За Мною йдіть 2024
22–28 квітня: “Сповнитися любовʼю до Бога і всіх людей”. Мосія 1–3


“22–28 квітня: “Сповнитися любовʼю до Бога і всіх людей”. Мосія 1–3”, За Мною йдіть — для домівки і Церкви. Книга Мормона. 2024 (2024)

“22–28 квітня. Мосія 1–3”, За Мною йдіть — для домівки і Церкви. 2024 (2024)

Зображення
Цар Веніямин навчає свій народ

Народ слухає навчання царя Веніямина, художниця Марія Алехандра Гіл

22–28 квітня: “Сповнитися любовʼю до Бога і всіх людей”

Мосія 1–3

Коли ви чуєте слово цар, ви можете уявляти корони, слуг і трони. У Мосія 1–3 ви прочитаєте про нетипового царя. Замість того, щоб жити плодами праці свого народу, цар Веніямин “трудився своїми власними руками” (Мосія 2:14). Замість того, щоб йому служили інші, він служив своєму народу “усією міццю, розумом і силою, що їх Господь надав [йому]” (Moсія 2:11). Цей цар не хотів, щоб його люди поклонялися йому; натомість, він навчав їх поклонятися їхньому Небесному Царю, Ісусу Христу. Цар Веніямин розумів, що це “Господь Вседержитель, Який царює” (Мосія 3:5), Який зійшов “з небес” і пішов “до людей… щоб спасіння могло прийти до дітей людських саме через віру в Його ім’я” (Мосія 3:5, 9).

Ідеї для вивчення вдома і в Церкві

Moсія 1:1–7

“Вивчати [Писання] старанно”.

У цих віршах зверніть увагу на те, як священні літописи благословили народ царя Веніямина. У чому ваше життя є кращим завдяки тому, що ви маєте Писання?

Moсія 2:10–26

Зображення
піктограма семінарії
Коли я служу людям, я також служу Богу.

Що, на вашу думку, сказав би цар Веніямин, якби ви запитали його, чому він служив “з усією міццю, розумом і силою”? (Moсія 2:11). Подумайте про це, коли читатимете Мосія 2:10–26. Які істини, з викладених царем Веніямином, надихають вас служити іншим більш усвідомлено? Наприклад, що для вас означає знання, що коли ви служите іншим людям, ви також служите Богу? (Див. Moсія 2:17). Прагніть одкровення стосовно того, як ви можете комусь на цьому тижні послужити.

Навіть коли ми знаємо, що повинні служити іншим, іноді це буває важко. Ще один спосіб опрацювати Moсія 2:10–26 — це скласти список істин, яких навчав цар Веніямин і які можуть допомогти вам подолати те, що заважає вам служити. Який досвід показав вам, що те, чого навчав цар Веніямин, є істинним?

Президентка Джой Д. Джоунс розповіла про випадок, який вразив її і змінив її погляд на служіння іншим. Прочитайте про це у виступі “Для Нього” (Ensign або Ліягона, лист. 2018, сс. 50–52) і подумайте про ваші можливості служити іншим. Ви можете навіть перелічити кілька способів і поміркувати, як послання президентки Джоунс разом з уривком Мосія 2:17 може вплинути на те, як ви ставитеся до цих можливостей. Додаткові ідеї можна взяти з гімну, наприклад, “Той бідолашний чоловік” (Гімни, № 16).

Див. також Матвій 25:40; JustServe.org.

Зображення
дві жінки обнімаються

Коли я служу людям, я також служу Богу.

Moсія 2:38–41

Щастя приходить від виконання заповідей Бога.

Як би ви описали щастя, яке приходить від послуху Богові? Чи є якісь фрази в Мосія 2:38–41, які допоможуть вам пояснити, чому ви виконуєте Його заповіді?

Moсія 3:1–20

Ми можемо стати святими через Спокуту Ісуса Христа.

Цар Веніямин, як і усі пророки, свідчив про Ісуса Христа, щоб його народ “зміг отримати прощення своїх гріхів і втішитися надзвичайно великою радістю” (Moсія 3:13). Ось кілька запитань, які можна обдумати, читаючи свідчення царя Веніямина про Спасителя в Мосія 3:1–20:

  • Що я дізнаюся з цих віршів про Спасителя і Його місію?

  • Що я дізнаюся з Мосія 3:18–19 про те, що означає стати святими?

  • Як Ісус Христос допоміг мені змінити мою природу і стати більше схожим на святого?

Moсія 3:5–21

“Господь Вседержитель … зійде з небес”.

