За Мною йдіть
Чому Ісус Христос важливий в моєму житті?


Чому Ісус Христос важливий в моєму житті?

Ісус Христос був обраний стати нашим Спасителем. Його Спокута дає нам можливість воскреснути, покаятися і бути прощеними, щоб ми могли повернутися в присутність нашого Небесного Батька. Крім спасіння від наших гріхів, Ісус Христос, наш Спаситель, також пропонує нам мир і силу в часи випробувань. Він показує нам досконалий приклад, а Його вчення є фундаментом щастя у цьому житті і вічного життя у світі прийдешньому.

Підготуйтеся духовно

Розгляньте деякі з ваших улюблених уривків з Писань про Спасителя і поміркуйте про ваше свідчення про Нього. Як ви можете пізнати Його? Який досвід допоміг вам бути вдячними за Ісуса Христа і Його спокутну жертву?

Як більш міцне свідчення про Ісуса Христа може благословити молодих жінок? Що вони можуть робити, щоб більш повно покладатися на вчення Спасителя і на Спокуту?

Які уривки з Писань та інші матеріали допоможуть молодим жінкам розуміти Ісуса Христа і Його вплив на їхнє щоденне життя?

Іван 14:6 (Ісус Христос—це дорога, правда і життя)

Іван 15:4–5 (Ми нічого не можемо зробити без Ісуса Христа)

Мосія 3:17; Геламан 14:15–18; УЗ 18:11–12; 76:41–42 (Христос подолав гріх і смерть)

Ісая 41:10, 13; Матвій 11:28–30; Іван 14:27; Филип’янам 4:13; Мосія 24:14–15; Алма 7:11–12; 36:3, 27; Етер 12:27 (Спокута Христа надає спокій і силу у випробуваннях або спокусах)

Девід А. Беднар, “Коли б то були ви пізнали Мене”, Ensign або Ліягона, лист. 2016, сс. 102--105

Живий Христос: Свідчення апостолів”, Ліягона, квіт. 2000, сс. 2–3 (див. також Стійкі у вірі, сс. 53–55; Особистий розвиток, с. 102)

Хосе А. Тейксейра, “Шукати Господа”, Ensign або Ліягона, трав. 2015, сс. 96–98

Даллін Х. Оукс, “Вчення Христа”, Ensign або Ліягона, лист. 2011, сс. 90–93

Девід А. Беднар, “Зносити свої тягарі з легкістю”, Ensign або Ліягона, трав. 2014, сс. 87–90

Відео: “Повернені”, “Єдиний Бог правдивий, та Ісус Христос, що послав Він Його”, “#Алілуя—Великоднє послання про Ісуса Христа”

Навчати, як навчав Спаситель

Спаситель запрошував Своїх послідовників свідчити, і коли вони свідчили, Дух торкався їхніх сердець. Коли ви запропонуєте молодим жінкам поділитися своїми свідченнями про Христа і Його роль в їхньому житті, Дух може засвідчити їм про істинність того, про що вони казатимуть. Свідчення молодих жінок також можуть зміцніти, коли вони чутимуть, як інші (особливо їхні однолітки) свідчитимуть про Спасителя.

Діліться досвідом

На початку кожного уроку запрошуйте молодих жінок ділитися досвідом, якого вони набули, застосовуючи вивчене на уроці минулого тижня, а також навчати з нього. Це сприятиме особистому наверненню й допомагатиме молодим жінкам побачити важливість євангелії в їхньому повсякденному житті.

Ознайомте з ученням

Оберіть якусь із наступних ідей або використайте власну, щоб розпочати урок цього тижня:

  • Покажіть зображення Спасителя, де Він допомагає іншим (див. Євангелія в мистецтві сс. 36–60). Виділіть молодим жінкам кілька хвилин на те, щоб обміркувати відомі їм різні способи, якими Спаситель допомагав їм, їхнім сім’ям та іншим знайомим і розповісти про це. Запропонуйте дівчатам поділитися своїми почуттями до Спасителя.

  • Попросіть молодих жінок подумати про життя і вчення Спасителя під час того, як вони співатимуть або слухатимуть гімн про Ісуса Христа (подібний до “Живе, живе Спокутар мій”, Гімни, № 69). Попросіть кожну з них записати власну відповідь на запитання: “Чому Ісус Христос важливий в моєму житті?”

Навчайтеся разом

Кожна із наведених далі вправ допоможе молодим жінкам зрозуміти, чому Ісус Христос важливий в їхньому житті. Керуючись підказками Духа, виберіть одну або кілька вправ, які будуть найкориснішими для вашого класу:

  • Заздалегідь запросіть кількох членів приходу прийти в клас і розповісти про досвід, який допоміг їм пізнати Ісуса Христа. Поділіть клас на чотири групи й призначте кожній групі один з розділів виступу старійшини Девіда А. Беднара “Коли б то були ви пізнали Мене”. Попросіть кожну групу знайти в своїх розділах відповіді на запитання: Яка різниця між тим, аби знати про Христа та знати Христа? Що ми можемо робити, аби дійсно знати Христа? Які поради ви можете дати друзям, які хочуть зміцнити свої стосунки зі Спасителем?

