2015
Шлях до безпеки
Жовтень 2015


До нових зустрічей

Шлях до безпеки

З “Finding Safety in Counsel,” Liahona, July 1997, 23–25.

Один зі способів, як ми можемо знати, що застереження є від Господа,—це запровадження закону свідків, уповноважених свідків.

Зображення
Images from the April 2013 general conference.

Здається, що бажання Спасителя вести нас до безпеки, є незмірним. І шлях, яким Він указує нам дорогу,—є незмінним. Він застосовує більше одного способу, аби достукатися до всіх, хто бажає почути. І серед тих способів завжди є такий—посилати повідомлення устами Своїх пророків кожного разу, коли люди були гідні мати Божих пророків поміж себе. Ті уповноважені служителі завжди мали завдання застерігати людей, казати їм про шлях до безпеки.

Коли восени 1838 року наростало напруження в північній частині штату Міссурі, пророк Джозеф Сміт закликав усіх святих збиратися у Фар-Уесті, щоб мати захист. Багато з тих людей жили на віддалених фермах або в поодиноких поселеннях. Він особливо наполегливо радив це Джейкобу Хону, засновнику невеличкого поселення Хонс-Мілл. У тогочасних записах читаємо таке: “Брат Джозеф попросив Хона, який був власником млина, передати братам, які жили там, що треба залишати те місце і їхати у Фар-Уест, але пан Хон не передав цього послання” (Philo Dibble, in “Early Scenes in Church History,” в Four Faith Promoting Classics [1968], 90). Пізніше пророк Джозеф Сміт згадував у своїй історії: “До сьогоднішнього дня Бог давав мені мудрість рятувати людей, які дослухалися до поради. Нікого ніколи не було вбито, хто дослухався до моєї поради” (History of the Church, 5:137). Потім пророк написав сумну істину, що безвинні життя можна було спасти на Хонс-Мілл, якби його пораду прийняли і до неї дослухалися.

У наш час ми отримуємо застереження завдяки пораді, де знаходити безпеку від гріха і смутку. Одним з ключів до розпізнавання цих застережень є їхня повторюваність. Наприклад, більше одного разу на цих генеральних конференціях ви чули, як наш пророк каже, що він цитує попереднього пророка, тож стає другим свідком, а іноді й третім. … Апостол Павло писав, що “кожна справа хай станеться вироком двох чи трьох свідків” (2 Коринтянам 13:1). Один зі способів, як ми можемо знати, що застереження є від Господа,—це запровадження закону свідків, уповноважених свідків. Коли здається, що слова пророків повторюються, це має привертати нашу увагу та сповнювати серця вдячністю за те, що ми живемо в такий благословенний час. …

Небесний Батько любить нас. Він послав Свого Єдинонародженого Сина бути нашим Спасителем. Він знає, що в смертному житті ми будемо у великій небезпеці, а найгірше—зазнаємо спокус жахливого супротивника. Це—одна з причин, чому Спаситель передав ключі священства, аби ті, хто має вуха, щоб чути, і віру, щоб виконувати, пішли у місця безпеки.