2017
Я молився про дещо важливе, однак не знаю, чи отримав відповідь. Як мені розпізнати її?
December 2017


Запитання і відповіді

“Я молився про дещо важливе, однак не знаю, чи отримав відповідь. Як мені розпізнати її?”

Отримання відповіді на молитви описується як процес: спочатку ви вивчаєте питання в своєму розумі, потім питаєте Бога, чи ваша відповідь є правильною. Якщо ваша відповідь правильна, Господь “промовля[тиме] мир [вашому] розуму” (УЗ 6:23).

А якщо у вас немає надзвичайного відчуття спокою? Або що робити, коли вам здається, що ви маєте відповідь, але не впевнені, чи ця відповідь від вас, чи від Святого Духа?

Старійшина Девід А. Беднар, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, навчав: “Найчастіше, одкровення приходить поступово, з часом, і дається нам відповідно до наших прагнень, гідності та підготовки”1. Воно не завжди приходить раптово; у більшості випадків воно приходить “рядок за рядком, приписання за приписанням” (2 Нефій 28:30), і часто вам потрібно зробити крок у певному напрямку до того, як ви відчуєте, що отримали повну відповідь. Іноді ви можете не отримати відповіді взагалі—саме тоді вам треба все ж таки діяти з вірою, що Бог відповість у належний час.

Якщо ви занепокоєні тим, що не знаєте, чи отримана відповідь є вашою особистою, чи від Святого Духа, пам’ятайте, що найкраща відповідь буде та, що “запрошує і принаджує творити добро, і любити Бога” (Moроній 7:13).

Посилання

  1. Девід А. Беднар, “Дух одкровення”, генеральна конференція, квітень 2011 р.