За Мною йдіть
Що означає мати віру в Ісуса Христа?


Що означає мати віру в Ісуса Христа?

Щоб наша віра вела до спасіння, вона повинна бути зосередженою на Господі Ісусі Христі. Мати віру в Ісуса Христа означає довіряти Йому і виконувати Його заповіді. Віра—це набагато більше, ніж пасивне вірування. Ми виявляємо свою віру через дію—через спосіб свого життя.

Підготуйтеся духовно

Що означає мати віру в Ісуса Христа? Які приклади вияву віри в Ісуса Христа ви бачили? Як віра в Ісуса Христа впливає на вашу надію на майбутнє?

Подумайте про молодих жінок у вашому класі. Які приклади виявлення віри ви побачили в їхньому житті? В яких сферах свого життя вони могли б більше покладатися на Господа?

Готуючись, з молитвою вивчіть вказані далі уривки з Писань та матеріали. Які приклади виявлення віри в цих уривках з Писань та в житті інших людей ви могли б навести молодим жінкам?

Якова 1:5–6; 2:14–20 (Віра—це вірування й дія)

Алма 32:21, 26–43 (Віра—це сподівання на те, чого не видно, але що є істинним)

Мороній 7:33–41 (Чудеса творяться вірою)

Естер 4–5; Євреям 11:4–9, 17–29; Алма 19; 56:45–48; 57:21; Етер 12:6–22; Джозеф Сміт—Історія 1:11–19 (Приклади виявлення віри)

Квентін Л. Кук, “Фундаменти віри”, Ensign або Ліягона, трав. 2017, сс. 127–131

Бонні Х. Кордон, “Покладайся на Господа і не відхиляйся”, Ensign або Ліягона, трав. 2017, сс. 6–9

Путівник по Писаннях, “Віра”

Дітер Ф. Ухтдорф, “Четвертий поверх, останні двері”, Ensign або Ліягона, лист. 2016, сс. 15--18

Ніл Л. Андерсен, “Віра---не випадковість, а вибір”, Ensign або Ліягона, лист. 2015, сс. 65–68

Віра”, брошура Товариство молодих жінок “Особистий розвиток” (2009), сс. 13–20

Віра”, Стійкі у вірі (2005), сс. 29–31

Відео: “Чиста і проста віра”, “Йдіть за Ним—Великоднє послання про Ісуса Христа”

Навчати, як навчав Спаситель

Спаситель сказав: “Наука Моя—не Моя, а Того, Хто послав Мене” (Іван 7:16). Він навчав ученню, яке засвоїв від Свого Батька. Як вам переконатися, що ви навчаєте істинному вченню?

Зображення

Відео: “Ставте нам запитання”

Дивіться більше

Діліться досвідом

На початку кожного уроку запрошуйте молодих жінок розказувати й свідчити про досвід, якого вони набули, застосовуючи вивчене на уроці минулого тижня, а також навчати з нього. Це сприятиме особистому наверненню й допомагатиме молодим жінкам побачити важливість євангелії в їхньому повсякденному житті.

Ознайомте з вченням

Використайте одну з цих ідей або придумайте власну, щоб представити урок цього тижня:

  • Намалюйте простий весловий човен і позначте його “Віра”. Потім домалюйте одне весло і позначте його “Вірування”, і ще одне весло і позначте його “Дія”. Спитайте у молодих жінок, що станеться з цим човном, якщо в нього є тільки одне весло. Що станеться з нашою вірою, якщо ми не будемо діяти відповідно до свого вірування? Зверніться до уривків з Писань або до довідника Стійкі у вірі ( сс. 29–31) чи Путівника по Писаннях, щоб допомогти молодим жінкам зрозуміти, що таке віра і як цей малюнок стосується віри.

  • Попросіть молодих жінок написати ім’я жінки з Писань, яка виявила велику віру. Зберіть їхні папірці, на яких вони його написали. Прочитайте ці імена вголос і попросіть молодих жінок розказати історії про цих жінок.

Навчайтеся разом

Кожна із вправ, наведених далі, допоможе молодим жінкам зрозуміти, що означає мати віру в Ісуса Христа. Керуючись підказками Духа, виберіть одну або кілька вправ, які будуть найкориснішими для вашого класу:

  • Попросіть двох молодих жінок вийти й стати перед класом. Попросіть одну молоду жінку спробувати стати в різних позиціях (наприклад: ноги на ширині плечей, або обпершись об щось) і попросіть другу молоду жінку легенько штовхнути її, поки вона стоїть у цій позі. Яка поза допомогла цій молодій жінці стояти непорушно? Яка поза змусила її шукати рівновагу? Запропонуйте молодим жінкам прочитати виступ сестри Бонні Х . Кордон “Покладайся на Господа і не відхиляйся”, відшукуючи пропозиції стосовно того, як розвивати більшу довіру до Ісуса Христа і зосереджувати свою віру на Ньому. Чи мають молоді жінки якийсь досвід, яким вони можуть поділитися, розповівши про те, як вони покладалися на своє власне розуміння і відчули відповідні наслідки, або коли вони покладалися на Спасителя і отримували благословення? 

