2020
Підготовка до Його пришестя
Липень 2020


Місцеві сторінки

Підготовка до Його пришестя

Протягом століть послідовники Ісуса Христа завжди з радістю чекали на Його Друге пришестя. Однак, перед Другим пришестям люди зазнають великих лих і випробувань тут, на землі. Бог хоче, щоб ми підготувалися в усьому, що є можливим. Наша підготовка великою мірою залежить від нашої віри. Можливо, ми думаємо, що наша віра є достатньою; однак, в Євангелії від Луки 18:8 Ісус запитав: “Син Людський, як прийде, чи Він на землі знайде віру?” Хто знає, чи сказав би Він ці слова, якби не вважав, що здобути віру дійсно важко. Апостол Павло дає нам таку пораду: “Випробовуйте себе, чи ви в вірі, пізнавайте самих себе” (2 Коринтянам 13:5).

Як нам зробити це? Ось кілька простих запитань, які допоможуть вам випробувати свою віру. Якщо ми хочемо отримати повноту благословень, які пропонує євангелія, якщо ми хочемо підготуватися до Другого пришестя Ісуса Христа і зрештою успадкувати вічне життя, ми маємо відповісти на наступні запитання правильно. Перше запитання: Чи поклоняємося ми єдиному, істинному і живому Богу? Поклоніння лжебогам не принесе нам спасіння. Істинні віруючі поклоняються Тому Святому, “Хто створив небо, і землю, і море, і водні джерела” (Об’явл. 14:7). Він є нашим Небесним Батьком, Який дав нам, Своїм дітям, план спасіння, аби ми могли розвиватися і стати такими, як Він.

Друге запитання: Чи віримо ми в Падіння Адама? Спасіння неможливе, якщо ми не віримо в нього. На початку Адам і Єва були у стані “невинності, не маючи радості, бо не знали … горя; не роблячи добра, бо не знали … вони гріха” (2 Нефій 2:23). Але “Адам пав, щоб люди були; а люди є, щоб мати радість” (2 Нефій 2:25). Саме так смерть прийшла на цю землю і земне життя стало місцем випробування.

І звідси походить третє запитання: Чи віримо ми у Спокуту Ісуса Христа? Йов досконало відповів на це запитання (Йов 19:25–27): “Та я знаю, що мій Викупитель живий, і [що] останнього дня Він підійме із пороху цю шкіру мою, яка розпадається, і з тіла свого я Бога побачу, сам я побачу Його, й мої очі побачать, а не очі чужі … Тануть нирки мої в моїм нутрі!” Ісус був розп’ятий, помер і на третій день піднявся з мертвих, зійшов на Небеса, де править, сидячи по правицю Всемогутнього Бога Батька. Невдовзі Він повернеться до людей. Він є єдиним Посередником між Богом і людьми. Він здійснює безсмертя і вічне життя людини. Він є нашим Братом і Другом, але не лише ними. Він є нашим Царем, нашим Спасителем, нашим Викупителем і нашим Богом, і залишатиметься таким протягом усієї вічності.

На це ми сподіваємося. Якщо ми зберігатимемо свою віру, то зможемо подолати всі труднощі цього життя і станемо спадкоємцями Божого царства.