2021
Вони не зможуть перемогти, а ми не можемо упасти
Травень 2021


Вони не зможуть перемогти, а ми не можемо упасти

Якщо ми будуємо свій фундамент на Ісусі Христі, то не можемо упасти!

Наш дорогий пророк, Президент Рассел М. Нельсон, сказав під час останньої генеральної конференції: “У ці тяжкі часи, про які пророкував апостол Павло, Сатана більше навіть не намагається приховати свої напади на Божий план. Зла, що осміліло, дуже багато. Тому єдиний спосіб духовного виживання—це твердо вирішити, щоб Бог був понад усе у нашому житті, навчитися чути Його голос і використовувати наші сили, щоб допомогти збирати Ізраїль”1.

Коли ми обмірковуємо заклик пророка навчитися чути Божий голос, наші серця сповнені рішучості чи ми—закам’янілі серцем? Давайте пригадаємо пораду, дану в Кн. Якова 6:6: “Так, сьогодні, якщо ви почуєте Його голос, не закамʼянійте серцем; бо для чого ж вам умирати?” Давайте рішуче зробимо так, щоб Бог був понад усе у нашому житті.

Як ми можемо зробити так, щоб саме Бог, а не супротивник, був понад усе у нашому житті? В Ученні і Завітах 6:34 ми читаємо: “Отже, не бійся, черідко мала; творіть добро; нехай земля і пекло об’єднаються проти вас, а якщо вас збудовано на Моїй скелі, вони не зможуть подолати”. Це важливе обіцяння. Хоча земля і пекло можуть об’єднатися проти нас, вони не зможуть перемогти, якщо нашим вибором буде зробити так, щоб Бог був понад усе, а саме—зробити основою для нашого життя Його скелю.

Говорячи зі Своїми учнями, Ісус Христос навчав про розумного і необачливого чоловіків. Це записано у 7-му розділі євангелії від Матвія у Новому Завіті. Багато хто з вас чув пісню Початкового товариства “Мудрець і глупак”2. Якщо ви виділите час, щоб порівняти чотири куплети цієї пісні, то дізнаєтесь, що 1-й і 2-й куплети дуже схожі на 3-й і 4-й куплети. І мудрець, і глупак будували собі дім. Кожен з них хотів забезпечити свою сім’ю безпечною і затишною домівкою. Кожен з них хотів, як і ми з вами, жити щасливо зі своєю сім’єю, і бути з ними навіки разом. Обставини в обох були однаковими: “Полинув дощ і повінь почалась”. Про це згадується шість разів, коли ми співаємо цю пісню. Єдина різниця в тому, що мудрець збудував свій дім на камені, і дім не впав, а глупак збудував свій дім на піску, і його дім змило водою. Тому дуже важливо, на якому фундаменті ми будуємо, і це має вирішальний вплив на кінцевий і на вічний результат.

Я сподіваюся, що усі ми знайдемо надійний фундамент і залишимося на ньому, щоб він був основою для нашого майбутнього життя, і я молюся про це. У Геламан 5:12 нам нагадано: “І ось, сини мої, пам’ятайте, пам’ятайте, що на камені нашого Викупителя, Який є Христос, Син Бога, ви повинні побудувати свій фундамент; так, щоб коли диявол пошле вперед свої могутні вітри, так, свої стріли у вихорі, так, коли весь його град і його могутня буря вдарить по вас, воно не матиме сили над вами, щоб втягнути вас до безодні нещастя і нескінченного горя, завдяки каменеві, на якому ви збудувалися, який є надійним фундаментом, фундаментом, що на ньому якщо люди будують, вони не можуть упасти”.

Це обіцяння від Бога! Якщо ми будуємо свій фундамент на Ісусі Христі, то не можемо упасти! Якщо ми віддано терпимо до кінця, Бог допоможе нам основувати наше життя на Його скелі, “і ворота пекла не переможуть [нас]” (Учення і Завіти 10:69). Ми не в змозі змінити все, що буде у майбутньому, але ми можемо вибирати, як нам готуватися до майбутнього.

Дехто з нас, можливо, думає: “Євангелія хороша, тому нам потрібно робити її частиною нашого життя десь раз на тиждень”. Щоб будувати на камені, самого лише відвідування церкви раз на тиждень недостатньо. Усе наше життя має бути сповнене євангелії Ісуса Христа. Євангелія не є частиною нашого життя, але наше життя насправді є частиною євангелії Ісуса Христа. Задумайтеся над цим. Хіба це не так? Наше земне життя—лише частина цілого плану спасіння і піднесення.

Бог—наш Небесний Батько. Він любить усіх нас. Він знає наш потенціал набагато краще, ніж ми самі. Він знає не лише подробиці нашого життя. Він знає найменші подробиці подробиць нашого життя.

Будь ласка, дослухайтеся до мудрих порад нашого сучасного пророка, Президента Нельсона. В Ученні і Завітах 21:5–6 написано:

“Бо його слово ви повинні отримувати, як з Моїх власних уст, з усім терпінням і вірою.

Бо як будете робити це, ворота пекла не переможуть вас; так, і Господь Бог розжене сили темряви перед вами і зробить так, щоб небеса захиталися для вашого блага і заради слави Його імені”.

З цієї причини, вони не зможуть перемогти, а ми не можемо упасти!

Я свідчу вам, що Христос прийде вдруге, як Він зробив це вперше, але цього разу у великій славі й величі. Я сподіваюся, що буду готовий зустріти Його, з цього боку завіси, чи з іншого, і молюся про це. Як ми оспівуємо у цю дивовижну Великодню пору, я сподіваюсь, що завдяки Спокуті Ісуса Христа і силі Його воскресіння (див. Мороній 7:41) я зможу бути піднятим до Творця і зустрітися з Ним та сказати: “Дякую”. В ім’я Ісуса Христа, амінь.

Посилання

  1. Рассел М. Нельсон, “Хай Бог буде понад усе”, Ліягона, лист. 2020, с. 95.

  2. “Мудрець і глупак”, Збірник дитячих пісень, с. 132.