2012
Завбачливе життя готує нас до майбутнього
Жовтень 2012 р.


У що ми віримо

Завбачливе життя готує нас до майбутнього

Святі останніх днів вірять у те, що повинні бути підготовлені й самозабезпечені. Ми віримо в те, що освіта нас має підготувати до працевлаштування, фінансові накопичення до чорного дня, і також ми можемо підготуватися матеріально до стихійних лих та інших негараздів. Найважливіше, що ми віримо в духовну підготовленість до Другого пришестя Ісуса Христа й до того, щоб жити з Небесним Батьком знову. Такий підхід до підготовленості називається завбачливим життям.

Завбачливе життя є відображенням нашої справжньої вічної природи: ми повинні “діяти самостійно, а не бути під впливом” (2 Нефій 2:26). Господь хоче, щоб ми були відповідальними й незалежними (див. УЗ 78:14). Він хоче, щоб ми жили завбачливо з огляду на те, якими ми стаємо в процесі цього: відповідальними, щедрими, зрілими, добрими. Чим більше ми стаємо самозабезпеченими, тим краще ми можемо допомагати своїм сім’ям та іншим людям. Як ми можемо нагодувати голодних, якщо самі голодні? Як ми можемо ділитися знаннями, якщо нам самим їх не вистачає? Як ми можемо зміцнювати віру інших людей, якщо в нас самих мало віри?

Принципи завбачливого життя включають наступне:

  • Підготовка. “Готуйтеся, ви, готуйтеся, ви, до того, що має прийти, бо Господь близько” (УЗ 1:12).

  • Працьовитість. “Не будь лінивим” (УЗ 42:42).

  • “Прагніть знання, саме через навчання і також через віру” (УЗ 88:118).

Якщо члени Церкви роблять усе, що в їхніх силах, щоб забезпечити себе, але все одно не можуть задовольнити основних потреб, перш за все вони повинні звернутися по допомогу до своєї родини. Якщо цього недостатньо, Церква може допомогти. Єпископи і президенти приходів можуть користуватися ресурсами “Господньої комори”, щоб допомагати членам Церкви (див. УЗ 82:18–19). Будь-яка допомога Церкви спрямована на те, щоб допомогти членам Церкви допомагати самим собі й заохочувати їх до праці.

Ми можемо працювати, щоб стати самозабезпеченими в таких сферах:

  • Духовна сила: Покладати довіру на Господа; виконувати заповіді, молитися і щодня вивчати Писання; служити іншим.

  • Фізичне здоров’я: Дотримуватися Слова мудрості; займатися фізкультурою; достатньо спати; стежити за санітарними умовами та гігієною.

  • Освіта: Навчитися грамотності; здобути професію; навчатися з найкращих книг (див. УЗ 88:118).

  • Робота: Працювати, щоб забезпечувати власні потреби та потреби своєї сім’ї.

  • Домашній запас: Запастися чистою питною водою і поступово створити запас продуктів, які ви зазвичай їсте, а також запас продуктів, які зберігаються довше, наприклад, крупи і боби.

  • Фінанси: Сплачувати десятину й пожертвування; уникати зайвого боргу; поступово створювати фінансові заощадження.

Зліва направо: Друге пришестя, художник Грант Ромні Клоусон © IRI; фотоілюстрації Крейга Дімонда, Крістіни Сміт, Джона Люка і Роберта Кейсі © IRI; фотографія вишень Девіда Стокера © 2008