2011
Ааронове священство—це щось більше, ніж ви уявляєте
Січень 2011


Ааронове священство—це щось більше, ніж ви уявляєте

Про програму “Обов’язок перед Богом”

Зображення
David L. Beck

Чотири роки тому помер мій брат Гарі, і я був на поховальній службі. Один з промовців сказав багато хорошого про нього. З того часу я постійно думаю про ті слова. Він сказав: “Гарі був чоловіком священства. …Він розумів священство, шанував священство і повністю сприймав священство і його принципи”.

Коли мій брат помер, він був первосвящеником у Мелхиседековому священстві і упродовж 50 років отримував радість від служіння у священстві. Гарі був люблячим чоловіком і батьком. Він з честю відслужив місію повного дня, одружився у храмі, звеличував свої покликання у священстві й старанно служив домашнім учителем.

Ви—носій Ааронового священства. Ваше служіння у священстві лише починається. Можливо, ви є носієм священства менше, ніж 50 днів. Однак ви можете удостоїтися такої ж похвали, яку отримав Гарі. Справді, ви повинні бути гідними такої похвали. Господь покликав вас виконувати чудову роботу, і Він сподівається, що ви будете чоловіком священства.

Велич Ааронового священства

Лишень подумайте про велич Ааронового священства, носієм якого ви є:

  • Господь послав воскреслого Івана Христителя відновити Ааронове священство. Коли Іван передавав це священство Джозефу Сміту й Оліверу Каудері, то назвав їх “товаришами у служінні” (УЗ 13:1). Президент Гордон Б. Хінклі (1910–2008) зазначав, що Іван “не поставив себе над Джозефом і Олівером. Він поставив їх на той самий рівень, на якому був сам, бо коли звертався до них, то назвав їх “товаришами у служінні”. Президент Хінклі далі продовжив, сказавши, що 12-річний диякон може також бути товаришем у служіні для Івана1.

  • Ааронове священство тримає ключі священнослужіння ангелів (див. УЗ 13:1). Якщо ви живете праведно і служите старанно, ви можете отримати священнослужіння ангелів, яке буде вас направляти і зміцнювати. Прислужуючи причастя, ви можете допомагати іншим також отримувати це благословення2.

  • Ааронове священство “володіє ключами… євангелії покаяння, і хрищення зануренням для відпущення гріхів” (УЗ 13:1). Покаяння і хрищення є воротами, якими люди мають увійти, щоб розпочати свій шлях до вічного життя (див. 2 Нефій 31:17–18). Діючи під керівництвом ваших провідників священства, ви можете допомагати людям відкрити ці ворота.

  • Ааронове священство має повноваження прислуговувати причастя. Коли ви готуєте, благословляєте чи розносите причастя, то представляєте Ісуса Христа (див. 3 Нефій 18:1–12). Ви допомагаєте своїй сім’ї та друзям пам’ятати Його, поновлювати їхні завіти і бути гідними присутності Святого Духа.

Такі можливості вимагають роботи чоловіків священства—чоловіків духовно сильних, які виконують свої обов’язки священства.

Нова книга “Обов’язок пред Богом”

Під керівництвом наших сучасних пророків було підготовлено книгу, яка допоможе вам бути чоловіком священства. Хоча книга нова, вона має знайому назву: Обов’язок перед Богом.

Я в захопленні від нової книги “Обов’язок перед Богом”. Вона допоможе виконувати заповідь Господа “вивчи[ти] свій обов’язок” і “ді[яти] в чині, на який [тебе] призначено, з усією старанністю” (УЗ 107:99).

Коли ви будете використовувати цю книгу в чині диякона, вчителя, священика, то братимете участь у заходах двох видів: зміцненні духовності та виконанні обов’язків священства.

Модель для наслідування

Кожен захід у книзі “Обов’язок перед Богом” має модель, яка допоможе вам стати таким носієм священства, яким вас хоче бачити Господь. Спершу ви дізнаєтеся про євангельський принцип чи обов’язок у священстві. Потім ви дієте відповідно до того, про що дізналися. І, нарешті, ви ділитеся своїми думками про те, про що дізналися і що відчули. Деякі з цих вправ кожен має виконувати окремо. Інші вправи можна виконувати всім кворумом на недільних уроках або під час заходів, що проводяться в будні дні.

На с. 39 приклад з цієї книги показує, як ця модель працює. Пропонуємо відгуки юнаків, які вже отримали чудовий досвід завдяки цій новій книзі.

Чоловік священства

Коли я думаю про вислів “чоловік священства”, то неодмінно думаю про свого брата Гарі. Але я думаю і про інших. Я думаю про Президента Томаса С. Монсона, який, будучи дияконом, відчував, що стоїть на святій землі, коли допомагав брату-інваліду приймати причастя3. Я думаю про Івана Христителя, великого носія Ааронового священства, який приготував шлях для Спасителевого земного служіння, навчаючи, свідчачи і виконуючи священний обряд хрищення. І я думаю про вас. Коли ви будете зміцнюватися духовно й допомагати іншим приходити до Христа завдяки своєму служінню у священстві, то дійсно будете чоловіком священства.

Посилання

  1. Див. Гордон Б. Хінклі, “The Aaronic Priesthood—a Gift from God,” Ensign, May 1988, 45.

  2. Див. Даллін Х. Оукс, “Ааронове священство і причастя”, Ліягона, січ. 1999, сс. 44–45.

  3. Див. Томас С. Монсон, “Виконуй свій обов’язок—це найкраще”, Ліягона, лист. 2005, с. 56.

Фотоілюстрація Крейга Дімонда © IRI

Фотоілюстрація Стіва Бандерсона © 2000; фотографія Джона Люка © IRI