2021
Навчайте, як долати труднощі з допомогою Ісуса Христа
Квітень 2021


Для батьків

Навчайте, як долати труднощі з допомогою Ісуса Христа

Зображення
a family standing together holding hands and forming a circle

Фотографія від Getty Images

Шановні батьки!

Номер журналу за цей місяць містить важливі теми, такі як: Ісус Христос і Його Спокута, подолання мирських клопотів та служіння в ситуації, коли ви або хтось із ваших друзів має обмежені можливості. Скористайтеся статтями, вказаними нижче, та образами, змальованими в них, щоб започаткувати розмови зі своєю сім’єю й допомогти їм зрозуміти ці та інші аспекти відновленої євангелії Ісуса Христа

Обговорення євангелії

Зосереджуйтеся на Христі

У цю Великодню пору ми можемо більше зосереджуватися на Спасителі та Його викупительній жертві заради нас. Скористайтеся рубрикою “Основи євангелії” на с. 6 і статтею старійшини Джеффрі Р. Холланда на с. 8, щоб навчати своїх дітей про те, що зробив Ісус Христос для вас і для них. Ви можете разом скласти перелік того, як приклад, вчення, життя, смерть, Спокута і Воскресіння Ісуса благословляють вас і вашу сім’ю зараз. Підкріпіть своє обговорення статтею на с. 22 про разючі відмінності між Спасителем і Сатаною.

Ви можете обдумати, що в цю Великодню пору може робити ваша сім’я, наслідуючи приклад Христа.

Долайте мирські клопоти

Воля Господа має бути для нас більш важливою за мирські клопоти. Прочитайте статтю старійшини Ганса Т. Боома на с. 18 і обговоріть сім’єю таке запитання: Які мирські клопоти постають на вашому шляху? Як ви можете краще зосереджуватися на виконанні Господньої волі? Чи переживали ви щось подібне до того, що описує старійшина Боом? Чого ви навчилися?

Обмежені можливості й служіння

Прочитайте статті на сс. 30 і 32. Знайдіть ключове поняття, яке можна застосувати до ваших дітей. Якщо у вашій сім’ї є людина з обмеженими можливостями, зосередьтеся на тому хорошому, що ця людина може робити. Якщо ви служите людині з обмеженими можливостями, обговоріть, як подані принципи можуть змінювати спосіб вашої допомоги цій людині.

За Мною йдіть, додаткові матеріали

Шукайте на с. 25 короткий опис життя Джейн Меннінг Джеймс, вірної жінки, яка жила у перші роки доби Відновлення.

На с. 26 ви знайдете додаткові матеріали для вашого сімейного щотижневого навчання за програмою За Мною йдіть.

Як зробити сімейне навчання радісним

В єдності

Учення і Завіти 38:24–31

В Ученні і Завітах 38:27 Господь сказав: “Я кажу вам, будьте єдиними; а якщо ви не єдині, ви не Мої”. Нас закликають мати єдність, щоб ми “могли уникнути сили ворога” (Учення і Завіти 38:31).

  1. Станьте разом посеред кімнати.

  2. Призначте комусь одному пройти між іншими людьми в цій групі.

  3. Повторіть вказане в п. 2, але цього разу нехай група стане щільніше, взявши одне одного за руки.

Обговорення: Чому ми почуваємося більш захищеними від зовнішніх впливів, якщо стаємо сильнішими і згуртованішими? Яким чином більша єдність стає для нас захистом? 

Особисте одкровення

Учення і Завіти 42:61

Господь буде давати одкровення для нашого життя. “Якщо ти проситимеш, ти отримаєш одкровення за одкровенням, знання за знанням” (Учення і Завіти 42:61).

  1. Всією сім’єю сядьте колом. По черзі відповідайте на запитання: “Яким чином я можу шукати особисте одкровення?”

  2. Наведіть приклади з Писань.

  3. Як ми “слухаємо Його”?

Обговорення: Що ми можемо робити всією сім’ю, щоб допомагати одне одному отримувати і розпізнавати особисте одкровення?

Додаткова вправа: Прочитайте разом виступ Президента Рассела М. Нельсона, “Одкровення для Церкви, одкровення для нашого життя”, Ліягона,, трав. 2018, сс. 93–96.