2017
Ваша особиста Ліягона
June 2017


Ваша особиста Ліягона

Як би було чудово мати духовний GPS навігатор, який би вас скеровував! Якщо у вас є патріарше благословення, ви такий маєте.

Зображення
holding a compass

Ілюстрації Джеффа Гарві

Іноді здається, що так важко іти життям. Так багато всього важливого має відбутися у вашому житті у наступні кілька років: готуватися до храму, ділитися євангелією, вибрати навчальний заклад і кар’єру. І ви лише підліток! Хіба не було б чудово, подібно до Легія, знайти Ліягону біля своїх дверей—засіб, який неодмінно буде тримати вас на шляху, якщо ви будете користуватися ним?

Насправді є вже багато ресурсів, які будуть скеровувати вас у житті: молитва, Писання, порада батьків і провідників, спонукання Святого Духа, генеральна конференція і список можна продовжувати. Але є ще один ресурс, який можна додати до вашого списку—особиста Ліягона, яка називається патріаршим благословенням. Це особисте одкровення для вас від Небесного Батька, який знає вас з часів … та, зрештою, всю вічність.

Погляньте на своє патріарше благословення як на духовний GPS навігатор, яким, по суті, воно і є. Патріарше благословення не лише допомагає вам дізнатися, ким ви є і де ви є; воно також може допомогти вам зрозуміти, чому ви тут і куди вам слід прямувати. Але пам’ятайте, щоб ваше патріарше благословення вас скеровувало, необхідно застосовувати ті самі принципи, завдяки яким діяла Ліягона Легія: бути старанними і дослухатися (див. 1 Нефій 16:28; Moсія 1:16).

Дослухатися і бути старанними

Що означає дослухатися і бути старанними? Дослухатися означає не лише чути, що кажуть, але і звертати на це увагу. Споріднене слово—слухати, що означає чути і слухатися. Аби патріарше благословення стало Ліягоною для вашого життя, ви повинні не лише читати його, але також жити за ним.

“Писання, які велися в усі розподіли часів, навчають, що ми виявляємо свою любов до Бога, коли слухаємо Його заповіді і дотримуємося їх,—сказав президент Рассел М. Нельсон, президент Кворуму Дванадцятьох Апостолів.— Ці дії тісно переплетені. Насправді гебрейська мова Старого Завіту в більшості випадків використовує однакове слово, коли йдеться про слухати (Господа) і виконувати (Його слово)”1.

Зображення
holding a patriarchal blessing

Старанність—це ще один ключ, який допомагає навчатися за допомогою патріаршого благословення. Бути старанним означає бути сумлінним, уважним і наполегливим. Це означає постійно і незмінно докладати зусиль. “Дізнатися, що Господь чекає від тебе, скласти план, як це виконати, [і] діяти за своїм планом”,—сказав президент Генрі Б. Айрінг, перший радник у Першому Президентстві2.

Якщо ви хочете, щоб ваше патріарше благословення стало вам у пригоді, вивчайте його ревно і енергійно; складіть план, як будете за ним діяти, і втілюйте цей план.

Приклад для наслідування

Алма молодший, даючи настанови своєму сину Геламану, сказав, що Ліягона—це “символ”, тобто приклад, який ми маємо наслідувати у своєму житті. В Aлма 37:38–45 він каже:

  1. Її було підготовлено Господом, щоб показувати, подібно до компаса, яким шляхом іти.

  2. Вона діяла відповідно до віри в Бога, що давало можливість мати “багато … чудес, здійснюваних силою Бога, день у день”.

  3. Вона використовувала “незначні засоби” для здійснення “дивовижних справ”.

  4. Коли Легій і його сім’я забували виявляти віру і старанність, тоді “дивовижні справи припинялися”, і “вони не просувалися у своїй мандрівці”.

  5. Коли вони відволікалися, то не прямували правильним курсом.

  6. Легко дослухатися до слів Христа, які вказують прямий шлях.

Ці самі принципи є дійсними для вашого патріаршого благословення. “Шлях уготований, і якщо ми подивимося, ми зможемо жити вічно” (Aлма 37:46).

Посилання:

  1. Russell M. Nelson, “Listen to Learn”, Apr. 1991 general conference.

  2. Генрі Б. Айрінг, “Діяти з усією старанністю”, квітнева генеральна конференція 2010 року.