2014
Молитва віри
Жовтень 2014


Послання Першого Президентства

Молитва віри

Зображення
A young woman kneeling by her bed in prayer. There is a copy of the Book of Mormon on the bed in front of her.

Молитва—це не просто слова, якими ми звертаємося до Бога. Це двосторонній зв’язок між Богом і Його дітьми.

Коли ми молимося належним чином, то висловлюємо почуття свого серця простими словами. Як правило, ми отримуємо відповідь від Небесного Батька у вигляді думок, що супроводжуються почуттями. Він завжди чує щиру молитву, з якою ми звертаємося, маючи бажання слухатися Його, якою б не була відповідь і коли б вона не надійшла.

Господь дає таке обіцяння всім, хто читає Книгу Мормона і молиться про неї:

“І коли ви отримаєте їх, я б хотів закликати вас, щоб ви запитали у Бога, Вічного Батька, в ім’я Христа, чи не істинні вони; і якщо ви питатимете з щирим серцем, із справжнім наміром, маючи віру в Христа, Він явить вам правду про це силою Святого Духа.

І силою Святого Духа ви можете пізнати правду про все” (Moроній 10:4–5).

Це обіцяння є незмінним. Мільйони людей перевірили і пересвідчилися в цьому чудовому обіцянні про молитву, отримавши благословення, які сповнили їхні життя радістю і тривалим щастям. Це обіцяння поширюється на всі наші молитви, в яких ми прагнемо дізнатися про Божі наміри і Його волю щодо нас. Ми можемо застосовувати його кожного разу, коли отримуємо пораду від Божого служителя, який має повноваження давати нам настанови. Наприклад, ми можемо покладатися на це обіцяння, коли слухаємо виступ на генеральній конференції. Ми можемо застосовувати його, коли нас навчають смиренні місіонери, покликані Богом через сучасного пророка. Воно стосується також поради, яку ми отримуємо від нашого єпископа або президента філії.

Аби молитва діяла в нашому житті, слід дотримуватися простих правил. Ми повинні запитувати, щоб знати, що є правильним, коли молимося Батькові в ім’я Ісуса Христа. Ми повинні запитувати зі щирим серцем. Це означає, що ми повинні мати справжній намір виконувати все, що від нас буде вимагатися у відповіді, даній Богом. А наш справжній намір має походити з нашої віри в Ісуса Христа.

Зацікавлений, який читає Книгу Мормона до хрищення і конфірмації, може отримати не лише запевнення про істинність цієї книги, але і свідчення, що Джозеф Сміт переклав її силою Бога. Як тільки нас конфірмують членами Церкви, Святий Дух може стати нашим напарником, щоб підтверджувати інші істини. Після того, кожного разу, коли ми молимося з вірою, ми можемо сподіватися, що Святий Дух буде свідчити нам, що Ісус є Христос, що Бог Батько—живий, і що Вони люблять нас і всіх дітей Небесного Батька.

Це—одна з причин наявності у Книзі Мормона обіцяння, що ми будемо мати милосердя у своєму серці, коли Святий Дух свідчитиме нам, що Ісус є Христос. “Якщо людина лагідна і невибаглива серцем і визнає силою Святого Духа, що Ісус є Христос, вона тоді мусить мати милосердя” (Moроній 7:44).

Кожної пісної неділі ми маємо чудову можливість для духовного зростання. Пісна неділя може допомогти нам краще зрозуміти досвід, отриманий Алмою і синами Мосії, які молилися і постилися, щоб пізнати вічну істину, аби вони могли з силою, повноваженням і любов’ю навчати ламанійців (див. Aлма 17:3, 9).

Пісної неділі ми поєднуємо молитву і піст. Задля того, щоб благословляти бідних, ми передаємо єпископу або президенту філії щедрі пожертвування від посту або принаймні суму, яка дорівнює вартості двох прийомів їжі, які ми пропускаємо. Наші думки і наші молитви звернені до Спасителя і до тих, кому Він хоче, щоб ми послужили, задовольняючи їхні духовні й земні потреби.

Таким чином, коли ми постимося, щоб стати більш лагідними, сприйнятливими до навчання і сповненими любові, наші молитви і бажання наближаються до молитов і бажань Спасителя. І як і Він, ми молимося, щоб знати волю Батька для нас та виконувати її.