2019
Свідчення, віра і служіння
Вересень 2019


Місцеві сторінки

Свідчення, віра і служіння

Мабуть, як і багато інших людей, я зібрала своє свідчення по крихтах. Спочатку це були приємні емоції, які я відчувала, приходячи до церкви ще дитиною. Потім до них додалися уривки зі Священних Писань, які самим несподіваним чином відповідали на мої запитання, часом навіть і не поставлені. Моє свідчення виросло й укріпилося завдяки моїм молитвам. І, звичайно ж, найяскравішим підтвердженням істинності євангелії стало те палаюче відчуття у грудях, що виникло у мене, коли я вийшла з води в день свого хрищення. Отримавши дар Святого Духа, я навчилася розпізнавати Його і чути Його голос. Відтоді Дух неодноразово давав мені відчувати ці радісні почуття. Особисті одкровення й відвідування храму зміцнили мою віру. І під час випробувань Господь виявляв до мене Свою любов, допомагаючи долати труднощі, приймати правильні рішення і ставати сильнішою. Тому я можу твердо сказати: я знаю, що мій Спаситель живий і Він веде мене. Я знаю, що Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів—це жива Церква Бога, і Він очолює її. Я знаю, що Рассел М. Нельсон—істинний пророк Господа, якого Він покликав керувати Церквою в наш час. Я знаю, що Книга Мормона—це Священне Писання, дане і перекладене силою і владою від Бога, щоб відкрити нам Його план Спасіння для нас. Я знаю, що в цій книзі міститься повнота євангелії Ісуса Христа. І я щаслива, що належу до Його відновленої Церкви.

Істинно пророк Легій сказав: “… люди є, щоб мати радість” (2 Нефій 2:25). Що б не відбувалося у світі в наші дні, що б не траплялося у моєму житті, поки у моєму серці живе віра в Господа, я—щаслива людина. Віра сповнює моє життя сенсом. Віра зміцнює мене, коли мені важко, й окрилює, коли мені радісно. Віра вказує мені шлях і дає мені можливість триматися за “жезл з заліза”, не дозволяючи спіткнутися.

Шлях віри—це шлях особистого спілкування з Господом, шлях випробувань і прийняття рішень. Але, за мудрістю Божою, ми не йдемо цим шляхом самотніми. Навколо нас є дуже багато вірних святих, які також прагнуть свого спасіння. Я була дуже вдячна за чудовий приклад багатьох членів Церкви, з якими знайома. З року в рік я спостерігаю, як ці люди гідно служать у своїх покликаннях, палко свідчать про істинність євангелії, смиренно приймають причастя кожної неділі, проводять чудові уроки на Недільній школі, служать під час прибирання приміщення філії, відвідують хворих, діляться з нужденними, зміцнюють одне одного, дружать, люблять, турбуються. Прийдіть у будь-яку філію чи приход Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, і ви зустрінете там людей з дружелюбними обличчями та відкритими серцями. Наші філії і приходи—як сім’ї, в яких можна знайти прихисток під час життєвих бур. Яке ж це благословення!

Не так давно Президент Нельсон оголосив про програму служіння. Поміркувавши над цим, я зрозуміла, що дуже багато моїх друзів у Церкві вже давно саме так і служать мені та одне одному. Як наш Господь Ісус Христос служив людям, що були навколо Нього, коли Він жив на землі, так і члени Його відновленої Церкви служать тепер людям навколо них—своїм сім’ям, друзям і незнайомцям, яких зустрічають на своєму життєвому шляху.

Я знаю двох літніх сестер, які дружать і підтримують одна одну вже впродовж багатьох років. Я знаю братів, які завжди прийдуть в неділю заздалегідь, щоб відімкнути приміщення філії і все підготувати у каплиці. Я знаю людину, яка ніколи не проїде повз автомобіль, що заглух, а обов’язково зупиниться й допоможе водію полагодити його. Я знаю сестру, яка завжди подзвонить і підтримає того, хто захворів і не прийшов у філію. Я знаю братів, які вже протягом багатьох років приносять причастя в дім тих, хто через хворобу не може прийти в церкву самостійно. Я знаю тих, хто ділиться своїми музичними талантами на зборах і під час свят. А також тих, хто так чудово турбується про дітей, навчаючи їх Божому слову. Я знаю також тих, хто дуже успішно досліджує свій родовід і хто завжди готовий поділитися своїм досвідом з іншими. Я люблю всіх цих людей і дякую Господу за те, що знаю їх. Вони роблять Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів живою, вони несуть світло у світ. Я молюсь, щоб Господь благословив цих Своїх дітей і освячував їхній шлях.

Я знаю, що Бог живий і творить чудеса в наші дні, як Він це робив і в давні часи. І робить Він це через Своїх відданих слуг.