2018
Світло завжди поруч
Червень 2018


Останнє слово

Світло завжди поруч

З виступу на жовтневій генеральній конференції 2017 р., коли старійшина Ухтдорф був другим радником у Першому Президентстві.

Зображення
the light is always there

Коли я працював пілотом авіалінії і літав по всій планеті, мене завжди вражала краса і досконалість Божого творіння. Найбільше мене захоплювала взаємодія між землею і сонцем. Я вважаю це символізмом того, як існують темрява і світло.

Як ми знаємо, кожні 24 години ніч стає днем, а день стає ніччю.

Отже, що таке ніч?

Ніч—це лише тінь.

Навіть в найтемніші ночі сонце не перестає випромінювати своє світло. Воно продовжує яскраво сяяти, як і завжди. Проте половина землі знаходиться в темряві.

Відсутність світла спричиняє темряву.

Коли землю вкриває темрява ночі, ми не впадаємо у відчай і не переймаємося через те, що сонце згасло. Ми не думаємо, що сонця більше немає або що воно втратило своє світло. Ми розуміємо, що знаходимося в тіні, що земля продовжуватиме обертатися і що зрештою промені сонця знову досягнуть нас.

Темрява не означає, що світла не існує. Найчастіше це просто означає, що ми знаходимося у неправильному місці, аби отримати світло.

Духовне світло продовжує світити на всі Божі створіння.

Це наша відповідальність—знаходитися в правильному місці, щоб побачити божественне світло і істину євангелії Ісуса Христа. Навіть коли настає ніч і світ здається темним, ми можемо вибирати йти в Христовому світлі, виконувати Його заповіді і сміливо свідчити про Його реальність та Його велич.

Щоразу, коли ви повертаєте свої серця до Бога у смиренній молитві, ви відчуваєте Його світло. Щоразу, коли ви прагнете знайти Його слово і волю в Писаннях, світло яскравішає. Щоразу, коли ви помічаєте когось, хто потребує допомоги і жертвуєте вашим власним комфортом, щоб з любов’ю допомогти, світло розширюється і зростає. Щоразу, коли ви відмовляєте спокусі і вибираєте чистоту, щоразу, коли ви прагнете отримати прощення або простити, щоразу, коли ви сміливо свідчите про істину, світло проганяє темряву і притягує інших, які також шукають світла та істини.