  • Попросіть молодих жінок переглянути виступ старійшини Хосе А. Тейксейри “Шукати Господа” і знайти, які благословення старійшина Тейксейра обіцяє тим, хто шукає Ісуса Христа. Попросіть їх поділитися знайденим у виступі і розповісти, що вони роблять особисто, щоб Спаситель став важливою складовою їх повсякденного життя. В рамках цього обговорення ви також можете розглянути разом прості звички, які у своєму виступі пропонує розвинути старійшина Тейксейра. Попросіть молодих жінок поставити ціль застосувати одну з порад, які обговорювалися в класі, щоб наблизитися до Христа.

  • Покажіть зображення Спасителя. Напишіть на дошці наступні запитання: “Хто такий Ісус Христос?”, “Що Він зробив для нас?”, “Як нам дізнатися, що Він живе сьогодні?” Запропонуйте молодим жінкам вивчати “Живий Христос: Свідчення апостолів”, щоб знайти відповіді на ці запитання. Попросіть їх розповісти про те, що вони знайшли. Запропонуйте декільком з них пояснити, як вони отримали своє свідчення про Ісуса Христа. Як їхнє свідчення впливає на їхнє повсякденне життя? Ви також можете показати відео “#Алілуя—Великоднє послання про Ісуса Христа”.

  • Попросіть молодих жінок знайти тему “Ісус Христос” у Путівнику по Писаннях і переглянути перелік тем, розміщених під цим заголовком. Вони також можуть знайти у збірнику гімнів тему “Ісус Христос—Спаситель” (в алфавітному покажчику за ознакою теми) і знайти гімн, який навчає, що Ісус Христос зробив для них. Попросіть їх знайти слова і фрази, які описують роль і місію Христа. Що вони дізналися про Ісуса Христа після перегляду цього списку. Що вони відчувають до Нього після того, як побачили, що Він зробив для нас?

  • Доручіть кожній молодій жінці один з уривків з Писань, запропонованих у цьому навчальному плані або підходящий розділ виступу старійшини Девіда А. Беднара “Зносити свої тягарі з легкістю”. Попросіть її пояснити своїми словами, яку допомогу надає Ісус Христос тим, хто наслідує Його. Запросіть молодих жінок поділитися прикладами того, як вони відчували спокій чи силу Спасителя у своєму житті або були свідками цього в житті оточуючих.

  • Розмістіть на стінах свідчення членів Першого Президентства про Ісуса Христа із найостанніших конференцій у журналах Ensign чи Ліягона (ці свідчення часто знаходяться в кінці виступів). Запитайте їх, що вони відчувають, коли чують або читають свідчення особливих свідків Спасителя. Запитайте, як їхні свідчення про Христа впливають на їхні щоденні вчинки. Виділіть учням час на те, щоб висловити свою любов до Ісуса Христа і своє свідчення про Нього.

  • Прочитайте абзац під заголовком “Що Він зробив для нас” у виступі старійшини Далліна Х. Оукса “Вчення Христа”. Що б молоді жінки відповіли на запитання жінки: “А що Він зробив для мене?”. Напишіть на дошці наступні дев’ять заголовків з того виступу (від “Життя світу” до “Спокута”). Запросіть молодих жінок вибрати один чи більше з цих заголовків, щоб підготувати одне чи два речення, аби пояснити цій жінці, що для неї зробив Ісус Христос. Вони можуть використати виступ старійшини Оукса, підходящі уривки з Писань (наприклад, запропоновані в цьому навчальному плані) і власний досвід та свідчення. Запросіть їх поділитися тим, що вони підготували.

  • Покажіть відео “Повернені”. Що молоді жінки дізнаються з цього відео про те, що для них може зробити Ісус Христос? Як вони можуть використати послання з цього відео, щоб допомогти людям, яким важко пробачити себе, або їм здається, що Спаситель вже не може їм допомогти? Які уривки з Писань вони б зачитали? (Див. наприклад: Ісая 1:18; Алма 36:3, 27; Етер 12:27; УЗ 58:42–43).

Попросіть молодих жінок поділитися тим, про що вони дізналися сьогодні. Що вони відчувають, або якими є їхні враження? Чи розуміють вони, чому Ісус Христос важливий в їхньому житті? Чи виникли у них якісь нові запитання? Чи варто було б приділити цьому вченню більше часу?

Живіть відповідно до вивченого

Попросіть молодих жінок поміркувати, як вони будуть застосовувати в житті засвоєне сьогодні. Наприклад, вони могли б:

  • Виконати завдання 5 на засвоєння цінності “Віра” в програмі Особистий розвиток.

  • Прагнути більше наслідувати в своєму житті Спасителя і ділитися своїм досвідом на наступних уроках.

  • Подумати про когось, хто міг би отримати користь від знання, що Спаситель зробив для нас, і запланувати способи поділитися з тією людиною своїми свідченнями.

Розкажіть молодим жінкам, що вони будуть вивчати на наступному тижні. Що вони можуть зробити, аби підготуватися до навчання? Наприклад, вони могли б прочитати виступ, подивитися відео або дослідити уривок з Писань, пов’язаний з уроком на наступному тижні.

Пов’язані молодіжні заходи

Зображення

Заплануйте спільний захід, який допоможе молодим жінкам застосувати вивчене сьогодні на уроці.