2007
Благословення храму
Липень 2007 року


Друг другові

Благословення храму

“В кінці днів … міцно поставлена буде гора дому Господнього, … і полинуть до неї всі люди” (Ісая 2:2).

Зображення

Я люблю храм. Коли я був дитиною, моя вчителька Початкового товариства повела наш клас показати Солт-Лейкський храм. Так було чудово гуляти біля храму, милуватися чудовими квітами й відчувати Дух Небесного Батька біля дому Господа.

Моя вчителька звернула нашу увагу на те, що храм побудовано з гранітних плит. Вона розповідала про жертви, на які йшли піонери, щоб витесати ті плити, як їм доводилося витрачати п’ять днів, щоб доставити одну плиту на храмову ділянку. “Ви бачите всі ці плити?—запитала вона.— Подумайте, скільки днів знадобилося піонерам, щоб побудувати цей прекрасний храм”. Мені запам’яталося те, що я усвідомив, на які жертви йшли наші предки.

То був незабутній досвід. Це може бути прикладом того, як ви, діти, можете отримувати благословення храму сьогодні. Якщо ви живете поблизу храму, то можете насолоджуватися атмосферою духовності, прийшовши на храмовий майданчик. Якщо вас хрищено і конфірмовано, ви можете брати участь у освяченні храму. А буде ще багато освячень. 11 заплановано вже зараз! Коли вам виповнюється 12, ви можете христитися за померлих. Можливо, ви живете далеко від храму, але важливо, щоб ви готувалися до цієї священної нагоди.

Діти мають сильний добрий вплив як на дорослих, так і на інших дітей. Діти Початкового товариства з Х’юстонського храмового округу написали листа підрядникам, які будували храм. В ньому йшлося: “Ми хочемо, щоб ви знали, що храм для нас дуже важливий. Оскільки землю було освячено апостолом Господа, то і будівля, і земля є для нас священними. Саме у храмі ми будемо укладати шлюб. Ми прийдемо в храм, щоб дізнатися, що нам потрібно, аби повернутися до Небесного Батька. Нехай Господь благословить вас за роботу, яку ви для нас робите”.

Будівельники взяли цього чудового листа і повісили у себе в офісі. Вони читали його щодня. Коли храм було закінчено, будівельники привели своїх дітей на екскурсію по храму, щоб вони відчули дух, який вклали у свій лист діти Початкового товариства.

Ще одне благословення мого життя —це працювати поруч з Президентом Гордоном Б. Хінклі. Протягом останніх дев’яти років кількість храмів у Церкві зросла з 51 до 124. Це чудо зміцнило мою віру й допомогло мені зрозуміти важливість храмів.

У 1998 році ми мали 51 діючий храм і 17 у процесі будівництва. Тоді на генеральній конференції Президент Хінклі сказав, що нам потрібно мати 100 храмів на кінець 2000 року1. Це означало, що потрібно побудувати 32 нові храми і добудувати 17. Ми подумали, що це нереальне завдання. Але немає нічого неможливого, якщо є Господнє благословення. Протягом того короткого часу відбулося багато див. Знову і знову все ставало на свої місця і в необхідний момент. Це такі чудеса, як можливість знайти необхідну кількість дерну для храмової ділянки всього за кілька годин до освячення.

У 2000 році було освячено 34 нові храми. Це найбільша кількість храмів, які було освячено протягом одного року в історії цього світу. Президент Хінклі отримав натхнення будувати більше храмів. Тоді Господь надзвичайно благословив нас і допоміг це здійснити, бо він шанує Своїх пророків. Я сподіваюся, що ви також шануєте пророків. І я сподіваюся, що ви завжди будете цінувати храмові благословення і готуватися до них.

Посилання

  1. Див. “New Temples to Provide ‘Crowning Blessings’ of the Gospel,” Ensign, May 1998, 88.