  • Попросіть молодих жінок прочитати Aлма 32:21 і Геламан 5:12. Попросіть кількох з них підсумувати власними словами, що вони дізналися про віру з цих уривків з Писань. Запропонуйте молодим жінкам знайти приклади людей, які мали міцні фундаменти віри, у виступі старійшини Квентіна Л. Кука “Фундаменти віри” чи старійшини Ніла Л. Андерсена “Віра---не випадковість, а вибір”. Попросіть їх розповісти про те, що вони знайшли. Що вони можуть робити, аби збудувати міцний фундамент віри? 

  • Попросіть кожну молоду жінку прийти готовою коротко розповісти про досвід, коли вона виявила наполегливість або не здалася, роблячи добру справу. Ви також можете поділитися досвідом з власного життя. Попросіть молодих жінок прочитати історію про двох місіонерів з виступу президента Дітера Ф. Ухтдорфа “Четвертий поверх, останні двері”. Чого вони можуть навчитися у місіонерів з цієї історії? Як ця історія стосується їхнього власного досвіду? Ви можете також запропонувати молодим жінкам розглянути решту цього виступу, щоб знайти те, чого президент Ухтдорф навчає про віру, та обвести висловлювання, які їм сподобалися. Що ще молоді жінки дізналися про віру? (Молоді жінки можуть скористатися цим виступом і ще одним з цього навчального плану, щоб це допомогло їм виконати  завдання 1 на засвоєння цінності “Віра” в їхніх книгах “Особистий розвиток”).

  • Попросіть молодих жінок записати кілька відповідей на запитання, поставлене старійшиною Нілом Л. Андерсеном: “Якою Спаситель бачить мою віру?” (див. “Віра---не випадковість, а вибір”). Заохочуйте їх назвати, якими способами вони можуть показати свою віру Спасителю. Про що вони дізналися з виступу старійшини Андерсена, що надихає їх показувати і зміцнювати свою віру? Наприклад, попросіть їх переглянути історії, які він розповідає про місіонерів, які виявляли свою віру. Ви також можете принести обгорнуту у вигляді подарунка коробку, всередині якої лежатимуть предмети, які можуть зміцнювати нашу віру (ви можете знайти приклади у розділі, який називається “Дари, які зміцнюють нашу віру”). 

  • Попросіть, щоб кожна молода жінка знайшла і розказала якусь історію з Писань, в якій би хтось діяв згідно зі своєю вірою в Ісуса Христа (див., наприклад, Естер 4; Марк 5:25–34; Євреям 11:4--9, 17–29; 1 Нефій 4; Алма 19:16–29; Етер 12:11–22). Запропонуйте молодим жінкам також написати про випадок, коли вони самі чи хтось із їхніх знайомих виявили віру в Ісуса Христа. Попросіть, щоб кожна молода жінка розповіла історію, яку знайшла в Писаннях, а також про досвід, який вона описала.

  • Запропонуйте молодим жінкам прочитати Матвій 17:20 і спитайте їх, що, на їхню думку, означає пересувати гори своєю вірою. Прочитайте наведене далі висловлювання єпископа Річарда С. Еджлі: “Я ніколи не бачив, як пересувається реальна гора. Але, завдяки вірі, я бачив, як гора сумніву і відчаю пересунулась і її місце зайняли надія й оптимізм. Завдяки вірі, я особисто бачив, як гора гріха була посунута покаянням і прощенням. І, завдяки вірі, я особисто бачив, як гора болю була посунута миром, надією і вдячністю. Так, я бачив, як пересуваються гори” (“Віра—вибір за вами”, Ensign або Ліягона, лист. 2010, с. 33). Покажіть відео “Чиста і проста віра” і попросіть молодих жінок звернути увагу, які гори було посунуто завдяки вірі (або розкажіть про випадок з власного досвіду).

Попросіть молодих жінок поділитися тим, про що вони дізналися сьогодні. Чи розуміють вони, що означає мати віру в Ісуса Христа? Що вони відчувають, або якими є їхні враження? Чи виникли у них якісь нові запитання? Чи варто було б приділити цьому вченню більше часу?

Живіть відповідно до вивченого

Попросіть молодих жінок поміркувати, як вони будуть застосовувати в житті засвоєне сьогодні. Наприклад, вони могли б:

  • Навчати когось ще про віру (наприклад, молодших брата чи сестру або когось із друзів)

  • Шукати приклади виявів віри у Писаннях, коли вони самостійно вивчають євангелію, і наслідувати ці приклади у своєму житті.

Розкажіть молодим жінкам, що вони будуть вивчати на наступному тижні. Що вони можуть зробити, аби підготуватися до навчання? Наприклад, вони могли б прочитати виступ, подивитися відео або дослідити уривок з Писань, пов’язаний з уроком на наступному тижні.

Пов’язані молодіжні заходи

Зображення

Заплануйте спільний захід, який допоможе молодим жінкам застосувати вивчене сьогодні на уроці.