2010
Місце для нас
Грудень 2010 р.


Місце для нас

Норми: Тягар чи благословення?

Ті, хто кажуть, що церковні норми є обмеженнями, мабуть, знають когось із членів Церкви, які ставляться до цих норм як до тягарів, а не переваг в житті. Якщо ви хочете, щоб ваші друзі знали, що ваші норми роблять вас вільними від залежностей, то живіть щасливим життям і намагайтесь виявляти радість, тому що у вас здорове тіло, розум і серце. Ми навчаємо прикладом, а не лише словами. Показуйте їм благословення від дотримання норм тим, як ви користуєтеся своєю свободою волі, вибираючи хороше.

Петьенс О. (справа), 19 років, Франція

Знайти друга

Я завжди вірив у силу молитви. Коли я вперше переїхав жити в Азію, то чекав два місяці, щоб ходити до коледжу, коли там розпочнеться новий навчальний семестр. Хоч мені й подобалося проводити час зі своєю сім’єю, усе ж хотілося мати хорошого друга, який би мав ті самі вірування, що і я. Врешті-решт я зустрівся з усіма моїми сусідами, але хоч вони й були такого самого віку, але не дотримувалися тих самих норм.

Коли я вже міг ходити на навчання, то зустрів там дуже багато молоді мого віку і з кількома з них подружився. Одного разу я з кількома друзями пішов обідати. Після обіду дехто з друзів залишив нас, а решті хотілося ще щось зробити, ось вони й вирішили піти та випити. Вони запросили й мене, та я не погодився. І відчув себе ще більше самотнім. Того вечора я прийшов додому і молився, щоб знайти собі хорошого друга.

Через кілька тижнів я знову пішов обідати з кількома друзями, попередивши їх, що не піду з ними пити. Після обіду всі, крім одного, пішли пити. Ми почали розмовляти і виявили, що у нас однакові норми—норми, яких ми дотримуємося за власним вибором.

Я знаю, що Небесний Батько завжди відповідає на молитви.

Джордан Х., 17 років, Техас, США

Мій улюблений вірш з Писань

Мойсей 1:39

Завжди, згадуючи цей вірш, я нагадую собі: якщо я роблю свою частину роботи в цьому світі (тобто виконую заповіді Господа), то буду винагороджений дарами, які Господь мені пообіцяв.

Роланд Д. (вгорі), 17 років, Пангасінан, Філіппіни

Фотографії паличок для їжі © Getty Images; Мойсей і таблиці, художник Джеррі Харстон © IRI