2017
1 Коринтянам 10:13
February 2017


Рядок за рядком

1 Коринтянам 10:13

Апостол Павло навчав нас, яким чином ми спромогаємося зносити спокуси

13 Досягла вас спроба не інша, тільки людська; але вірний Бог, Який не попустить, щоб ви випробовувалися більше, ніж можете, але при спробі й полегшення дасть, щоб знести могли ви її.

Спроба (спокуса)

Зображення
Старійшина Роберт Д. Хейлз

“Супротивник … знає де, коли і як спокушати нас. Якщо ми будемо слухатися підказок Святого Духа, то навчимося впізнавати приманки ворога. …

Наш успіх вимірюється не тим, як сильно нас спокушали, а тим, з якою вірою ми опиралися. Ми маємо просити Небесного Батька про допомогу і знаходити силу у Спокуті Його Сина Ісуса Христа”.

Старійшина Роберт Д. Хейлз, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, квітнева генеральна конференція 2009 р.

Людська

Ми можемо мати різні спокуси, але їх матимуть всі. Спокуси необхідні, бо “має бути необхідність в тому, щоб диявол спокушав дітей людських, бо інакше вони б не змогли бути вільними в собі” (УЗ 29:39).

Вірний Бог

Вірний—який заслуговує на довіру, відданий. Ми можемо довіряти Божим обіцянням, що Він допоможе нам зносити спокуси й уникати їх.

Більше, ніж можете

Нам слід намагатися уникати спокус. Іноді ми ускладнюємо собі життя, не відкидаючи спокусу, як тільки вона з’являється. Як навчав старійшина Ніл А. Максвелл (1926–2004), з Кворуму Дванадцятьох Апостолів: “Звичайно, Ісус помічав величезні спокуси, які поставали перед Ним, але Він не розглядав їх з одного, а потім з іншого боку. Натомість, Він негайно їх відганяв. Якщо ми плекаємо спокуси, невдовзі вони почнуть плекати нас!” (Квітнева генеральна конференція 1987 р.).

Полегшення

Завжди є спосіб для полегшення ситуації—зробити інший вибір, піти в інше місце, зробити щось інше. Коли вже ніщо не спрацьовує, наслідуйте приклад Йосипа з Єгипту і просто втікайте (див. Буття 39:7–12).

Щоб знести могли ви її

Писання дають нам певні підказки, що допомагають у виконанні нашого обов’язку уникати спокуси, аби ми могли її знести: