2007
Стати знаряддям у руках Бога, готуючись до Другого пришестя нашого Господа
Жовтень 2007 року


Послання візитного вчителювання

Стати знаряддям у руках Бога, готуючись до Другого пришестя нашого Господа

Помолившись, виберіть і прочитайте з цієї статті вірші з Писань та вчення, що відповідають потребам сестер, яких ви відвідуєте. Поділіться власним досвідом і свідченням. Запросіть тих, кого ви навчаєте, зробити те саме.

Як я можу готуватися до Другого пришестя Ісуса Христа?

УЗ 38:30: “Якщо ви будете готові, ви не злякаєтеся”.

Старійшина Даллін Х. Оукс, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів: “Для святих останніх днів незаперечними є чотири положення: (1) Спаситель повернеться на землю у силі і великій славі, щоб особисто правити впродовж тисячоліття у праведності й мирі. (2) Під час Його пришестя відбудеться знищення злочестивих і воскресіння праведних. (3) Ніхто не знає часу Його пришестя, але (4) справжні віруючі навчені, щоб зрозуміти, якими є ознаки пришестя і як підготуватися до нього. … Нам потрібно готуватися матеріально і духовно до подій, які, за пророцтвами, відбуватимуться під час Другого пришестя” (“Підготовка до Другого пришестя”, Ліягона, трав. 2004, сс. 7, 9).

Кетлін Х. Х’юз, колишній перший радник у генеральному президентстві Товариства допомоги: “Ви закладаєте основи великої роботи. І з малого виходить те, що є великим” (УЗ 64:33; курсив додано). … Велика робота, яку ми хочемо виконати, основується на “незначних речах”. Одна з таких незначних речей, як я вже зрозуміла, полягає в тому, що я повинна присвячувати час для щоденного поповнення джерела своїх духовних сил” (“З малого виходить те, що є великим”, Ліягона, лист. 2004, с. 109).

Старійшина Роберт Д. Хейлз, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів: “Господь очікує від нас такої ж вірності, відданості і мужності, яка була в наших попередників. Їх було покликано віддати життя за євангелію. Нас покликано прожити життя для цієї ж мети…. Усі розподіл[и]… готувал[и] шлях до першого пришестя Господа і Його Спокути. Подібно до цього, історія і пророцтво уклали основу для Відновлення євангелії через пророка Джозефа Сміта. Чи бачимо ми, що події і пророцтва нашого часу готують нас до Другого пришестя Спасителя? (“Підготовка до Відновлення та Другого пришестя: “Моя рука буде над тобою”, Ліягона, лист. 2005, сс. 91–92).

Як я можу бути знаряддям у руках Господа, допомагаючи готуватися іншим людям?

УЗ 34:6: “Піднести свій голос… і волати покаяння,… готуючи шлях Господа для Його Другого пришестя”.

Президент Спенсер В. Кімбол (1895–1985): “Бути праведною жінкою в такий бурхливий час на землі перед Другим пришестям Спасителя—це надзвичайно благородне покликання. Сила і вплив праведної жінки у наші дні можуть бути в десятки разів вагомішими, ніж у спокійні часи. Її було поміщено сюди, щоб збагатити, захищати і стерегти домівку—основний і найблагородніший інститут суспільства. Інші інститути суспільства можуть захитатися і навіть зникнути, але праведна жінка може допомогти врятувати дім, який може бути останнім і єдиним святилищем, до якого можна звернутися серед бур і розбрату” (“Privileges and Responsibilities of Sisters,” Ensign, Nov. 1978, 103).