Заради зміцнення молоді
Знайдіть вашу силу в Ісусі Христі
Березень 2024


“Знайдіть вашу силу в Ісусі Христі”, Заради зміцнення молоді, бер. 2024.

Знайдіть Його силу

Знайдіть вашу силу в Ісусі Христі

Ісус Христос є силою для молоді — для кожної молодої людини на землі — і це точно включає і вас!

Зображення
Ісус Христос

Слухайте Його, художниця Хейлі Міллер

Я із задоволенням представляю вам цей особливий номер журналу Заради зміцнення молоді. Статті, заняття та історії від молоді з усього світу допоможуть зміцнити ваше свідчення про глибоку і вічно важливу істину, яку висловило Перше Президентство. Про Ісуса Христа вони впевнено проголошують: “Він є “силою для молоді”1. Це означає, що Ісус Христос є вашою силою. Я молюся, щоб ви прийняли цю істину з радістю у цей важливий час вашого життя, зараз і навіки.

Кожному потрібна сила в Христі

Ви тут не випадково і не помилково. Ви вибрали прийти на землю навчатися, зростати, робити щось дивовижне і ставати більше схожими на вашого Небесного Батька. На цьому шляху у вас будуть часи труднощів, особистих випробувань і розчарувань, які можуть здаватися приголомшуючими. Можливо, ви відчуваєте, що саме зараз ви знаходитесь в такій ситуації.

У такі періоди ніколи не забувайте, що ваш Небесний Батько любить вас. Він завжди любив і завжди любитиме вас. Завдяки Його безкінечній і досконалій любові, Він послав Свого Сина, Ісуса Христа, щоб Він зміцнив вас і допоміг вам просуватися вперед. А Ісус прийшов тому, що Він також глибоко любить вас.

На жаль, деякі люди не розпізнають свою потребу у Спасителі. Вони не розуміють, що вони, як і всі люди, будуть робити помилки, яких не зможуть виправити, відчують втрату, яку не зможуть відновити, і матимуть проблеми і трагедії, які не зможуть перенести самотужки. І вони не можуть самотужки подолати гріх і смерть. Це означає, що їм — і всім людям — потрібна Спокута Ісуса Христа, і та сила, яку вона може дати.

“Це все чудово, старійшино Холланд, — ви можете подумати, — але як я можу зробити Ісуса Христа моєю силою?” Щоб допомогти відповісти на це запитання, будь ласка, дозвольте мені розповісти вам лише про кілька з численних способів, якими Ісус Христос зміцнює вас щодня.

Зображення
Ісус Христос

Спасіння Його близьке, художник Девід Мак-Клеллан

Він має силу зміцнити вас

Під час Своєї останньої ночі у смертному житті Ісус Христос увійшов у Гефсиманський сад. Там Він став на коліна серед оливних дерев і почав брати на Себе гріхи світу. Це величезне і безкінечне страждання “примусило [Його]… найвеличнішого з усіх, тремтіти від болю і кровоточити кожною порою” (Учення і Завіти 19:18).

Потім Ісуса повели на Голгофу і розп’яли. Там Він завершив Свою спокутну жертву. Він добровільно віддав Своє життя, а потім Він тріумфально піднявся з мертвих. Цієї Великодньої пори я радію у проголошенні того, що Ісус Христос живе! Я також проголошую, що Він не тільки піднімає тягар гріха, але також “знос[ить] муки, і страждання, і спокуси всякого роду” у цьому процесі (Aлма 7:11; курсив додано).

Спаситель відчував увесь душевний біль і горе і переніс особисто усі переживання і страждання, які переносите ви і я, і кожна душа, яка будь-коли жила чи будь-коли житиме. Завдяки фізичним, психічним і духовним стражданням, які Він за вас переніс, Він знає, як зміцнювати вас.

Можливо, вам важко повірити в те, що Ісус буде зацікавлений у тому, аби допомагати вам, серед мільйонів осіб вашого віку. Якщо ви гадаєте, що у Нього є кращі справи, ніж зміцнювати вас під час ваших труднощів, згадайте про Нього у тому саду, згадайте Його на хресті. “Прийняв Він муку і загин”2 за вас тому, що знав, що ви були варті цього. Він досі знає це. Він надзвичайно зацікавлений у тому, аби допомагати вам, Він хоче і здатний робити це — прямо зараз і завжди. Він віддав Своє життя, щоб Він міг зміцнити вас, коли ви приймете Його запрошення, здатне змінити життя: “Прийдіть до Мене” (Maтвій 11:28).

Зробіть вибір ходити з Ним

Це ваш вибір — іти за Ісусом Христом і зробити Його вашою силою. Він “відкрив спасіння шлях”3 назад до Небесного Батька. Насправді Він — це “дорога, і правда, і життя” (Іван 14:6).

Ви знайдете шлях, якщо приймете євангелію Ісуса Христа, якщо будете мати віру в Нього і каятись у ваших гріхах. Ви поглиблюєте ваші стосунки з Ним, коли вибираєте охриститися в Його ім’я і отримати дар Святого Духа. Потім ви продовжуєте йти шляхом Його євангелії, дотримуючись завітів, прийнявши обряди, шануючи завіти і живучи, як Його учень.

Ці дії створюють міцний зв’язок, завітний зв’язок, який міцно поєднує вас із Христом, а Його з вами. Коли ви ходите з Ним, Він і Батько стають вашими головними джерелами духовного спрямування і сили. Завдяки цьому ви щодня можете просуватися вперед безпечно і щасливо, ставати більше схожими на Них і одного дня повернутися, аби жити з Ними і мати життя, яке мають Вони.

Зображення
жінка дивиться на Ісуса Христа

Звертайтеся до Мене, художниця Єва Колева Тімоті

Просувайтеся вперед в Його силі

Усім своїм серцем я свідчу, що Ісус є Христос. Коли ви починаєте робити кроки у напрямку до Нього, тягнетеся до Нього і запрошуєте Його стати вашою силою, Він прийде до вас і ви знайдете Його4. Немає такого вибору, зробивши який ви опиняєтесь у становищі, в якому Він не може вам допомогти. Я всім серцем вірю в те, про що сказав раніше: “Ви [чи будь-хто інший] не можете зійти нижче тієї глибини, до якої сяє нескінченне світло Спокути Христа”5.

Якщо ви прийдете до Христа, в першу чергу і завжди дотримуючись Його заповідей з “щирими намірами в серці” (3 Нефій 18:32), Він пройде життєвий шлях з вами. Він візьме вас за руку і буде вашою надією. Він буде вашою силою. І Він принесе вам тривале щастя, справжній мир і велику радість.

Як один з Його особливих свідків я про це свідчу і обіцяю, що це істина.