогу безкорисливу вічну супутницю Мелані. Упродовж років вона, ніби гончар, допомагала мені перетворюватися на більш досконалого учня Ісуса Христа. Її любов і підтримка, а також любов і підтримка наших 5-х дітей, їхніх супутників життя та 24-х онуків додають мені сил. Я звертаюся до своєї чудової сім’ї: я вас люблю.

Як Нефій у давнину, я був народжений від порядних батьків у євангелії, а вони також мали шість поколінь порядних батьків. Мої найперші предки, які приєдналися до Церкви, були з Англії та Данії. Ці піонери віддали все, що мали, заради євангелії Ісуса Христа, і залишили для наслідування спадок своїм нащадкам. Я також вдячний за багато поколінь святих останніх днів у моїй сім’ї, і я знаю, що це гідна ціль, до якої всі ми маємо прагнути.

Багато інших людей допомогли підготувати моє життя до цього покликання. Серед них друзі мого дитинства, перші провідники Церкви, вчителі і наставники, яких я мав упродовж життя. Я також маю згадати про тих, з ким служив на першій місії в східних штатах, та наших чудових місіонерів з Нью-Йоркської Північної місії у Нью-Йорку. Я дуже вдячний усім, хто впливав на моє життя і формував його.

Я мав радість служити зі своїми братами сімдесятниками. Упродовж 15 років я був у одному з найвеличніших кворумів та в люблячому братерстві Церкви. Дякую, мої дорогі товариші у служінні. Зараз я приєднуюся до іншого кворуму. Президенте Рассел М. Нельсон, моя любов до вас і кожного члена кворуму Дванадцятьох Апостолів є глибокою.

Ми з сестрою Разбанд, виконуючи різні доручення, мали благословення зустрічатися з членами Церкви на зборах та в місіях по всьому світу. Ми любимо святих останніх днів, де б вони не жили! Ваша віра зміцнює нашу віру; ваші свідчення укріпили наші свідчення.

Якби я міг сьогодні звернутися до вас з невеликим посланням, воно є таким: Господь сказав: “Любіть один одного! Як Я вас полюбив”2. Я впевнений, що ніякий вибір, гріх чи помилка, вчинені вами чи кимось іншим, не змінять Його любов до вас чи до них. Це не означає, що Він виправдовує або погоджується з грішною поведінкою,—я впевнений, що ні,—але це дійсно означає, що ми маємо допомагати нашим ближнім, з любов’ю запрошуючи, переконуючи, служачи і рятуючи. Для Ісуса Христа не мали значення національність, звання чи обставини людей, аби навчати їх цій глибокій істині.

Мене багато разів запитували, коли я здобув своє свідчення.

Я не пам’ятаю, щоб коли-небудь не вірив у Небесного Батька та Ісуса Христа. Я любив Їх з того часу, коли дізнався про Них, сидячи на колінах моєї матері, яка була ангелом. Вона читала мені Писання та євангельські історії. Те перше вірування зараз переросло у знання і свідчення про люблячого Небесного Батька, Який чує наші молитви і відповідає на них. Моє свідчення про Ісуса Христа основується на багатьох особливих переживаннях, завдяки яким я прийшов до пізнання Його великої любові до кожного з нас.

Я вдячний за Спокуту нашого Спасителя і я б хотів, як Алма, проголошувати її сурмою Бога3. Я знаю, що Джозеф Сміт є Божим пророком Відновлення і що Книга Мормона—це слово Бога. І я знаю, що Президент Томас С. Монсон є істинним служителем і пророком Божим на землі в наш час.

Я молюся, щоб ідучи за нашим пророком, ми могли мати милосердя в наших серцях до інших людей, і щоб ми ставали живими свідками і дійсно намагалися “осягнути Ісусові милості”. Нехай це буде чудово для вас і для мене. В ім’я Ісуса Христа, амінь.

Посилання

  1. “О, як осягнути Ісусові милості”, Гімни, с. 110.

  2. Іван 13:34.

  3. Див. Aлма 29:1.