2018
На шляху до вічного щастя
August 2018


Голоси місцевих святих останніх днів

На шляху до вічного щастя

Нам подобається збиратися з друзями і разом весело проводити час. Ми жартуємо, співаємо, граємо у цікаві ігри. Завжди добре, коли у твоєму домі весело. У Вайбері є група для семінаристів нашого приходу, і я часто пишу там щось, щоб підняти настрій молоді. Веселощі—це чудово, однак вони швидко проходять. На мій погляд, відчуття щастя може бути довшим. Щастя—це стан душі, і коли воно у нас є, то й веселих моментів стає більше.

У Книзі Мормона у 2 Нефій 2:25 написано: “Адам пав, щоб люди були; а люди є, щоб мати радість”. Як же нам отримати цей радісний стан душі? З досвіду знаю, що бути щасливими—це наш свідомий вибір. Якщо ми слідуємо за Ісусом Христом, то ми не можемо бути нещасливими.

У 1993 році я зустріла місіонерів. Коли вони навчали мене, я помітила, що слухаю їх з радісною посмішкою. Можливо, у цей момент я не усвідомлювала, що зі мною відбувається, але мій дух відчував надзвичайну радість. Якось аналізуючи своє життя, я подумала, що завжди вважала себе щасливою, незважаючи на чисельні труднощі. Євангелія Ісуса Христа, віра і надія завжди приносили у моє серце радість.

У 2012 році у нас народилася донька, але, коли через два дні до мене прийшов лікар і розповів, що вони не змогли допомогти їй і вона померла, темрява окутала мене, я відчула її навіть всередині. Потім він запитав, чи ми дали дівчинці ім’я. Я відповіла, що ми назвали її Марією. Він попросив мене сказати її повне ім’я. І коли я промовила його, світло прогнало темряву, і надзвичайна радість сповнила моє серце. Розуміння законів Бога й Плану спасіння допомогло мені подолати це горе. Робота виконана—дух отримав своє тіло, і ми обов’язково зустрінемося!

Один з церковних провідників сказав, що кожен член Церкви “який пізнав своїм серцем любов Бога, отримав відпущення своїх гріхів через хрищення і рукопокладання, розуміє, що він сповнений радості, щастя та утіхи” (Учення Президентів Церкви: Бригам Янг, розділ 26). Згадаймо піонерів, що йшли у Долину Солоного озера. Вони долали багато труднощів й горя, але залишалися радісними. Ввечорі, біля багаття, вони часто співали і танцювали. Ми можемо знайти багато історій з їхнього життя, які можуть бути для нас гарним прикладом.

У книзі Геламана розповідається про віруючих нефійців, яких переслідували та утискали їхні брати. “Проте, вони постилися і молилися часто, і ставали все сильнішими і сильнішими в своїй покірливості, і все стійкішими і стійкішими у вірі в Христа, до того, що наповнило їхні душі радістю і втіхою, авжеж, аж до очищення й освячення їхніх сердець, освячення, яке приходить через те, що вони віддають свої серця Богові” (Геламан 3:35).

Також добрим прикладом для нас може бути головна героїня роману Елеонори Портер “Поліана”. Ця маленька дівчинка вчила оточуючих людей радіти і завдяки цьому змогла змінити життя невеликого містечка. Наприклад, вона розповіла пастору, який починав свою проповідь для парафіян зі слів “Горе вам, горе вам…”, що у Біблії є 800 “радісних текстів”, після чого він змінив свої погрозливі слова на інші: “Веселітесь у Господі, і тіштеся, праведні…”

Президент Гордон Б Хінклі вчив: “Будьте віруючими. Будь радісними. Не опускайте рук. Усе буде добре” (Учення Президентів Церкви: Гордон Б. Хінклі, розділ 3). З особистого досвіду я знаю, що ми будемо щасливими, роблячи щодня невеликі добрі справи, дотримуючись заповідей, обираючи істину, молячись, проводячи сімейні вечори, дослухаючись до тихого голосу Святого Духа. Я розумію, що багато чого залежить від мене особисто. Тому я намагаюся побудувати добрі відносини з чоловіком, дітьми, близькими, оточуючими і, звичайно, з Богом.

Джозеф Сміт сказав: “Щастя є метою і задумом нашого існування; і буде результатом його, якщо ми йтимемо шляхом, що веде до нього; і цим шляхом є доброчесність, праведність, вірність, святість і дотримання всіх заповідей Бога” (History of the Church, 5:134–135).

Я свідчу, що нечестивість, лінощі, байдужість і бездіяльність не зроблять нас щасливими. Щастя приходить внаслідок нашої праведності. Ми не зможемо жити з Богом у стані вічного щастя, якщо не навчимося цього тут, на Землі. Книга Мормона—слово Бога, і вона веде нас по шляху щастя. Радість—мета євангелії та Спокути. План Спасіння—це план щастя. Сподіваюся, що моя сім’я, завдяки нашому Спасителю і через наш праведний вибір, зустрінеться з Марією, і ми будемо жити з Ним, насолоджуючись вічним щастям.