За Мною йдіть
Ідеї для покращення вашого особистого вивчення Писань


“Ідеї для покращення вашого особистого вивчення Писань”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. Новий Завіт. 2019 (2019)

“Ідеї для покращення вашого особистого вивчення Писань”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. 2019

Зображення
молода жінка пише

Ідеї для покращення вашого особистого вивчення Писань

Тут наведено кілька простих способів покращити ваше вивчення слова Бога в Писаннях:

Шукайте істини про Ісуса Христа

Писання навчають нас, що усе свідчить про Христа (див. 2 Нефій 11:4; Moйсей 6:63), тому шукайте Його серед подій, історій і вчень Нового Завіту. Ви можете відмітити нотатками або позначити вірші, які навчають про Спасителя і те, як за Ним іти.

Шукайте натхненні слова і фрази

Ви можете побачити, що певні слова і фрази в Писаннях вражають вас так, наче вони були написані саме для вас. Вони можуть здаватися такими, що стосуються вас особисто, надихають і мотивують вас. Ви можете позначити їх у себе в Писаннях, або записати в своїх щоденниках для вивчення.

Шукайте євангельські істини

Іноді євангельські істини (які часто називають доктринами чи принципами) вказано прямо, а іноді їх доносять на прикладах чи в історіях. Запитайте себе: “Яким вічним істинам навчають ці вірші?”

Прислухайтеся до Духа

Під час вивчення звертайте увагу на ваші думки і почуття, навіть якщо вони не стосуються того, про що ви читаєте. Ці враження можуть бути саме тим, чого Небесний Батько хоче вас навчити.

Застосовуйте Писання до вашого життя

Поміркуйте, як прочитані вами історії та вчення стосуються вашого життя. Наприклад, ви можете запитати себе: “Який мій особистий досвід був схожий на те, про що я читаю?” або “Як я можу наслідувати приклад цієї людини з Писань?”

Ставте запитання під час вивчення

Коли ви будете вивчати Писання, у вас можуть виникати запитання. Ці запитання можуть стосуватися того, що ви читаєте, або вашого життя взагалі. Обдумуйте ці запитання і шукайте відповіді, коли будете продовжувати вивчати Писання.

Використовуйте допоміжні засоби для вивчення Писань

Для того, щоб краще зрозуміти вірші, які ви читаєте, скористайтеся Путівником по Писаннях (scriptures.lds.org) та іншими допоміжними засобами.

Записуйте ваші думки і почуття

Є багато способів записати враження, які приходять до вас під час вивчення. Наприклад, ви можете позначити особливе слово чи фразу і записати свої думки як нотатки у ваших Писаннях. Ви також можете вести щоденник натхненних думок, почуттів та отриманих вражень.

Вивчайте слова пророків та апостолів останніх днів

Читайте, чого навчали пророки та апостоли останніх днів щодо принципів, які ви знаходите в Писаннях (наприклад, див. conference.lds.org та церковні журнали).

Діліться думками

Обговорення думок, які виникли у вас під час вашого особистого вивчення, це не лише хороший спосіб навчати інших, це також допомагає вам зміцнити ваше розуміння прочитаного.

Живіть за тим, що дізнаєтеся

Вивчення Писань має не тільки надихати нас---воно має вести нас до змін у способі нашого життя. Прислухайтеся до того, що Дух підказує вам робити під час читання, а потім візьміть зобов’язання діяти за цими підказками.

Зображення
сімʼя читає Писання

Президент Томас С. Moнсон сказав: “Коли ми читаємо Писання і розмірковуємо над ними, то відчуваємо приємний вплив Духа на наші душі. Ми можемо знаходити відповіді на свої запитання. Ми дізнаємося про благословення, які приходять завдяки дотриманню Божих заповідей. Ми здобуваємо щире свідчення про Небесного Батька і нашого Спасителя Ісуса Христа та про Їхню любов до нас. Поєднуючи вивчення Писань з молитвами, ми здобуваємо достовірне знання, що євангелія Ісуса Христа істинна. … Якщо ми не забуваємо молитися і приділяємо час вивченню Писань, у нашому житті буде набагато більше благословень, а наші тягарі буде полегшено” (“Ми ніколи не самотні”, Ensign або Ліягона, лист. 2013, с. 122).