2017
П’ять обіцянь молитви
January 2017


5 обіцянь молитви

Автор живе в штаті Юта, США.

Небесний Батько дав молитву як засіб безпосереднього спілкування з Ним, аби ми дякували, просили благословень і зростали духовно. Іноді все, що потрібно,—це схилити голову, скласти руки і промовити кілька простих, щирих слів. Непогано, правда ж? Ось п’ять різних обіцянь або благословень, які ми можемо отримати, якщо будемо молитися:

1 Сила для подолання труднощів

Як людські створіння ми можемо мати різні слабкості—фізичні, емоційні, духовні та розумові. Нам може бути нелегко бігти в перегонах або складати екзамен, чи протистояти спокусі або навіть відчувати Духа. Однак молитва може дати нам силу, необхідну для подолання будь-чого, що може трапитися в житті.

Як сказав Нефій: “Я піду і зроблю те, що Господь наказав, бо я знаю, що Господь не дає заповідей дітям людським без того, щоб не приготувати шлях для них, аби вони могли виконати те, що Він наказав їм” (1 Нефій 3:7). Господь може давати нам силу здійснювати будь-яку хорошу справу, до якої ми докладаємо зусиль, якщо на те Його воля.

Моліться, щоб мати силу подолати спокусу. Моліться, щоб мати силу зосередитися і продуктивно підготуватися до екзамену. Моліться, щоб мати силу бігти і не стомлюватися. Моліться, щоб мати силу, і Він зробить вас сильними.

Зображення
Pray for strength

Ілюстрації Клейтона Томпсона

2 Прощення

Хоча й хотілося б думати по-іншому, але ми не досконалі. Ми припускаємося помилок, але таким є життя. Однак Господь забезпечив спосіб виправлення помилок: силу Спокути Ісуса Христа. І один зі шляхів, що веде до Його сили—це молитва.

Коли ми в молитві просимо прощення, то можемо отримувати прощення наших гріхів завдяки Спасителевій Спокуті. Хоча для подолання більших гріхів може знадобитися допомога єпископа чи президента філії, особиста і щира молитва завжди буде одним з перших кроків до прощення—незалежно від того, просимо ми Небесного Батька простити нас чи допомогти нам пробачити іншу людину. Він навіть допоможе нам навчитися, як прощати себе.

Зображення
Pray for forgiveness

3 Знання і скерування

Особисте одкровення може бути одним з перших обіцяних благословень молитви, яке може вам пригадатися, особливо беручи до уваги нову тему для спільних заходів, яка звучить у вашій голові. Джозефу Сміту не вистачало знання, аби зрозуміти, до якої ж церкви приєднатися, тож він став на коліна в Священному гаю, поставив своє запитання і отримав відповідь, яка була грандіозною.

Однак одкровення призначається не лише пророкам, і воно не має бути вражаючою подією. Якщо комусь з нас не вистачає мудрості з будь-якого питання, ми можемо і маємо запитати у Бога. Він відповість, хоча іноді не в той спосіб, у який ми сподіваємося. Господь відповість на наші запитання і допоможе скеровувати своє життя, але спочатку нам треба запитати!

Зображення
Pray for knowledge

4 Бажання виконувати Господню волю

Може бути важче роздивитися в цьому благословення, оскільки, чесно кажучи, іноді ми хочемо для себе того, чого Господь не хоче для нас. Але коли ми молимося, щоб бути по-справжньому наверненими й мати бажання чинити Господню волю, то помітимо щось дивовижне: те, чого хочемо ми, почне більше співпадати з тим, чого хоче Він.

Однак така зміна серця не відбувається відразу ж. Старійшина Девід А. Беднар, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, сказав: “Для більшості з нас навернення є тривалим процесом, і воно не відбувається внаслідок однієї значної або драматичної події. Рядок за рядком і приписання за приписанням, поступово й майже непомітно, наші мотиви, наші думки, наші слова і наші вчинки починають узгоджуватися з волею Бога” (“Навернені до Господа”, Ліягона, лист. 2012, сс. 107–108).

Зображення
Pray for desire

5 Спокій

Одне з благословень, обіцяних нам завдяки молитві—це спокій, що приходить через Святого Духа. Зрештою, Його називають Утішителем. Будьте впевнені, що той спокій прийде навіть у важкі часи. Пам’ятайте Господнє обіцяння, що міститься в Євангелії від Івана 14:27: “Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! Я даю вам не так, як дає світ. Серце ваше нехай не тривожиться, ані не лякається”. Мир прийде поступово, якщо ми просимо.

Молитва—це прямий спосіб спілкування з нашим люблячим Батьком. Вдавайтеся до неї і давайте Йому благословити вас за це. Однак після отримання цих благословень, що надходять після щирої молитви, не забудьте висловити свою щиру вдячність за допомогою—як ви здогадалися—молитви.

Зображення
Pray for peace