2018
Благословенні в усьому
Червень 2018


Благословенні в усьому

Старійшина Едвард Дубе народився в Зімбабве і у них з дружиною Номі народилося четверо дітей.

Як це одкровення благословило мене, мою сім’ю і Церкву в Африці.

Я був на місії, коли вперше почув про обмеження: чорношкірі чоловіки не могли мати священства. Я охристився в 1984 році, після того, як обмеження було знято. Через два роки мене покликали служити в Південно-Африканській Йоганнесбурзькій місії.

Мене призначили до Булавайо, Зімбабве, і ми з напарником, старійшиною Френсісом Джеком, відвідували менш активну сестру. Її чоловік був професором теології в іншій церкві. Він запитав нас, чому священство не надавалося чорношкірим чоловікам африканського походження. Він казав багато чого, що мене занепокоїло—того, про що раніше ніколи не чув. Коли я вийшов з тієї кімнати, то почувався дуже приниженим і збентеженим.

Ми зі старійшиною Джеком мовчки їхали на велосипедах до нашої квартири. Коли ми приїхали, він поглянув на мене і сказав: “Старішина Дубе, що з тобою? Схоже, що тебе щось непокоїть”.

“Хіба ти не чув, що він сказав?—відповів я.—Як це могло статися?”

“Старійшино, чи віриш ти у те, що Небесний Батько та Ісус Христос явилися хлопчику Джозефу?”

“Так,—відповів я.—Але як це стосується цієї теми?”

“Напряму,—відповів старійшина Джек.—Ми віримо в одкровення, чи не так?”

Я думав над цими словами й тим, що сказав професор. Тієї ночі я прокинувся серед ночі. Я відчував радість і спокій.

Відповідь на будь-яке євангельське запитання пов’язана з тим, що відбулося в 1820 році. Знання того, що Небесний Батько та Ісус Христос явилися Джозефу Сміту, означає, що він був пророком і що це—Господня Церква. Якщо Небесний Батько та Ісус Христос явилися хлопчику Джозефу, тоді всі євангельські принципи й питання посідають свої місця. Це—Церква одкровення, і Господь дає одкровення стосовно певних процесів у певні часи Своїм служителям, пророкам. Саме це заспокоїло мене.

Я почав підстрибувати й розбудив свого напарника вигуками: “Так! Так! Ти маєш рацію, старійшино Джек! Небесний Батько та Ісус Христос явилися хлопчику Джозефу! Це Господня Церква!”

Зняття цього обмеження було благословенням для членів Церкви по всій Африці. Священство несказанно благословило мене і мою сім’ю. Великою силою для мене стали храмові благословення, благословення знати, що ми житимемо сім’єю навічно.

Доступ до священства благословив Африку. Люди на цьому континенті вже радісні й позитивні, але євангелія поглибила ці почуття. Сім’ї є дуже важливими для африканців. Тож до храму ставляться як до великого благословення. Церква зростає тут дуже швидко.

Зображення
family sitting in living room

Члени Церкви дослухаються до волі Бога і ми йдемо й виконуємо її. Це благословило членів Церкви. У той час, коли в деяких регіонах Африки безробіття сягає 90 відсотків, наші члени Церкви живуть добре, бо вони самозабезпечені. Священство і скерування провідників священства благословили нас.

Я вдячний Небесному Батькові та Ісусу Христу за можливість мати священство, за благословення, яким воно стало в моєму житті, і за те, як воно благословило членів Церкви на всьому Африканському континенті.