Що вам дозволяє робити сила електричного струму? Яким би було ваше життя без нього? Ці запитання можуть допомогти вам подумати про ще більшу силу, яку Спаситель може принести у ваше життя.

Ангел, який явився царю Веніямину, назвав Ісуса Христа “Господ[ом] Вседержител[ем]”, титулом, який означає, що Він має всю силу. Що ви дізнаєтеся з Мосія 3:5–21 про те, як Спаситель використовує цю силу? Чи ви бачили силу Спасителя у вашому житті й у житті оточуючих вас людей? Що Його сила дозволяє вам робити і ким стати? Яким би було ваше життя без неї?

Щоб знайти більше ідей, див. випуски журналів Ліягона і Заради зміцнення молоді за цей місяць.

Ідеї для навчання дітей

Moсія 2:11–18

Коли я служу людям, я служу Богу.

  • На творчій сторінці цього тижня є проста корона, яку можуть виготовити ваші діти. Можливо, вони б хотіли по черзі стояти на стільці чи табуреті і вдавати з себе царя Веніямина, поки ви розповідатимете те, чого цар Веніямин навчав свій народ, в Мосія 2–3. Щоб оглянути вчення царя Веніямина, ви також можете почитати з ними “Розділ 12: Цар Веніямин” (Оповідання з Книги Мормона, сс. 32–35).

  • Мосія 2:17 може бути хорошим віршем, який ваші діти могли би вивчити напам’ять. Ви можете допомогти їм повторювати його по кілька слів за раз. Або ви можете записати вірш, пропустивши кілька ключових слів, і попросити дітей знайти пропущені слова. Потім ви можете поговорити з дітьми про те, чому Бог хоче, щоб ми служили одне одному.

  • Ви можете допомогти дітям знайти в уривку Мосія 2:11–18 те, що робив цар Веніямин, аби служити іншим. Після цього діти можуть написати на смужках паперу кілька способів, як вони можуть служити членам сім’ї. Покладіть папірці в ємність, наприклад, торбинку чи банку, щоб ваші діти могли щодня витягати по одній смужці і служити комусь у вказаний там спосіб.

Діти отримують користь від повторення. Не бійтеся повторювати вправи по кілька разів, особливо з дітьми молодшого віку. Повторення допоможе дітям краще запам’ятати те, чого ви навчаєте.

Зображення
діти згортають шматок тканини

Цар Веніямин навчав, що ми можемо служити Богові, служачи іншим.

Moсія 2:19–25

Усі мої благословення приходять від Небесного Батька.

  • Натхненням для служіння царя Веніямина своєму народу була його глибока вдячність Богові. Як ви будете надихати дітей, щоб у них виникали подібні почуття? Ви можете разом прочитати Мосія 2:21 і почати записувати благословення, які дав нам Небесний Батько. Потім ви можете додати до списку інші благословення, які спадуть на думку дітям.

  • Ви можете пограти у запропоновану далі гру, щоб допомогти вашим дітям розпізнати благословення Небесного Батька. Діти можуть передавати зображення Спасителя, співаючи або слухаючи пісню про вдячність (щоб знайти таку пісню, див. “Вдячність” у покажчику тем у Збірнику дитячих пісень). Час від часу припиняйте співати або зупиняйте музику та просіть того, хто тримає зображення, розповісти про благословення, за які він або вона вдячні. Згідно з Мосія 2:22–24, як ми можемо виявляти вдячність за наші благословення?

Мосія 3:5–10, 19

Ісус Христос допоможе нам ставати більш схожим на Нього.

  • Ангел розповів царю Веніямину важливі істини про життя і священнослужіння Ісуса Христа. Можна подивитися з дітьми ілюстрації кількох подій, згаданих в Мосія 3:5–10 (див., наприклад, Альбом “Євангелія в мистецтві”, № 30, 41, 42, 57, 59). Коли ви будете читати Мосія 3:5–10, ваші діти можуть піднімати руки, коли чутимуть у віршах про щось намальоване на одному із зображень.

  • Чи ваші діти коли-небудь допомагали готувати їжу за рецептом? Якщо так, ви можете запросити їх розповісти про той випадок і скориставшись Мосія 3:19, створити “рецепт” того, як нам стати схожими на Ісуса Христа. Як Ісус допомагає нам ставати більше схожими на Нього?

Щоб знайти більше ідей, див. випуск журналу Друг за цей місяць.

Зображення
Цар Веніямин проповідує своєму народу

Цар Веніямин звертається до народу, художник Джеремі Уінборг