Заради зміцнення молоді
Робота зі слабкостями — це спеціалізація Спасителя
Березень 2024


“Робота зі слабкостями — це спеціалізація Спасителя”, Заради зміцнення молоді, бер. 2024.

Сила в слабкості

Робота зі слабкостями — це спеціалізація Спасителя

Ісус Христос може допомогти нам зростати через труднощі, а не лише проходити їх.

Зображення
юнак виглядає слабким

Ілюстрації Урана Дуо

Мейсон не відчуває любов Бога так, як раніше. Він кілька років з невеликим успіхом намагається подолати клінічну депресію і переживає, що його мрії ніколи не здійсняться.

Анна чує, як інша молодь обговорює випадки з одкровеннями і чудесами. Хоча вона намагається, у неї немає відчуття, що вона отримує відповіді або має духовні переживання, які усі інші.

Ітан задумується, чи зможе він почуватися знову чистим і гідним. Він піддавався певним спокусам так багато разів, що відчуває втрату самоконтролю і замислюється, чи не втратив він обіцяні йому благословення назавжди. Він запитує, чи зможе він коли-небудь бути прощеним, а в церкві відчуває все більшу провину.

Медісон намагається подолати розлад харчування. Олівія має труднощі у навчанні. Коннер бореться зі скрупульозністю (нав’язливим відчуттям провини). Абігейл була жертвою насильства і відчуває, що нічого не варта. Батьки Джейка проходять через розлучення, і він почувається ображеним і спантеличеним. Джейдена зрадили, і йому здається, що він не може пробачати.

У людей так багато труднощів, але є одне рішення. Це рішення має ім’я — Ісус Христос. Усі ці люди бажають почуватися сильними, чистими, щасливими і знову зціленими, та вони не можуть вирішити свої проблеми самотужки. Але Ісус Христос пропонує допомогу. Насправді робота зі слабкостями — це Його спеціалізація. Його допомога не завжди приходить так, як ми хочемо, чи тоді, коли ми хочемо, але вона приходить.

Ось кілька принципів, які допоможуть нам прийняти запрошення Спасителя ходити з Ним (див. Moйсей 6:34), особливо, якщо ми боремося зі слабкістю.

Життя має бути випробуванням

Бог любить вас більше, ніж Він любить ваше відчуття зручності і легкості. Хто з ваших героїв відчуває лише зручність та успіх? Найвірогідніше, вони стикаються з величезним протистоянням і труднощами. Частиною наших випробувань в житті є те, що “Господь вважає належним карати Свій народ; так, Він випробовує їхню терпеливість і їхню віру” (Moсія 23:21). Нам це може не подобатись, але часто найважчі наші випробування дають нам величезні можливості для зростання.

Слабкість не є ознакою несхвалення Бога

Багато людей у давнину вірили, що фізичні чи психічні хвороби були ознакою покарання Бога (див. Іван 9:2). Але слабкість — це складова життя, викликана Падінням. Хоча боротьба з труднощами є нормальною і невід’ємною складовою плану Небесного Батька, цей план не передбачав, що ми долатимемо їх самі. Ісуса Христа було послано не для того, щоб засуджувати нас. Його було послано любити нас і допомагати повертати тих, хто загубився, слабких або самотніх — а це всі ми (див. Іван 3:16–17; Лука 15).

Слабке стає сильним через Христа

Важливо, щоб ми дивилися на себе через наші завітні стосунки з Христом і нашу надію на Його досконалість, а не через наші недосконалості. Ісус Христос ніколи не відвертався від слабких, які старанно і з вірою Його шукали. Бог дає людям “слабкість, щоб вони були покірними; і достатньо [Його] благодаті для всіх людей, які упокорюються пере[д Ним]… і мають віру в [Нього]”, і якщо вони це роблять, “то [Він] вчин[ить] так, щоб слабке стало сильним для них” (Етер 12:27). Коли ми приносимо наші слабкості Господу зі скрушеним серцем і упокореним духом (див. 3 Нефій 9:20), Він може не забрати їх негайно, але Він допоможе нам і зміцнить нас.

Будьте терплячими з собою

Завітний шлях — це дуже довга подорож, а не короткий забіг. Якщо ми йдемо цим шляхом, він веде нас через багато поворотів, підйомів і спусків, радісні переживання і небезпеку, сонце і бурі життя. На кожному кроці цього шляху можна засвоїти багато уроків. Благодать Ісуса Христа часто відкривається поступово, а не лише в окремі моменти або дивовижні події.

Зображення
юнак виглядає енергійним

Прийдіть до Христа

Якщо ви почуваєтеся слабкими або зіштовхнулися з труднощами, прийміть запрошення Спасителя: “Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, — і Я вас заспокою!” (Maтвій 11:28). Знайдіть способи прийти до Нього. Якщо ви будете наближатися до Нього, ви побачите, що Він наближається до вас, і Він ніколи не зневіриться у вас! Життя не буде досконалим, і в ньому будуть присутні слабкості, біль та боротьба. Але воно буде кращим з Досвідченим Цілителем поруч з вами, Який підніматиме вас, коли ви падатимете, обв’язуватиме ваші рани і поведе вас шляхами, які ведуть до тривалої радості.

Ісус Христос спеціалізується на роботі зі слабкостями. Він спеціалізується на роботі з вами!