2016
Пам’ятати Спасителя
July 2016


Пам’ятати Спасителя

Ми отримуємо великі благословення, якщо, приймаючи причастя, пам’ятаємо Ісуса Христа.

Зображення
sacrament cup

Ілюстрації Кевіна Кілі

Кожного тижня ми благословенні можливістю приймати причастя під час відвідування Церкви. В дійсності це одна з головних причин того, чому ми ходимо до церкви в неділю. Але чи знаєте ви, чому причастя є таким важливим? Одне з того, що ми обіцяємо робити і завдяки чому цей обряд є найважливішим і найсвященнішим у Церкві—це пам’ятати Ісуса Христа.

Подумайте про це: пам’ятати Спасителя—це головна складова причасних молитов. У них ми обіцяємо, що будемо “завжди пам’ятати Його” (УЗ 20:77, 79), не лише в неділю, але завжди. Якщо ми завжди пам’ятаємо Спасителя, наше життя буде відображенням Його норм і вчень, і ми також відчуємо сильний вплив, який буде підтримувати нас у житті.

Як одному юнакові допомогло те, що він пам’ятав

Зображення
Alma the Younger and an angel

Наприклад, коли ангел Божий закликав Алму молодшого до покаяння, Алма упав на землю і не міг кілька днів ні розмовляти, ні рухатися. Упродовж того часу його сильно мучили спогади про скоєні гріхи, але потім він “пригадав, … що чув, як [його] батько пророкував … про пришестя якогось Ісуса Христа, Сина Божого, щоб спокутувати гріхи світу”. Потім він сказав: “Тож коли мій розум схопився за цю думку, я заволав у серці своєму: О Ісусе, Ти, Сину Божий, змилуйся наді мною, бо я у жовчі гіркій, і оточений навколо вічними путами смерті. І ось, знаєш, коли я подумав це, я не пам’ятаю більше болю” (Aлма 36:17–19).

Лише думка про Христа спонукала Алму молитися про милість, завдяки якій його провину було знято, його біль полегшено і він отримав допомогу в покаянні. Подібно до Алми ми можемо скерувати своє життя до Христа і відчути радість, яку приносить життя за євангелією. Усе починається з нашого рішення пам’ятати Ісуса Христа і силу Його Спокути.

Ось ще п’ять благословень, які приносить дотримання нашого обіцяння завжди пам’ятати Спасителя.

  1. З нами буде Його Дух

    Коли ви приймаєте причастя в неділю, то воно є нагадуванням обіцяння, що коли ви пам’ятаєте Христа, дотримуєтеся Його заповідей і берете на себе Його ім’я, ви можете завжди мати поруч Його Духа. У світі, сповненому випробувань, легко зійти на манівці. Але якщо поруч з вами Святий Дух, “силою Святого Духа ви можете пізнати правду про все” (Moроній 10:5). Дух Господа може бути вашим дороговказом і благословляти вас спрямуванням, настановою і захистом.

  2. Він може давати нам силу протистояти спокусам

    Наш найкращий і найнадійніший захист від спокус—це наша віра в Ісуса Христа (див. Алма 37:33). Якщо ми зосереджені розумом на Христі, то можемо розпізнавати брехню Сатани і виявляти його спроби обманути нас. Оскільки Ісус мав спокуси, але ніколи їм не піддавався, ми можемо покладатися на нього, коли стикаємося зі спокусами. Нефій навчав, що той, хто “міцно трима[ється] за Нього, той ніколи не загине; і ніякі спокуси і вогненні стріли супротивника не зможуть узяти верх над ним і засліпити, щоб привести [його] до знищення” (1 Нефій 15:24). Якщо ми пам’ятаємо Спасителя і Його вчення, Він може піднімати нас над спокусами і зміцнювати силу протистояти їм.

  3. Його приклад буде нас скеровувати

    Ісус не лише каже нам, куди іти, щоб здобути вічне життя; Він веде нас цим шляхом. Він сказав: “Я—дорога, і правда, і життя” (Іван 14:6). Христос є нашим досконалим прикладом. Під час Свого земного служіння Ісус навчав і був взірцем любові, лагідності, смирення і співчуття. Він присвячував час тому, щоб навчати, служити і любити інших.

    В усьому, що Він робив, Він виконував волю Батька (див. Іван 5:30). В усьому Спаситель був взірцем того, як ми маємо жити, і Він запрошує нас усіх наслідувати Його приклад.

    Якщо колись станеться так, що ви не знатимете, куди іти чи що робити, згадайте про Спасителя. Він сказав: “Я Світло для світу. Хто йде вслід за Мною, не буде ходити у темряві той, але матиме світло життя” (Іван 8:12).

  4. Він може допомагати нам служити іншим

    Зображення
    Jesus Christ

    Ісус завжди ставив потреби інших людей на перше місце. Він “ходив, добро чинячи” (Дії 10:38). Він зцілював хворих і допомагав тим, хто навколо Нього. Якщо ми пам’ятаємо Ісуса, ми пам’ятаємо вчинки самовідданого служіння, які були суттю Його життя. Ми також пам’ятаємо те, що Він попросив служити Йому, служачи іншим. “Коли ви служите вашим ближнім, то ви тільки служите вашому Богові” (Мосія 2:17).

    Господь відкриє ваші очі, щоб ви бачили тих навколо себе, хто може скористатися вашою допомогою. Ви також матимете спрямування, щоб знати, як їм краще послужити. Ваше життя буде щасливішим і більш наповненим, якщо ви будете здійснювати малі й прості акти доброго служіння. Служіння іншим принесе відчуття спокою і радості у ваше життя.

  5. Ми можемо каятися

    Усі ми спотикаємося в дотриманні заповідей, навіть коли щиро намагаємося, але завдяки життю та місії Ісуса Христа є зворотній шлях.

    Пам’ятаючи про Ісуса Христа, ми пам’ятаємо про дар покаяння, який пропонує нам Його Спокута. Ісус запрошує всіх нас покаятися, і ми відчуваємо радість, коли відвертаємося від гріха і звертаємося до Нього. Коли ми маємо щире бажання змінюватися і дотримуватися Його заповідей, тоді Господь обіцяє: “Хто покаявся у своїх гріхах, того прощено, і Я, Господь, не пам’ятаю їх більше” (УЗ 58:42).

    Приймаючи причастя, ви берете зобов’язання завжди пам’ятати Спасителя. Чим більше ви утримуєте свої думки на Христі, тим певніше ваше життя буде зосереджено на Ньому і тим краще Він буде направляти і скеровувати вас, допомагаючи сягнути повного потенціалу. Завжди пам’ятаючи Спасителя, ми будемо благословляти своє життя.