2017
Священство є на землі в наш час
June 2017


До нових зустрічей

Священство є на землі в наш час

З виступу на жовтневій генеральній конференції 1995 р.

Яким похмурим був би цей світ, якби ми з вами не мали благословень священства.

Зображення
earth

Фотографії від Getty Images

Чи можете ви уявити, яким похмурим і порожнім було б земне життя без священства? Якби сили священства не було на землі, супротивник безперешкодно блукав би скрізь і панував. Не було б ні дару Святого Духа, щоб скеровувати і просвітлювати нас, ні пророків, щоб промовляти від імені Господа; не було б храмів, у яких ми могли б укладати священні, вічні завіти; не було б повноваження благословляти або христити, зцілювати або втішати. Без сили священства “всю землю було б повністю спустошено” (див. УЗ 2:1–3). Не було б ні світла, ні надії—лише темрява. …

… [Однак] священство Боже дає світло дітям [Небесного Батька] у цьому похмурому і неспокійному світі. Завдяки силі священства ми можемо отримати дар Святого Духа, який вестиме нас до істини, свідчення і одкровення. Цей дар доступний рівною мірою чоловікам, жінкам і дітям. …

… Славетне священство Боже разом із повнотою його благословень було відновлено на землі у наш час. Відновлення священства і його благословень почалося в 1820 році, коли Джозеф Сміт, хлопчик-пророк, побачив у священному гаю Бога Батька і Його Сина Ісуса Христа та розмовляв з Ними.

Потім інші небесні посланці—Іван Христитель, Петро, Яків та Іван, Мойсей, Іліяс та Ілля й інші надали пророкові Джозефу Сміту силу, повноваження і ключі, необхідні для спасіння й піднесення всіх людей. … Церкву Ісуса Христа було відновлено на землі разом з давніми Аароновим та Мелхиседековим священствами. Зараз, відповідно до завіту, укладеного Богом з Авраамом, усі люди та сім’ї на землі можуть бути благословенними.

Подумайте, брати і сестри,—священство було відновлено. Сьогодні воно тут, на землі. … У наш час під проводом … пророків, провидців і одкровителів, які тримають ключі в цьому розподілі, носії священства в Церкві мають законне право діяти в ім’я Бога.

… Усі величні вічні благословення, які Бог підготував для чоловіків і жінок та сімей на цій землі, можуть бути нашими завдяки силі священства.